Thursday, May 2, 2013

Κομισιόν καλεί Κατεχόμενα ..... ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Άλλη μια απόδειξη της συμπαράστασης της ΕΕ στα εθνικά μας θέματα, προκαλεί την οργή του ψευδοκράτους.

Η Κομισιόν έλαβε την πρωτοβουλία και απέστειλε επιστολή με την οποία ζητεί όλες οι επιγραφές και τα ονόματα στα Κατεχόμενα να αναγράφονται στην ελληνική γλώσσα.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την οργή του καθεστώτος, με τον Ντερβίς Έρογλου να αποστέλλει με τη σειρά του επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο ο Έρογλου επισημαίνει ότι η ενέργεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποστείλει την επιστολή ήταν «ατυχής».



Κατά τον κ. Έρογλου, αυτή η ενέργεια δεν συνεισφέρει σε μια συμφωνία και προσθέτει ότι η χρήση της μητρικής γλώσσας είναι ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο προστατεύεται από συμφωνίες της ΕΕ.

Επίσης, αναφέρει ότι «η τουρκική γλώσσα είναι καταγεγραμμένη από την ΕΕ ως μια από τις επίσημες γλώσσες της ελληνοκυπριακής διοίκησης», όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τέλος, ο Έρογλου αναφέρει ότι αναμένει να συναντήσει τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη σε κοινωνική συνάντηση αυτόν τον μήνα και εκφράζει την ελπίδα ότι αυτή θα είναι καθοριστική και θα οδηγήσει σε νέο γύρο συνομιλιών. 

 .elzoni.gr
2/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin