Wednesday, October 10, 2012

Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο εν ώρα… Νταβούτογλου

 Σχηματισμός με τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, -τα δυο ήταν οπλισμένα- έκανε μια παράβαση του FIR Αθηνών και δυο παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου.

Όλα τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, από αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.


Οι παραβάσεις και οι παραβιάσεις έγιναν την ώρα που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, βρισκόταν στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη.
 http://www.sigmalive.com/news/greece/530974
10/10/12
--------

 

1 comment :

  1. Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο μία ημέρα μετά την συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας!.....

    Στη γνώριμη τακτική των προκλήσεων επανήλθε η Άγκυρα μία ημέρα μετά την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομολόγό του στη Κωνσταντινούπολη και τη δεύτερη σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο κρατών. Συγκεκριμένα, δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235MP του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού προχώρησαν σήμερα σε τρεις παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και τρεις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) στο κεντρικό Αιγαίο.
    Σημειώνεται ότι τα έξι αεροσκάφη CN-235MP της 301 Μοίρας Ναυτικής Αεροπορίας με διαμόρφωση ανθυποβρυχιακού πολέμου (ASW) έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στο Αιγαίο, παραβιάζοντας τον ΕΕΧ σε σχεδόν καθημερινή βάση συνοδεία μαχητικών F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Tα CN-235MP εισήλθαν σε υπηρεσία το πρώτο εξάμηνο του 2012 και επιχειρούν από την Αεροπορική Βάση Dalaman απέναντι από τη Ρόδο που ανακατασκευάστηκε πλήρως τη διετία 2008-2010 και περιλαμβάνει ενισχυμένα καταφύγια αεροσκαφών (HAS), νέα συγκροτήματα κτιρίων διοίκησης και ενδιαίτησης προσωπικού, πίστα ελιγμών (apron) με διαδρόμους τροχοδρόμησης και επιπλέον αποθήκες πυρομαχικών.

    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8670.html?
    6/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin