Tuesday, October 2, 2012

Καταγγελία Τ. Χατζηγεωργίου στην Κομισιόν για την απαγωγή των τριών αστυνομικών

Σε καταγγελία για τη σύλληψη των τριών Κυπρίων αστυνομικών προέβη σήμερα ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Τάκης Χατζηγεωργίου, με σχετική ερώτηση που απέστειλε προς την Κομισιόν.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του γραφείου του Κύπριου Ευρωβουλευτή, ο κ. Χατζηγεωργίου ενημέρωσε την Κομισιόν για την απαγωγή των τριών αστυνομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας στη νεκρή ζώνη κατά την ώρα εκτέλεσης των καθηκόντων τους και ζήτησε να μάθει σε ποιά μέτρα θα προχωρήσει η ΕΕ προκειμένου να υποχρεώσει την Τουρκία, μια υποψήφια προς ένταξη χώρα, να προχωρήσει σε άμεση απελευθέρωσή τους.

Στην ερώτησή του, προστίθεται, ο Τάκης Χατζηγεωργίου υπενθύμισε επίσης στην Κομισιόν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (1996) ότι στις κατεχόμενες περιοχές υπάρχει μόνο υποτελής διοίκηση της Τουρκίας.
H «απελευθέρωση» των τριών αστυνομικών και η παραπομπή τους σε «αστικό» δικαστήριο αποτελεί μια προσπάθεια απόσεισης του ζητήματος από τους ώμους του τουρκικού στρατού, καταλήγει η ανακοίνωση.
http://www.sigmalive.com/news/politics/528787
2/10/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin