Friday, November 23, 2012

Η ΥΠΕΞ Κύπρου στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας

Στο πλαίσιο του γύρου των επισκέψεών της σε υποψήφιες προς ένταξη χώρες.
Η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στις 26 Νοεμβρίου, υπό την ιδιότητά της ως προεδρεύουσα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων για τη Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ανακοίνωση της Κυπριακής Προεδρίας αναφέρει ότι η επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών στην ΠΓΔΜ «πραγματοποιείται στο πλαίσιο του γύρου των επισκέψεών της σε υποψήφιες προς ένταξη χώρες και εν δυνάμει υποψήφιες».

Η κ. Μαρκουλλή δήλωσε ότι «η επίσκεψή μου στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στοχεύει στην ανάδειξη της σημασίας που αποδίδει η Κυπριακή Προεδρία στην πολιτική της διεύρυνσης της ΕΕ, ως μια διαδικασία, η οποία προωθεί την ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια στην ήπειρό μας».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Κύπρια ΥΠΕΞ θα συναντηθεί με τον ομόλογό της, Υπουργό Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Nikola Poposki, με τον οποίο θα συζητήσει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Η Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει επίσης δεκτή από τον Πρόεδρο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Gjorgje Ivanov.
Επίσης, θα συναντηθεί με την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, αρμόδια για Ευρωπαϊκά Θέματα και στέλεχος του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI (Democratic Union for Integration), Teuta Arifi, καθώς και με τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στη χώρα, Aivo Orav.
.kathimerini.com.cy
23/11/12
-----
***Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας - ΠΓΔΜ: 5-1

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin