Wednesday, October 31, 2012

Συνωστισμός στην δεξίωση για την εγκαθίδρυση της τουρκικής Δημοκρατίας

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΠ ΟΛΗ ΤΗ ΘΡΑΚΗ
Στην δεξίωση που παραχώρησε ο γενικός πρόξενος της Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ στο ξενοδοχείο «Χρήστος κι Εύη»
Όλες οι διπλωματικές αποστολές της Τουρκίας στο εξωτερικό γιόρτασαν προχθές την 89η επέτειο εγκαθίδρυσης της τουρκικής δημοκρατίας, ενώ στην γειτονική χώρα οι γιορτασμοί περιλάμβαναν και πλήθος εκδηλώσεων με την εκεί  πολιτειακή και πολιτική ηγεσία να αποτείνει φόρο τιμής στον Atatürk στον οποίο χρωστάει την Δημοκρατία. Οι επίσημοι περπάτησαν τον δρόμο με τα λιοντάρια και έφτασαν στο Anıtkabi όπου παρίστατο ο Προέδρος της Δημοκρατίας, Abdullah Gül, βρίσκονταν ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Cemil Çiçek, ο πρωθυπουργός, Recep Tayyip Erdoğan και ο πρόεδρος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Kemal Kılıçdaroğlu.
Καταθέσεις στεφάνων και παρελάσεις δέσποσαν στην ημέρα αυτή που τιμάται ο Κεμάλ Ατατούρκ ως ιδρυτής του νέου κράτους και των νεωτεριστικών αντιλήψεων που επέφερε. ---------
Ο γιορτασμός στην Κομοτηνή στην ελληνική Θράκη από το νέο γενικό Τούρκο πρόξενο έγινε με τα προβλεπόμενα στο πρωτόκολλο ενώ πολύ περισσότερες ήταν και οι προσκλήσεις σε όλες τις ελληνικές αρχές τους  αιρετούς τα κόμματα και τους παράγοντες της τοπικής ζωής, ενώ υπήρξε αδιαχώρητο από μειονοτικούς εκπροσώπους που έδωσαν το παρόν τους ερχόμενοι στην πόλη μας απ όλη την Θράκη. 
Το φωτορεπορτάζ αποτυπώνει τις αφίξεις των ψευτομουφτήδων που δίνουν τα …διαπιστευτήριά τους κανονικότατα, ενώ μεταξύ των 1.500 παρευρισκομένων παρέστησαν οι Αχμέτ Χατζηοσμάν, Αϊχάν Καραγιουσούφ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Γιώργος Παυλίδης, Άρης Γιαννακίδης, Παύλος Δαμιανίδης, Ιρφάν Ουζούν, Καδή Ισμέτ, Ιμπραχήμ Σερήφ, Σιμπέλ Μουσταφάογλου, Τσουκάλ Μουσταφά, Οζάν Αχμέτογλου, Αλή Πεντζάλ, Κοράι Χουσεΐν, Ιλχάν Αχμέτ και όλη η ΔΗΜΑΡ, Δάμων Δαμιανός και Συμεών Σολταρίδης, Στέλιος Χατζηαγγέλου, Βασίλης Τσολακίδης, Γκαλήπ Γκαλήπ, Μουσταφά Μουσταφά, Μπιρόλ Ακίφογλου, Αχμέτ Φαΐκογλου, Αχμέτ Καρά, Σαμή Τοραμάν, Γιώργος Πετρίδης και πολλοί άλλοι. 
 
Πάντως επικρατούσε ένα κλίμα συγκρατημένο μια και ο πρόξενος ήδη έχει δεχθεί διπλωματικά επίπληξη για όσα ανεξέλεγκτα πράττει παραβιάζοντας τα επιτρεπόμενα με αποτέλεσμα αν εξακολουθήσει αυτή την προκλητική συμπεριφορά να αντιμετωπίζει και ζήτημα ανάκλησής του. Η γιορτή ήταν λιτότατη και απλά ήταν ένα τεστ προσήλωσης κι επιβεβαίωσης των σχέσεων με το προξενείο των μειονοτικών εκείνων που παίζουν καταλυτικό ρόλο στην κοινωνία θρησκευτικών εκπροσώπων, αιρετών κλπ.

Μελαχροινή Μαρτίδου
31/10/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin