Monday, December 17, 2012

Νίκολα Γκρούεφσκι: «Ο Σαμαράς με αποφεύγει»

Στην Ελλάδα ρίχνει και πάλι τα βάρη ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι για το γεγονός ότι η χώρα του ούτε αυτή τη φορά έλαβε ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Γκρούεφσκι δεν κρύβει την απογοήτευσή του, την οποία διατύπωσε και στη διάρκεια της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.



Όπως είπε, «υπήρξαν χώρες που αγωνίστηκαν, συζήτησαν προβάλλοντας με θέρμη θέσεις υπέρ της ΠΓΔΜ, χρησιμοποίησαν την αξιοπιστία τους υπέρ της χώρας μας σε πρωτοφανή βαθμό αγωνιζόμενες να μας βοηθήσουν και να μεταπείσουν την Ελλάδα προκειμένου να μην επαναλάβει ό,τι έκανε όλη την προηγούμενη περίοδο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων ποια βήματα θα ακολουθήσουν την επόμενη περίοδο και εάν είναι πιθανή μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, με στόχο την εντατικοποίηση της διαδικασίας για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ονόματος, ο κ. Γκρούεφσκι απάντησε ότι υπήρξαν πολλές πρωτοβουλίες για συναντήσεις, και πως ο ίδιος προσωπικά απέστειλε επιστολές προς τον κ. Σαμαρά, μια φορά πριν γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας και μια ακόμη φορά αφότου έγινε πρωθυπουργός, ωστόσο, όπως είπε, «ο κ. Σαμαράς αποφεύγει με κάθε τρόπο συνάντηση».

«Αυτό είναι κακό σημάδι. Δείχνει, πιθανόν, πως δεν υπάρχει ετοιμότητα για λύση και αυτό γίνεται σαφές», υποστήριξε

 .elzoni.gr
17/12/12
-------------

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin