Wednesday, November 21, 2012

Κύπρος: Για «διαφωνίες σε πολύ σημαντικά ζητήματα» με την τρόικα κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται, παρότι εξακολουθούν να υπάρχουν «διαφωνίες σε μερικά πολύ σημαντικά ζητήματα», δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Χαρακτήρισε σκληρή την διαπραγμάτευση και πρόσθεσε ότι « έχουν επιτευχθεί διάφορες συγκλίσεις». Δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τις διαφωνίες ή τις συγκλίσεις στις οποίες αναφέρθηκε.
Στόχος —επανέλαβε ο Στεφάνου— είναι η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα για το πρόγραμμα δανειοδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας στην σημερινή σύσκεψη ενημέρωσε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για τα θέματα, στα οποία υπάρχουν συγκλίσεις και αποκλίσεις.

Ο Στεφάνου επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για ένα υποφερτό μνημόνιο. Το μνημόνιο ούτως ή άλλως θα προκαλέσει «πολλές δυσκολίες (. . .) θα περιέχει πρόνοιες που θα είναι δύσκολες για το λαό μας», σημείωσε.
Οι διαβουλεύσεις των επικεφαλής της τρόικας με την κυβερνητική επιτροπή υπό τον υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή ξανάρχισαν το απόγευμα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι επειδή ήταν προγραμματισμένο η τρόικα να μείνει μέχρι σήμερα στην Κύπρο, η αποχώρηση της δεν σημαίνει ότι θα τερματιστούν οι προσπάθειες και οι επαφές.
.agelioforos gr
21/11/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin