Wednesday, January 30, 2013

Γιούνκερ: Κίνδυνος διάχυσης της κρίσης από την Κύπρο, ο χρόνος πιέζει

Έτοιμο να υποχωρήσει το Βερολίνο, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα.
Ακόμη και από τη μικρή οικονομία της Κύπρου υπάρχει κίνδυνος διάχυσης της κρίσης χρέους, επισημαίνει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μέχρι πρότινος επικεφαλής του Eurogroup, εν όψει των αναφορών για «διάσταση απόψεων» με τη Γερμανία περί συστημικής σημασίας της Λευκωσίας και, ως εκ τούτου, ανάγκη ή μη στήριξής της.
Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα «Kleine Zeitung», ο Γιούνκερ προειδοποίησε ότι «δεν πρέπει να υποτιμούμε το πρόβλημα της Κύπρου».



Παράλληλα, γερμανική εφημερίδα υποστήριξε την Τετάρτη ότι το Βερολίνο είναι έτοιμο να υποχωρήσει και να δώσει το πράσινο φως στο κυπριακό πρόγραμμα.

Ο Γιούνκερ, από την πλευρά του, τόνισε ότι «αν δεν επιλύσουμε οριστικά την περίπτωση του κυπριακού προβλήματος, υπάρχει κίνδυνος διάχυσης ακόμη και από αυτή την πολύ μικρή οικονομία» δήλωσε.

Σε ερώτηση για το εάν η η Κύπρος θα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει τα 17 δισ. ευρώ που εκτιμάται ότι χρειάζεται, ο Γιούνκερ αναγνώρισε ότι αυτό αποτελεί «τεράστια πρόκληση τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ευρωζώνη», τονίζοντας όμως ότι «ο χρόνος πιέζει».

Ο λουξεμβούργιος πολιτικός αναγνωρίζει μεν ότι, «όπως συνέβη και με την Ελλάδα, η Κύπρος δεν χρειάζεται να σωθεί πάση θυσία», υπογραμμίζοντας όμως ότι «πρέπει να διαπραγματευτούμε».

.tovima.gr
30/01/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin