Wednesday, April 10, 2013

Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον Υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο

Τετάρτη, 10 Απρίλιος 2013
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Υπουργέ, περάστε. Πέστε μου, βλέπω ότι υπάρχει...

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Κινητικότητα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ακριβώς. Πολύ καλή η απαντητική επιστολή που στείλατε στον κ.Νταβούτογλου. Τη διάβασα με προσοχή.

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Βάζω τα πράγματα στη θέση τους ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κενά.

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Και να σας πω, μιας και μου το θέσατε, ότι η αρχή της έντιμης διπλωματίας μετράει, αποδίδει. Πρέπει να ξέρει ο καθένας τι εννοεί ο άλλος και η ειλικρίνεια, όσο και αν δεν συμβιβάζεται με την έννοια της διπλωματίας, έτσι εξελίχθηκε, τελικά φέρνει αποτελέσματα.

Από την άλλη μεριά πρέπει να σας πω ότι σιγά-σιγά ανατάσσεται η θέση της χώρας μας στο γεωπολιτικό μας περιβάλλον, το οποίο βρίσκεται σε φάση ρευστότητας και μεγάλων αλλαγών.
Για όλα αυτά έχουμε στοχευμένη πολιτική και συγκριτικά με αυτό που σας είχα πει την τελευταία φορά, έχουμε κάνει βήματα μπροστά, είναι θετικά και προχωράμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι, παρακολούθησα τα ταξίδια σας, σημαντικά ταξίδια.
Και επίσης, τι γίνεται με τις αποζημιώσεις; Αυτό με ενδιαφέρει και προσωπικά, γιατί ήμουν εκείνος ο οποίος υπέβαλα τότε (το 1995) τη ΝΟΤΑ στη γερμανική κυβέρνηση.

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ξέρετε, υπεβλήθη ένα πόρισμα το οποίο, αφού αξιολογήθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου μας, προωθήθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Διότι εφόσον είναι να προχωρήσουμε, θα πρέπει να έχουμε ισχυρή νομική βάση, διότι μία τέτοια κίνηση θα είναι περισσότερο νομική και λιγότερο πολιτική. Διότι η πολιτική βάση είναι δεδομένη, η κυβέρνηση προώθησε – ως όφειλε – αυτό το θέμα και βέβαια, περιμένουμε και τη γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους , η οποία νομίζω ότι δεν θα αργήσει, για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πολλά και ενδιαφέροντα.
.mfa.gr
10/4/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 ---------------------

----------


1 comment :

  1. Σόιμπλε: Καμιά ελπίδα για αποζημιώσεις....

    Να κλείσει τη συζήτηση περί ενδεχόμενης καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα επιχειρεί το Βερολίνο, διά του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    «Σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων, δεν βλέπω καμιά ελπίδα, καθώς το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην «Osnabruecker Zeitung».


    Χαρακτηρίζει μάλιστα «ανεύθυνες» τις δηλώσεις περί διεκδίκησης από την Ελλάδα γερμανικών αποζημιώσεων. «Πολύ πιο σημαντικό από το να οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση, θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς σχετικώς με τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτή την πορεία», σημειώνει χαρακτηριστικά
    Αναγνωρίζει ότι «η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα», αλλά τονίζει ότι «έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει και από αυτόν τον δρόμο δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται».

    Σοφοκλέους in

    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/04/blog-post_3713.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29#.UWZlTTeBWSo
    11/4/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin