Wednesday, September 26, 2012

ΚΥΠΡΟΣ: Επενδυτικά σχέδια στα κατεχόμενα

Σε διάφορα επενδυτικά σχέδια που θα πραγματοποιηθούν στο ψευδοκράτος, αναφέρθηκαν χθες οι Ιρσέν Κιουτσιούκ και Ερσάν Σανέρ, μεταξύ των οποίων η κατασκευή δρόμων, η αναβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών, του τμήματος μετεωρολογίας και τηλεπικοινωνιών, των λιμανιών, του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου και της πολιτικής αεροπορίας.
Όπως αναφέρει η Κίπρις, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσαν χθες ο «πρωθυπουργός» και ο «υπουργός δημοσίων έργων και συγκοινωνιών» αναφέρθηκαν λεπτομερώς στα διάφορα σχέδια που υλοποιήθηκαν στα κατεχόμενα κατά την 28μηνη θητεία του Σανέρ στη θέση του «υπουργού».

Ο κ. Σανέρ αναφέρθηκε στα σχέδια για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του παράνομου αεροδρόμιου Τύμπου και στην επένδυση που θα πραγματοποιηθεί εκεί αξίας 350 εκ. ευρώ. Το παράνομο αεροδρόμιο, όπως είπε, θα καταλαμβάνει μια έκταση 152.000 τ.μ και θα περιλαμβάνει νέους χώρους στάθμευσης αεροσκαφών, νέους δρόμους, 62 σημεία ελέγχου εισιτηρίων και παράδοσης αποσκευών, 24 σημεία ελέγχου διαβατηρίων, 8 αερογέφυρες (φυσούνες), χώρους στάθμευσης οχημάτων και ένα καινούργιο δίαυλο.
Ήδη, πρόσθεσε, διεξάγονται διεργασίες για αναβάθμιση των συστημάτων radar και τέθηκε σε εφαρμογή στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου το σύστημα ILS. Πρόσθεσε ότι η εναέρια κυκλοφορία σημείωσε σημαντική αύξηση με περίπου 2000 πτήσεις κάθε δίμηνο.
Στην ομιλία του, ο «πρωθυπουργός», αφού χαρακτήρισε τον Ερσάν Σανέρ ως ένα πολύ επιτυχημένο «υπουργό», είπε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του επεκτάθηκε και βελτιώθηκε το οδικό δίκτυο στα κατεχόμενα, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ευκολία στις συγκοινωνίες. Σημείωσε ότι τα τελευταία 2 χρόνια παραχωρήθηκαν περίπου 2.000 οικόπεδα σε νεαρά ζευγάρια.
Ο λεγόμενος υπουργός συγκοινωνιών ανέφερε ότι τα έτη 2010-2012 τέθηκαν σε εφαρμογή και υλοποιήθηκαν αρκετά επενδυτικά σχέδια και βελτιώθηκαν αρκετές «κυβερνητικές» υπηρεσίες και τμήματα, ενώ έδωσε λεπτομέρειες για τα νέα σχέδια και επενδύσεις στα κατεχόμενα, ανάμεσα στα οποία και η προκήρυξη διεθνούς προσφοράς για την ανέγερση ενός μαυσωλείου για τον πρώην ηγέτη των Τ/κ, Ραούφ Ντενκτάς.
Αναφερόμενος στο εμπόριο και τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, είπε ότι ο τομέας αυτός, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για το ψευδοκράτος, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια σημαντική πτώση και το «υπουργείο» του, ετοιμάζει σχέδια για βελτίωση των λιμανιών των κατεχομένων.
Ο κ. Σανέρ αναφέρθηκε και στο οδικό δίκτυο ενώ είπε ότι επί του παρόντος υπάρχουν εγγεγραμμένα στα κατεχόμενα περίπου 159.000 οχήματα, με τις 113.000 από αυτά να εγγράφονται ανάμεσα στα έτη 2003-2012.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο αύριο θα ανοίξουν οι προσφορές για το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Ενδιαφέρον επέδειξαν οκτώ εταιρίες και η διαχείριση θα είναι για περίοδο 25 ετών.
onlycy.com
26/9/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin