Sunday, April 21, 2013

Ντερβίς Έρογλου: «Οι Τουρκοκύπριοι θα είχαν καταστραφεί αν δεν είχε επέμβει η Τουρκία το 1974»

Απρίλιος 20, 2013. Ο Ντερβίς Έρογλου, αυτο-ονομαζόμενος πρόεδρος της Κατεχόμενης από τα τουρκικά στρατεύματα βόρειας Κύπρου, δήλωσε ότι «οι Τουρκοκύπριοι θα είχαν «καταστραφεί» [τα εισαγωγικά στο τούρκικο κείμενο] αν η Τουρκία δεν είχε επέμβει στρατιωτικά το 1974» και ότι «κανένας Έλληνας Κύπριος ηγέτης δεν ήθελε ποτέ να καταλήξει σε συμφωνία με τους Τούρκους Κύπριους στην Κύπρο».
Οι δηλώσεις του Έρογλου προέκυψαν μετά από ένα γεύμα στο Πανεπιστήμιο Adiyanam το Σάββατο, στην ομώνυμη νοτιο - ανατολική τουρκική επαρχία.


Ο Έρογλου είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να αναγκάσουν τους Τουρκοκυπρίους «να λύσουν το πρόβλημα της Κύπρου» και πως πρέπει να αισθάνονται ένοχοι για αυτό.



«Ωστόσο, η ΕΕ και ο ΟΗΕ, δεν το λένε ανοιχτά αυτό», είπε ο Έρογλου.

Πρόσθεσε ότι η υπομονή του τουρκοκυπριακού λαού και του κράτους εγγυητή, της Τουρκίας, εξαντλείται με το πρόβλημα της Κύπρου.

Στην ομιλία του στο συνέδριο του Πανεπιστημίου, ο Eroğlu τόνισε ότι «αν η Τουρκία δεν είχε παρέμβει το 1974 με την Ειρηνευτική Επιχείρηση (εισβολή του τουρκικού στρατού) οι Έλληνες Κύπριοι θα είχαν εφαρμόσει ολική καταστροφή των Τουρκοκυπρίων και θα τους έθεταν σε μαζικούς τάφους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Υπό αυτές τις συνθήκες εκείνης της εποχής, η Τουρκία, δεν είχε άλλη εναλλακτική λύση από την παρέμβαση για την προστασία των Τουρκοκυπρίων», είπε ο Έρογλου.
Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση που γίνεται για την επίλυση, ο πρόεδρος Έρογλου δήλωσε ότι ελπίζει ότι όλη η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.


--
The Hellenic InformationTeam

 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
20/4/13
--
-

ΣΧΕΤΙΚΟ:

2 comments :

  1. «Δεν πρόκειται να λυθεί το Κυπριακό εάν δεν λυθεί πρώτα το οικονομικό πρόβλημα της νήσου» λέει η Λευκωσία....

    Η Λευκωσία ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να αρχίσει διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού τους προσεχείς μήνες, εφόσον δεν διευθετηθεί πρώτα η οικονομική κατάσταση.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, χαρακτήρισε επικίνδυνη την τουρκική θέση, η οποία, όπως είπε, βρίσκει απήχηση και σε άλλες χώρες, ότι επίλυση του Κυπριακού τώρα θα αποφέρει οικονομικά οφέλη.

    Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για λύση του Κυπριακού, είπε, θα πρέπει να βγάλουν από το μυαλό τους τέτοιες σκέψεις.

    http://www.tanea.gr/news/politics/article/5013251/den-prokeitai-na-lythei-to-kypriako-ean-den-lythei-prwta-to-oikonomiko-problhma-ths-nhsoy-leei-h-leykwsia/
    21/4/13

    ReplyDelete
  2. We want to reach an agreement in Cyprus....

    21 April 2013 16:18 (Last updated 21 April 2013 16:19)
    The so-called prime Minister of the so-called TRNC Irsen Kucuk said that they wanted to reach an agreement in Cyprus and share the beauties of the island.

    LEFKOSA

    The so-called prime Minister of the so-called "Turkish Republic of Northern Cyprus" (TRNC) Irsen Kucuk on Sunday said that they wanted to reach an agreement in Cyprus and share the beauties of the island.

    Kucuk's remarks came as he was attending a cultural and art festival in Kalavac.
    "However, an agreement requires the will of both sides," Kucuk also stressed.

    http://www.aa.com.tr/en/rss/164671--we-want-to-reach-an-agreement-in-cyprus
    21/4/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin