Thursday, December 6, 2012

Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας: Αντεθνική η απόφαση για τις συντάξεις των Βορ/των

Υποχρεώνει τους ηλικιωμένους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
• Μετά τις οργανώσεις των Βορειοηπειρωτών, για τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο Νέο Μνημόνιο για τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των υπερηλίκων, που πλήττουν καίρια την Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας, την έντονη αντίδρασή του, εκφράζει με  γραπτή του δήλωση ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας.

Ο ακρίτας ιεράρχης διερωτάται, εάν οι κυβερνώντες έχουν παραφρονήσει, καθώς όπως προσθέτει «μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας, σύμφωνα με την οποία για να πάρει σύνταξη ένας Βορειοηπειρώτης πρέπει να διαμένει μονίμως στην Ελλάδα τουλάχιστον από εικοσαετίας». «Η απόφαση – συνεχίζει- είναι όχι μόνο εξωφρενική, αλλά αυτόχρημα αντεθνική. Διότι υποχρεώνονται οι γέροντες Βορειοηπειρώτες, που επέμεναν και επιμένουν να ζουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τους τάφους των πατέρων τους και να έλθουν να κατοικήσουν… μόνιμα στην Ελλάδα. Και αυτό πότε; Όταν πλήθη Αλβανών κατακλύζουν τα χωριά της Ελληνικής Βορειοηπειρωτικής Κοινότητος, καιροφυλακτώντας πότε θα αποκτήσουν τα σπίτια και τα κτήματα των Βορειοηπειρωτών, όταν θα φύγουν από τα πάτρια εδάφη με την προτροπή και τις… ευλογίες της Ελληνικής Πατρίδος».

 .proinoslogos.gr
6/12/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin