Wednesday, February 27, 2013

Standard and Poor's: Δεν αλλάζει την αξιολόγηση της Κύπρου η εκλογή Αναστασιάδη

Δεν επηρεάζει τις διαβαθμίσεις και τον ορίζοντα της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου η εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη, αναφέρει ο οίκος Standard and Poor's.
Παράλληλα, εκτιμά ότι θα επιταχύνει τη διαδικασία οριστικοποίησης της δανειακής σύμβασης.

Όπως αναφέρει το ΡΙΚ, ο οίκος σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι η λήψη βραχυπρόθεσμου δανείου και πακέτου στήριξης εξαρτάται περισσότερο από τις επιλογές των Ευρωπαίων, παρά των Κυπρίων.



Ακόμα, κάνει λόγο για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο νέος πρόεδρος και την πιθανότητα τα όποια νέα μέτρα του μνημονίου, να επηρεάσουν την ανάπτυξη και τα κίνητρα για επένδυση στις τράπεζες. Ο οίκος εκτιμά ότι η κεντροδεξιά κυβέρνηση θα έχει προτεραιότητα το μνημόνιο.

Τέλος, εκτιμά ότι οι μελλοντικές πηγές ανάπτυξης για την Κύπρο παραμένουν αβέβαιες και αναμένεται μέση ετήσια συρρίκνωση 1,5% την επόμενη τριετία.


 ΣΚΑΪ.gr
&
http://euractiv.gr/oikonomia/standard-and-poors-den-allazei-tin-aksiologisi-tis-kyproy-i-eklogi-anastasiadi
27/2/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

2 comments :

  1. Μoody’s: Στο 50% η πιθανότητα πτώχευσης ή «κουρέματος» του χρέους της Κύπρου.......
    Ο Moody's θεωρεί ότι η εκλογή Αναστασιάδη διευκολύνει τη σύναψη δανειακής συμφωνίας με την τρόικα, εκτιμά όμως πάντα ότι η πιθανότητα πτώχευσης ή «κουρέματος» του χρέους είναι στο 50%.......

    «Οι ανάγκες των κυπριακών τραπεζών σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίησή τους παραμένουν αβέβαιες και αναμένουμε ότι το άχθος του χρέους της Κύπρου θα αυξηθεί δραματικά, φθάνοντας σε ένα μη βιώσιμο επίπεδο. Υπάρχει 50% πιθανότητα ότι το μέγεθος και μόνο του αναμενόμενου βάρους του χρέους της Κύπρου θα αναγκάσει τελικά τις αρχές να ακολουθήσουν κάθε διαθέσιμη οδό για την μείωση του χρέους, περιλαμβανομένης της απομείωσης της ονομαστικής αξίας του χρέους της Κύπρου που διακρατούν ιδιώτες επενδυτές», ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης σε έκθεσή του.

    http://www.skai.gr/news/finance/article/224913/moodys-sto-50-i-pithanotita-ptoheusis-i-kourematos-tou-hreous-tis-kuprou
    28/2/13

    ReplyDelete
  2. Αναβάθμιση της Κύπρου από S&P....

    Σε «σταθερή» από «αρνητική» αναβάθμισε την προοπτική της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's, εκτιμώντας ότι “η κυπριακή κυβέρνηση θα αποδεχθεί τους όρους της χρηματοπιστωτικής βοήθειας του ΔΝΤ και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας”.

    Στη σχετική ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης αιτιολογεί την απόφασή του αναφέροντας ότι εκτιμώντας πως η πρώτη δόση της βοήθειας θα μπορούσε να αποδεσμευτεί πριν από το τέλος του Ιουνίου οπισθοχωρεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας.

    Ωστόσο, όπως επισημαίνει η υλοποίηση του σχεδίου παρουσιάζει "σημαντικούς" κινδύνους, κάτι το οποίο αιτιολογεί την διατήρηση της αξιολόγησης της Κύπρου στο "CCC".

    http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=356785
    10/4/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin