Wednesday, May 1, 2013

Απέτισαν φόρο τιμής στον Αλέκο Παναγούλη .... 37 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ

Φίλοι, συγγενείς και συναγωνιστές του Αλέκου Παναγούλη συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας για να αποτίσουν φόρο τιμής στον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με τον αντιδικτατορικό αγώνα.

Ηταν η Πρωτομαγιά του 1976 όταν ο Παναγούλης, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου, σκοτώθηκε σε ηλικία 36 ετών, σε «αμφιλεγόμενο» τροχαίο δυστύχημα στη Λ. Βουλιαγμένης, τα αίτια του οποίου παραμένουν μέχρι σήμερα αδιευκρίνιστα.
«Ο λαός μας καλείται για ακόμη μια φορά να αγωνιστεί για κοινωνική δικαιοσύνη που χωρίς αυτή δεν υπάρχει δημοκρατία» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αδερφός του και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης.



Μεταξύ άλλων στο μνημόσυνο παρευρέθησαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου, η χήρα του αντιστασιακού Σπύρου Μουστακλή, Χριστίνα, καθώς και ο δεσμοφύλακας Γιώργος Μωράκης, που τον συνέτρεξε στην απόδρασή του από τις φυλακές, το 1969.
.ethnos.gr
1/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin