Wednesday, October 10, 2012

Στις 13/10 ο θεμέλιος λίθος στην Τουρκία για την μεταφορά νερού στα κατεχόμενα

Σε ειδική τελετή στο Αναμούρ της Μερσίνης στην Τουρκία θα τεθεί ο θεμέλιος λίθος του έργου μεταφοράς νερού στα κατεχόμενα, στις 13 Οκτωβρίου.
Στην τελετή, όπως αναφέρεται στον τ/κ Τύπο, θα παραστεί ο ψευδοπρωθυπουργός, Ιρσέν Κιουτσιούκ και ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάϊ.
Ο κ. Κιουτσιούκ αναφέρθηκε τόσο στο συγκεκριμένο έργο, όσο και στη μεταφορά ηλεκτρισμού 200 μεγαβάτ από την Τουρκία, αλλά και στο οικονομικό πρόγραμμα 2013-2015 στις ομιλίες του χθες σε χωριά της κατεχόμενης επαρχίας Κερύνειας, όπου συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα ενόψει του εκλογικού συνεδρίου του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) στις 21 Οκτωβρίου.

Στη συνομιλία του με τον Τούρκο Πρωθυπουργό για το οικονομικό πρόγραμμα, είπε, έφθασαν σε συμφωνία ώστε να υπάρχει σε αυτό κάλυψη της απώλειας εσόδων λόγω της αύξησης του κόστους ζωής, χωρίς να αναφέρεται στον τ/κ Τύπο τι εννοεί με αυτό.
«Δεν ασχολούμαστε με μικρά, αλλά με μεγάλα θέματα», ανέφερε ο κ. Κιουτσιούκ κάνοντας λόγο σε διεύρυνση των σχέσεων με την Τουρκία, οι οποίες διανύουν την καλύτερη περίοδο επί δικής του «διακυβέρνησης». Σε περιοδεία του στον Καραβά, την Λάπηθο και Άγιο Γεώργιο ο Ιρσέν Κιουτσιούκ συναντήθηκε με τις τοπικές οργανώσεις του κόμματός του, οι οποίες στηρίζουν την υποψηφιότητά του στο εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ.
Επανέλαβε ότι βασικοί τους στόχοι είναι οι «βουλευτικές» εκλογές το 2014 στα κατεχόμενα και οι «τοπικές εκλογές» και το ΚΕΕ να γίνει αυτοδύναμη «κυβέρνηση». Αναφέρθηκε δε σε πολλά έργα που έκανε η παρούσα ψευδοκυβέρνηση ενώ – όπως είπε – θα τεθούν οι θεμέλιοι λίθοι για τον νέο δρόμο του Αγίου Δομετίου – Γερόλακκου και τον δρόμο στον κατεχόμενο Λιμνίτη.
Ανακοίνωσε δε ότι στις 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 37χρονα του ΚΕΕ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη, όπως και στο εκλογικό συνέδριο του κόμματος στις 21 του μηνός. «Αυτό θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους θέλουν να δουν το κόμμα μας να διαλύεται».
onlycy.com
10/10/12
--

Προωθείται η κατασκευή αγωγού νερού Τουρκίας-κατεχομένων

--

 

1 comment :

  1. Άρχισε η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς νερού Τουρκίας – ψευδοκράτους....

    Ξεκίνησε το σχέδιο κατασκευής αγωγού νερού, ο οποίος προορίζεται να μεταφέρει νερό από την Τουρκία στο ψευδοκράτος.

    Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο αγωγός μήκους 80.101 μέτρων και αξίας 782,5 εκ TΛ (340 εκ ευρώ περίπου), θα μεταφέρει νερό με μια ειδική μέθοδο, ανάλογη της οποίας, δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ στο παρελθόν, καθώς το επίπεδο πίεσης στα βαθειά ύδατα εμποδίζει τη μεταφορά νερού μέσω αγωγών.

    http://www.onlycy.com/334801-άρχισε-η-κατασκευή-του-αγωγού-μεταφορ
    22/5/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin