Monday, September 10, 2012

Η Κύπρος μένει εκτός «νυμφώνος» από την απόφαση της ΕΚΤ

Λευκωσία: Ακόμα ένας λόγος για επίσπευση της υπογραφής Μνημονίου, αποτελεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αγορά κρατικών ομολόγων, μια και η Κύπρος μένει τώρα εκτός «νυφώνος». Οι κυπριακές τράπεζες δεν μπορούν να επωφεληθούν από το «δώρο» που πρόφερε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα με αποτέλεσμα το πρόβλημα ρευστότητας να τις κρατά καθηλωμένες σε ορίζοντα δυσοίωνων προβλέψεων.


Όπως εκτιμάται, το πρόβλημα για την Κύπρο εστιάζεται στο ότι δεν έχει συμφωνηθεί και υπογραφεί το Μνημόνιο και κατ’ επέκταση δεν συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που επίσημα έχουν ενταχθεί σε Μηχανισμό Στήριξης.

Τα πράγματα είναι ακόμα δυσχερέστερα και από το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει η ημερομηνία καθόδου της Τρόικας.

Οι επόμενες εβδομάδες κρίνονται καθοριστικές για την οικονομία, αφού θα πρέπει να κλείσουν σημαντικά κεφάλαια, τα οποία, λόγω της ευαισθησίας που τα χαρακτηρίζει, δεν αποκλείεται να πυροδοτήσουν κοινωνικές αντιδράσεις.

Και αυτά, ενώ η οικονομία έχει βρεθεί στο επίκεντρο νέων πολιτικών αντιπαραθέσεων, με την αντιπολίτευση να βάλλει κατά της κυβέρνησης, ζητώντας να συγκληθεί σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων. ΕΔΕΚ και Οικολόγοι ζητούν άμεση ενημέρωση από τον Πρόεδρο, με τον Γιαννάκη Ομήρου να προειδοποιεί ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να συναινέσει σε σκληρά δημοσιονομικά μέτρα.

«Ναι» στην εθνική συνεννόηση για την οικονομία, αλλά πάνω σε αρχές, ζήτησε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς.

philenews.com
10/9/12
-
ΣΧΕΤΙΚΑ1


No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin