Monday, April 22, 2013

Η απόφαση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ αναβλήθηκε για τον Ιούνιο

Το Συμβούλιο της ΕΕ συνέδεσε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Σερβίας στην Ένωση με τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία σύνδεσης με το Κοσσυφοπέδιο και ανέβαλε την απόφαση για την έναρξή τους μέχρι τον Ιούνιο.

Η σύναψη της συμφωνίας σύνδεσης είναι το στάδιο, που προηγείται της συζήτησης του ίδιου του ζητήματος της ένταξης μιας χώρας στην ΕΕ. 

Η συμφωνία σύνδεσης δεν εγγυάται ακόμη την ένταξη της χώρας στην Κοινότητα.


Εν τω μεταξύ, για την έναρξη των διαπραγματεύσεων σύνδεσης με το Κοσσυφοπέδιο παραμένει ένα σημαντικό εμπόδιο: πέντε χώρες της ΕΕ (Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρος, Σλοβακία και Ρουμανία) δεν έχουν αναγνωρίσει αυτήν την αυτοανακηρυχθείσα Δημοκρατία.
.greek.ruvr.ru
22/4/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

----

2 comments :

  1. Η σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία τάσσεται κατά της εξομάλυνσης των σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο....

    Η σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία τάχθηκε κατά του σχεδίου συμφωνίας για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε σήμερα, της Ιεράς Αρχιερατικής Συνόδου.

    Σύμφωνα με τη Σύνοδο, έπειτα από την επικύρωση του σχεδίου της Σερβίας θα οριστεί η ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ, αλλά για αυτό θα την αναγκάσουν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

    «Αυτό δεν μοιάζει καν με πώληση του σημαντικότερου, σε πνευματικό και ιστορικό επίπεδο, εδάφους μας αλλά με μία άνευ όρων συνθηκολόγηση», τονίζουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης.

    http://greek.ruvr.ru/2013_04_22/111495298/
    22/4/13

    ReplyDelete
  2. Δική τους Βουλή ζητούν οι Σέρβοι στο Βόρειο Κόσοβο.....

    Διαδήλωσαν κατά της συμφωνίας Βελιγραδίου-Πρίστινας
    Σέρβοι κάτοικοι του βορείου Κοσόβου στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα διεμήνυσαν ότι δεν αποδέχονται τη συμφωνία Βελιγραδίου - Πρίστινας που επιτεύχθηκε την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες και διαδήλωσαν υπέρ της δημιουργίας δικής τους Βουλής.

    Με κεντρικό σύνθημα «Ο βορράς του Κοσόβου παραμένει στη Σερβία», ζήτησαν οι πολίτες της ενιαίας Σερβίας να αποφανθούν σε δημοψήφισμα για την συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη διαμεσολάβησης της Ε.Ε. και τονίσαν ότι «είναι καιρός για την ίδρυση της Βουλής της Αυτόνομης Επαρχίας του Κοσόβου».

    Ο αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο, Κρστιμιρ Πάντιτς δήλωσε ότι οι Σέρβοι του βορείου Κοσόβου έχουν μπροστά τους τρεις δρόμους να ακολουθήσουν - το δρόμο προς την Πρίστινα, το δρόμο προς το Βελιγράδι και έναν τρίτο «που οδηγεί προς την αβεβαιότητα, αλλά είναι ο μοναδικός δρόμος προς την ίδρυση Συνέλευσης της ένωσης σερβικών δήμων».

    Ο τρίτος δρόμος προς την αβεβαιότητα ενέχει ρίσκο, αλλά είναι ο μοναδικός εφικτός, είπε ο κ. Πάντιτς.

    Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της Σερβίας και πανό με συνθήματα, όπως «Δεν θα υπάρξει παράδοση», «Όχι στους νόμους και στο Σύνταγμα του Κοσόβου», "Όχι στη συμφωνία των Βρυξελλών», «Δεν θέλουμε σφραγίδα του Κοσόβου».

    Σε διακήρυξή τους αναφέρεται ότι η συμφωνία των Βρυξελλών είναι παράνομη και άκυρη και ότι «ο λαός που ζει στο Κόσοβο δεν θα επιτρέψει την εφαρμογή της, επειδή έτσι θα τεθεί υπό την εξουσία του ψευδούς κράτους του Κοσόβου».

    Στη διάρκεια της διαδήλωσης, τα καταστήματα, τα καφέ και τα εστιατόρια της πόλης παρέμειναν κλειστά.

    http://www.newsbeast.gr/world/arthro/522261/diki-tous-vouli-zitoun-oi-servoi-sto-voreio-kosovo/
    24/4/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin