Monday, September 24, 2012

Κυπριακό, ΑΟΖ, και διμερείς σχέσεις συζήτησαν ο ΥΠΑΜ -Πρέσβης των ΗΠΑ

John Koenig
Το Κυπριακό, τις εξελίξεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ με έμφαση στον τομέα της άμυνας αλλά και η πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Αμυνας στο Λίβανο, ήταν τα κύρια θέματα της συνάντησης που είχαν σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης και ο νέος Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζον Κόνιγκ.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση κατά τη συνάντηση, αντηλλάγησαν απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο χωρών, καθώς και για τις σχέσεις Κύπρου - ΗΠΑ στο επίπεδο αρμοδιότητας του Υπουργείου Άμυνας.
Ο κ. Ηλιάδης ενημέρωσε παράλληλα τον Πρέσβη των ΗΠΑ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τονίζοντας το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε η διαδικασία λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας.
Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η Κύπρος ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με απόλυτη προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας   παρά τις απειλές και τις προκλήσεις της Τουρκίας.
Στη συνέχεια ο Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον Αμερικανό Πρέσβη για τη μέχρι τώρα πορεία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ όσον αφορά τον τομέα αρμοδιότητας του Υπουργείου.
Ο κ. Ηλιάδης ενημέρωσε, επίσης, τον Πρέσβη για την πρόσφατη επίσκεψη του στον Λίβανο και τις επαφές του με την ηγεσία της χώρας.
Ο Υπουργός Άμυνας και ο Πρέσβης των ΗΠΑ επαναβεβαίωσαν το θετικό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα συνεχίσουν να ενδυναμώνονται και να βελτιώνονται σε όλους τους τομείς.
24/9/12
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin