Saturday, November 10, 2012

«Γραφικοί» οι Έλληνες της Διασποράς

Αυστραλία: 9 Nov 2012 (neoskosmos)
Χαιρετίσματα από την Ελλάδα, όπου πέρασα τους παρελθόντες δύο μήνες, και μία θερμή παράκληση από τον ελληνικό λαό προς τον Ελληνισμό της Αυστραλίας: «Μην κοπιάζετε για να μας σώσετε» παρακαλούν θερμώς οι αδελφοί και οι αδελφές του εσωτερικού. «Θα τα καταφέρουμε μόνοι μας».
Αν δεν το έχετε αντιληφθεί, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες του εσωτερικού άρχισαν να θεωρούν τους Έλληνες της διασποράς «γραφικούς», μετά τις θορυβώδεις, αλλά ανούσιες προσπάθειες των πολιτών της «άλλης Ελλάδας» -της Διασποράς- να σώσει την Ελλάδα και τους Έλληνες από τους δανειστές της.

Και δεν έχουν άδικο τα αδέλφια του εσωτερικού. Η αποστολή μερικών τόνων τροφίμων και ληγμένων φαρμάκων από τους αυτοδιόριστους «πρεσβευτές», η πρωτοβουλία κάποιων Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών, με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, για επενδύσεις στην Ελλάδα -στην ουσία ψηφοθηρική προσπάθεια παραμονή των εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής-, τα «κουβεντιαστά» 600 δισεκατομμύρια δολάρια που προσφέρθηκαν να διαθέσουν «μεγιστάνες» της Διασποράς για «τη σωτηρία» της χρεοκοπημένης πατρίδας, η ακάλυπτη επιταγή ενός εκατομμυρίου δολαρίων που προσέφερε «γενναιόδωρος», αλλά χρεοκοπημένος Ελληνοαμερικανός πρώην επιχειρηματίας σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, το πενιχρό προϊόν ερανικών δραστηριοτήτων, που οργάνωσαν εκκλησιαστικοί και κοσμικοί φορείς της Διασποράς για την κάλυψη βασικών υλικών αναγκών των δοκιμαζόμενων των Ελλήνων του εσωτερικού, η δήθεν διάθεση κάποιων επιχειρηματιών του εξωτερικού να δώσουν δουλειά σε άνεργους ελλαδίτες μας έχουν υποβαθμίσει στα μάτια τους. Μας έχουν καταστήσει γραφικούς.
 Ο χαρακτηρισμός «γραφικοί» βγαίνει αβίαστα σε κάθε συζήτηση με τους Ελλαδίτες, για «το τι μπορεί να κάνει ο ελληνισμός της Διασποράς για την πατρίδα».
Οι συγκροτημένοι Έλληνες του εσωτερικού σχολιάζουν πικρόχολα, ότι «το μόνο που μπορούν να κάνουν οι επιτυχημένοι Έλληνες της Διασποράς είναι να πάψουν να παίρνουν από το υστέρημα της Ελλάδας για τις ανάγκες τους». Η ετήσια αφαίμαξη της γενέτειρας για τις εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και άλλες «ανάγκες» του ελληνισμού τις διασποράς, δαπάνες που οι Έλληνες των πέντε ηπείρων μπορούν να καλύψουν από δικούς τους πόρους, θα ανακουφίσει τη χώρα, λένε.

Και δεν έχουν άδικο. Ενδιαφερόμαστε «να σώσουμε» την Ελλάδα, αλλά δεν παύουμε να ζητάμε βοήθεια ακόμη και για τους ετήσιους χορούς των συλλόγων μας.
Πώς να μην μας θεωρούν γραφικούς;

http://neoskosmos.com/news/el/node/26974
9/11/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin