Sunday, April 14, 2013

Πυροβόλο κατά του Δημητριάδη ο Πρόεδρος

Πυροβόλο κατά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είπε ότι δεν ανέμενε ότι ο Διοικητής θα προβεί σε δημόσιες δηλώσεις από το εξωτερικό, καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση της χώρας του ή τη Βουλή της χώρας του ότι τάχα αντιδρά στις ενέργειες του.



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι αν και ο σεβασμός στους ανεξάρτητους θεσμούς θα πρέπει να είναι δεδομένος, την ίδια ώρα ο σεβασμός προς τη λαϊκή κυριαρχία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος από ανεξάρτητους αξιωματούχους που διορίζονται με βάση την εντολή του λαού.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του κ. Δημητριάδη ότι ο ίδιος χαίρει της εκτίμησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «και ο κ. Ντράγκι θα ενημερωθεί για κάποια συμβάντα για τα οποία ελπίζω να γίνει συνείδηση ότι αν ασκείτο η ορθή εποπτεία και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς δεν θα οδηγούμασταν εδώ που οδηγηθήκαμε». Πρόσθεσε ότι «τα όσα πρέπει να λεχθούν θα περιέχονται στην επιστολή και εφόσον δημοσιοποιήθηκε η επιστολή του κ. Ντράγκι, θα δημοσιοποιηθεί και η δική μου».
Κληθείς να διευκρινίσει αν όταν αναφέρεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εννοεί και όλα της τα μέλη περιλαμβανομένου και του κυπριακού μέλους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε «δεν υπάρχει αμφιβολία».
Σχολιάζοντας την αναφορά Δημητριάδη στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, ότι ζητεί συνεργασία, ο Πρόεδρος είπε ότι μακάρι να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση και να μη συνεχίσει να ενεργεί καταλαμβάνοντας πολλές φορές εξ απροόπτου την Κυβέρνηση - και να ενεργεί κατά τρόπο που επιτέλους θα αποκατασταθεί η σταθερότητα στο τραπεζικό σύστημα.
«Την ευθύνη δεν τη φέρει η Κυβέρνηση, αλλά τη φέρουν εκείνοι που οδήγησαν ακόμα και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας σε παραίτηση», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Υπουργικό για μέτρα ανάκαμψης

Ο  Πρόεδρος είπε ότι την Δευτέρα και την Τρίτη, το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, ώστε να εξαγγείλει την ερχόμενη Πέμπτη, μια σειρά μέτρων για ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ την
« Η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και κατάληξης στο Μνημόνιο, στη δανειακή σύμβαση, θέτει τέρμα στην αβεβαιότητα. Αυτό, όμως, που επιβάλλεται αυτή την ώρα, από όλους μας, είναι να αφήσουμε στο παρελθόν είτε ευθύνες είτε αιτιάσεις και να επικεντρωθούμε στο πώς κτίζουμε για να μπορέσουμε να δώσουμε ξανά την προοπτική και την ελπίδα για ανάκαμψη της οικονομίας», κατέληξε ο Πρόεδρος.

.sigmalive.com
14/4/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. Πρόθυμος να συνεργαστεί με την κυβέρνηση ο Κύπριος κεντρικός τραπεζίτης....

    Προθυμία για συνεργασία του ιδίου και της Κεντρικής Τράπεζας για συνεργασία με την κυβέρνηση και τη Βουλή εξέφρασε ο διοικητής Πανίκος Δημητριάδης.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι η συνεργασία θα πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο του πλήρους σεβασμού της ανεξαρτησίας της Κεντρικής Τράπεζας, όπως προνοεί το καταστατικό της.

    Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας προσθέτει ότι κακώς κατηγορείται η τράπεζα για όσα συμβαίνουν στον τόπο, γιατί οι αποφάσεις είναι πολιτικές και η τράπεζα απλώς τις εφαρμόζει.

    Είπε επίσης ότι η σημερινή κατάσταση δεν προέκυψε σε μία νύχτα, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς διαχρονικών πολιτικών αποφάσεων, τις οποίες εκαλείτο η Κεντρική Τράπεζα να εφαρμόσει.

    «Πρέπει να υπάρχει αντιληπτός διαχωρισμός μεταξύ του ποιοι λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις και ποιοι εκ καθήκοντος τις εφαρμόζουν τόνισε ο κ. Δημητριάδης και ανέφερε ότι «η Κεντρική Τράπεζα δεν συμμετείχε στις αποφάσεις της 16ης και 26ης Μαρτίου στο Eurogroup και δεν μπορεί να κατηγορείται για το κούρεμα καταθέσεων».

    http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=271559
    14/4/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin