Monday, November 12, 2012

«Τσαπατσουλιές με την Ιστορία...»

Ο βουλευτής της ΝΔ Τ. Νεράντζης είπε ότι «είναι χαλεπότερες σήμερα οι συνθήκες και από τον καιρό της Μικρασιατικής Καταστροφής, εκεί που ενάμισι εκατομμύριο Ελληνες, καθημαγμένοι και προδομένοι, δήθεν συνωστίσθηκαν στην παραλία της Σμύρνης. Ακούσαμε και αυτό. Αιδώς -όχι εδώ- και τώρα».
«Πατριδοκάπηλοι!»
Τρεις ώρες αργότερα η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ πήρε τον λόγο και είπε, προκαλώντας την οργή του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου και «γαλάζιων» βουλευτών, ότι είναι εύλογο να επικαλούνται τα περί «συνωστισμού» οι χρυσαυγίτες, αλλά όταν το κάνουν οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι πατριδοκαπηλία!


«Ανιστόρητη!»
Η αντιπαράθεση εξελίχθηκε ως εξής:
Μ. Ρεπούση: «Τα εθνικολαϊκιστικά μαθήματα Ιστορίας που δίνονται είναι μαθήματα πατριδοκαπηλίας και λαϊκισμού, που επενδύουν στα φοβικά αισθήματα μερίδας των πολιτών, καλλιεργώντας ό,τι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό. Ας επιλέξουν τι τελικά θέλουν. Ενα σύγχρονο κράτος που αξιοποιεί την Ιστορία του για να βελτιώσει το παρόν και το μέλλον του, για να μάθει τους πολίτες του να σκέφτονται κριτικά, ή ένα κράτος που χρησιμοποιεί την Ιστορία του για να φανατίσει τους πολίτες του και να φυλακίσει το μέλλον τους στο παρελθόν;
Αλ. Κοντός (ΝΔ): Ηταν οι παππούδες μας εκεί, κυρία μου. Τους παππούδες μας τους έσφαξαν εκεί.
Μ. Ρεπούση: Στον συνωστισμό επενδύει σήμερα η Χρυσή Αυγή.
Αλ. Κοντός: Ασε τη Χρυσή Αυγή τώρα.
Μ. Ρεπούση: Οσο συνωστίζεστε μαζί τους σε αυτή τη λογική, δεν κάνετε τίποτε άλλο παρά να τους ενισχύετε.
Αλ. Κοντός: Αντε να μελετήσεις καλύτερα την Ιστορία!
Λ. Τσαβδαρίδης (ΝΔ): Πολύ προοδευτική είστε, κυρία Ρεπούση!

«Κακή Ιστορία»
Τελικά, η αντιπαράθεση ολοκληρώθηκε όταν ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος πήρε τον λόγο και είπε ότι «η καταγραφή των επίμαχων γεγονότων από την κυρία Ρεπούση είναι απλά λανθασμένη, είναι κακή Ιστορία, είναι τσαπατσούλικη Ιστορία». 

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63736281
12/11/12
--------
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin