Monday, January 14, 2013

Πρωτοβουλία ΥΠΕΞ για το θέμα του Απ. Ανδρέα

Η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή δήλωσε σήμερα πως τις προσεχείς ημέρες θα αναλάβει πρωτοβουλία για να βρεθεί διέξοδος στο θέμα με την αναστήλωση του Μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα.
Σε δηλώσεις της στο περιθώριο της παρουσίασης του απολογισμού του Υπουργείου κατά την Προεδρία, και ερωτηθείσα σχετικά με το θέμα, η κ. Μαρκουλλή είπε ότι σίγουρα υπάρχουν κάποιες επιπλοκές τις τελευταίες μέρες. «Εγώ δεν θα σπεύσω να κατηγορήσω οποιονδήποτε, η δική μας προσπάθεια είναι να συνεχιστεί η συνεργασία του Υπουργείου και με την Εκκλησία και με την Τεχνική Επιτροπή και με το UNDP. Και θα συνεργαστούμε επίσης με τον Επίτροπο Προεδρίας, ο οποίος ανέλαβε τον τελευταίο καιρό τις συνομιλίες για αυτό το θέμα. Θα αναλάβω κάποιες πρωτοβουλίες τις προσεχείς μέρες για να βρούμε μια διέξοδο σε αυτό το θέμα, γιατί όσο περνάει ο καιρός, τόσο αυξάνονται και οι κίνδυνοι για το μοναστήρι», είπε.



Η Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως θα πρέπει να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι εργασίες στο μοναστήρι και το Υπουργείο Εξωτερικών θα αναλάβει πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

«Πιστεύουμε και θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η διαδικασία, μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά και με τη συνεργασία και συμβολή του UNDP αλλά και των κονδυλίων που υπάρχουν από την ΕΕ και από άλλες χώρες, θα μπορούσε να προχωρήσει η αναστήλωση του Μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα», ανέφερε, στις δηλώσεις της που έγιναν στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου για τον απολογισμό του έργου του Υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

.sigmalive.com
14/1/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:
--

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin