Sunday, August 26, 2012

ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

( D.P.)
Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ή αγνοήσει το γεγονός, ότι η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσεως , η οποία την έχει φέρει στο χείλος της καταστροφής.   Για το ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;  Υπάρχουν πολλές εκδοχές  και θέσεις , «από το μαζί τα φάγαμε» του  κ. Πάγκαλου, μέχρι και την απόλυτη ευθύνη –κατ’εμέ- των εκάστοτε κυβερνώντων .   Εξαιρώ, τον απλό λαό, γιατί ο απλός πολίτης , εθίζεται στα όσα του διοχετεύονται από τις πολιτικές ηγεσίες  του ,τα ακολουθεί και τα αποδέχεται, ανεξαρτήτως των οποιωνδήποτε μελλοντικών συνεπειών, μη δυνάμενος, ούτε να τις προσυνειδητοποιήσει , ούτε και να τις εκτιμήσει , πριν επισυμβούν .Εξαιρούνται βεβαίως  της «εξαιρέσεως»,τα κομματικά ενεργούμενα!!! 


Όταν μια χώρα , σταδιακά αλλά εμφανώς , οδηγείται σε διοικητική -οικονομική- κοινωνική και ηθική ,αυτοκαταστροφή ,  τότε η ευθύνη, βαρύνει  και πρέπει να αναζητείται και να καταλογίζεται ,100%, στους εκάστοτε ασκούντες την κρατική εξουσία και μόνο.
 Άλλωστε ,γι΄αυτό  αναγκαιούν  και υπάρχουν, τα  κράτη με τα πολιτικά  των συστήματα. Η αποστολή  των κυβερνήσεων είναι –με απλά λόγια -να προστατεύουν ,δια της δομής και των εξουσιών που διαθέτουν,  έθνος , πατρίδα , χώρα και λαό, από τις οποιεσδήποτε ,άμεσες ή έμμεσες, διαφαινόμενες ή όχι, εσωτερικές ή εξωτερικές  , απειλές.
Εάν κατά τον κ. Πάγκαλο και τους συμφωνούντες με την δήλωσή του , κάποιοι τα έφαγαν μαζί του-υπό την γενική έννοια που το λέει -αυτοί είναι,  οι «ημέτεροι των πολιτικών» οι οποίοι, περιστρεφόμενοι , γύρο τους, «δίκην ηλεκτρονίων», βολεύονται -από αυτούς- ποικιλοτρόπως  και ανενόχλητα  , πάντοτε, σε βάρος των εντίμων, νομοταγών και σωστών Ελλήνων ,οι οποίοι, καλούνται από το σύστημα, να «πληρώνουν» ,την ανικανότητα  σωστής διακυβερνήσεως της χώρας, την διάλυση του κράτους ,την διαφθορά και όλα τα συνεπακόλουθά !!!
 Μια προσεκτική μελέτη των όσων υποστηρίζει στο βιβλίο του,  πιστοποιεί, τα  ανωτέρω .Το εκάστοτε πολιτικό σύστημα -επίλεκτο μέλος του οποίου υπήρξε επί δεκαετίες,  και ο κ. Πάγκαλος-ευθύνεται για τα όσα , μας γράφει ,  ότι συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν! .Δεν ευθύνονται  οι απλοί πολίτες, για το  ,μεγάλο  φαγοπότι  που υπονοεί !!!!!!! Διότι ο  απλός πολίτης  ούτε την δυνατότητα έχει, ούτε και την διακριτική εξουσία ,διορισμών   και ρουσφετολογικών παρεμβάσεων, στην όλη κρατική μηχανή!
 Αλλά δυστυχώς ,στην πατρίδα μας, είναι γνωστό ,ότι  όταν κάποιοι τα «θαλασσώνουν   ανεπανόρθωτα »  και τίθενται ,προ των συνεπειών της αμείλικτης  πραγματικότητας, τότε  φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από τους ίδιους!!!  Αυτό ακριβώς συμβαίνει  και σήμερα με τους πολιτικούς μας και την από πάσης πλευράς ,οικτρά κατάσταση  της χώρας μας  .Όλοι αποποιούνται τις ευθύνες των, προσπαθώντας  να τις επιμερίσουν ,σε τρίτους!
Το πολυσύνθετο  δράμα που βιώνουμε ,  οφείλεται στην επί μακρόν ανοργανωσιά , μέχρις διαλύσεως, του κράτους  μας και στις παταγώδεις αποτυχίες της οικονομικής  πολιτικής , των κυβερνήσεών μας, από  μεταπολιτεύσεως  , μέχρι και σήμερα!!
Η αρχή της πλήρους, οικονομικής  ηθικής και λειτουργικής αυτοκαταστροφής μας, άρχισε το 1981,όταν η τότε εκλεγείσα πολιτική ηγεσία (Α .Παπανδρέου) , επέλεξε σαν «στρατηγική διακυβερνήσεως»το «αρεστό αντί του ωφέλιμου» , διοχετεύοντας στον λαό,  την,«αλόγιστη  λογική»  και τις «δυνατότητες» ,μιας  ζωής, άνετης ,ανέμελης ,  εύκολης και τελείως ανεξέλεγκτης ,από πλευράς παραβατικότητας. Βασιζόμενης , αποκλειστικά  και μόνο στη εισροή, πακτωλού χρημάτων , από την ΕΕ και σε υπέρογκους δανεισμούς !!!
Χρήματα τα οποία αν, τότε ,διατίθεντο  ορθολογικά ,για την  ανάπτυξη της χώρας μας, σήμερα, η Ελλάδα , θα δάνειζε και δεν θα αυτό-ξευτελίζετο διεθνώς, εκλιπαρούσα δανεισμό !
Για όσα λοιπόν μας συμβαίνουν –γιατί πολλοί βρίζουν τους ξένους- φταίμε εμείς και μόνο εμείς , όχι οι δανειστές μας, οι οποίοι απλά ζητούν να τους επιστρέψουμε –με τους όρους, που αφελώς ,δεχτήκαμε και υπογράψαμε-αυτά   που μας έδωσαν!
 Έκτοτε όλες οι κυβερνήσεις μας , συνέχισαν  ,επί τη βάση  του ιδίου «μοντέλου»,  το οποίον άρεσε στους άνοες  και το πληρώνουν τώρα, ουσιαστικά οι μη άνοες!!!!
.Πολλοί σκεπτόμενοι Έλληνες , τα έλεγαν ,τα φώναζαν και τα έγραφαν  συνεχώς ,αλλά ουδείς τους ελάμβανε υπόψη  του!!!
.Οι Έλληνες πριν από ελάχιστες δεκαετίες , έχαιραν άκρας εκτιμήσεως ,σε όλα τα μήκη  και πλάτη της υφηλίου . Σήμερα μας χλευάζουν , μας υβρίζουν και μας  οικτίρουν οι πάντες. Είναι  θλιβερό και απαράδεκτο ,για τον υπερήφανο Έλληνα το σημερινό μας  κατάντημα και ο διασυρμός μας.
 Προσωπικά , πιστεύω ότι οι  ευθύνες αυτών που μας κυβέρνησαν μεταπολιτευτικά είναι τεράστιες για τα σημερινά μας χάλια  ‘
 Όταν μια χώρα ζει και κινείται μόνο με δανεικά ,  κάποτε έρχεται και ο λογαριασμός!!!
Έτσι το 2009- 2010 , άρχισε  η αντίστροφη μέτρηση , της αμείλικτης πραγματικότητας .
 Δεν μπορούσαμε, πλέον, να δανειστούμε ως χώρα ,από το διεθνές διατραπεζικό σύστημα, με λογικό επιτόκιο. Οι  οικονομικές  μας δυνατότητές μηδενικές . Χωρίς δανειακή βοήθεια , οδηγούμεθα ολοταχώς σε πτώχευση  και έξοδο από την ΕΕ.Ο τότε πρωθυπουργός  Γ. Παπανδρέου , που προεκλογικά διατυμπάνιζε  ότι «λεφτά υπάρχουν» , μας οδήγησε στο Μνημόνιο Ι  ,για να συνεχίσουμε τον δανεισμό από την ΕΕ. Οι όροι που μας  επεβλήθησαν δια του Μνημονίου  ,από τους εταίρους μας,  συγκεκριμένοι και ανηλεείς!
.Διατάσσονταν   σκληρά  διαρθρωτικά και οικονομικά μέτρα, που έπρεπε να ληφθούν ,για να εκταμιεύονται σταδιακά οι δανειακές  μας δόσεις !
Η Κυβέρνηση  δέχτηκε τους όρους , αμαχητί, προκειμένου να πάρουμε τα χρήματα!!!
 Στην συνέχεια , μη έχουσα το σθένους , να εφαρμόσει αυτά που υπέγραψε, ως προς τα  διαρθρωτικά μέτρα και μόνο . Επιδόθηκε σε ανελέητες οικονομικές επιδρομές σε βάρος των σωστών, νομοταγών και συνεπέστατων, στις φορολογικές τους υποχρεώσεις,  εργαζομένων και συνταξιούχων.(Γεγονός που συμβαίνει  και σήμερα ,παρά  την οικτρά αποτυχία του!!!)
 Στην κυριολεξία δεν έμεινε τίποτα όρθιο , γονάτισε  οικονομικά –κοινωνικά και ηθικά ,τον λαό.!
Καταληκτικό αποτέλεσμα:
 -Πλήρης  αποτυχία του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Ι, το οποίο αντί να μας οδηγήσει  στην ,ανάπτυξη και απαλλαγή της χώρας μας ,από την δανειακή μέγγενη της ΕΕ, μας οδήγησε σε πρωτοφανή   ύφεση!! .
 - Oικονομική , εξαχρείωση όλων ,πλην των κυρίως και αποκλειστικά υπευθύνων, της αυτοκαταστροφής μας !!!!
 Η παταγώδης αποτυχία του Μνημονίου Ι και ο ουσιαστικός κίνδυνος χρεοκοπίας , πτωχεύσεως και  εξόδου ,της χώρας από την ΕΕ - κατά τον κύριο Παπανδρέου –τον οδήγησε και πάλι ,  αμαχητί, άρον άρον, να προσφύγει στον μηχανισμό διεθνούς οικονομικής στήριξης  και στην υπογραφή του  ΙΙ  ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ .
 Το τι σημαίνει  ΜΝΗΜΟΝΙΟ  ΙΙ , δεν νομίζω ότι χρειάζεται ανάλυση .(Ασύλληπτη οικονομική εξαθλίωση ,στρατιές ανέργων ,απύθμενη ύφεση, εθνική καταρράκωση και υποτέλεια ,φυγή προς το εξωτερικό του νεανικού μορφωτικού δυναμικού της πατρίδος μας ,απόλυτη και καθολική απαξίωση πολιτικών ,πολιτικής ,αξιών ,πιστεύω -και πάει λέγοντας-)
 Θα παραθέσω, εδώ ένα απόσπασμα από το περίφημο βιβλίο, του   πρώην Βρετανού Πρωθυπουργού , οικονομολόγου και στενού φίλου του Γ. Παπανδρέου     Brown  Gordon  υπό τον τίτλοBEYOND THE CRASH”(ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΧ),όπου στην σελίδα 239 γράφει:
«Οι ευρωπαϊκές εγγυήσεις είναι το θεμέλιο της διάσωσης της Ελλάδα το2010.Θεωρώ ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου ,ο Έλληνας Πρωθυπουργός, είχε το θάρρος να λάβει  τις δυσκολότερες των αποφάσεων και να εφαρμόσει  τα σκληρότερα  των μέτρων. Αλλά πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι λαμβάνει τις καλύτερες δυνατές 
συμβουλές. Για παράδειγμα ,κατά τους πρώτους μήνες του έτους, εξαιτίας  καθυστερήσεων  στις αποφάσεις για να βοηθηθεί η Ελλάδα ,το κόστος  στην Ελλάδα της αποφυγής της χρεοκοπίας  αυξήθηκε από 30  δις ευρώ ,κατά προσέγγιση σε  120 δις ευρ
 Οι τρείς υπογραμμισμένες –από μένα- γραμμές –λένε πολλά.

 Η  αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης -  επί τετραετία- με επιλεκτική και μόνο λιτότητα ,προκαλεί  επικίνδυνη αγανάκτηση  ,στον έντιμο  λαό, διότι, βλέπει ότι  οι εκφραστές του πολιτικού μας συστήματος ,δεν έχουν καμία σχέση και  επικοινωνία με την ζώσα πραγματικότητα και ότι παρά τα  όσα μας συμβαίνουν ,δεν εννοούν να συνειδητοποιήσουν τα αυτονόητα  Και  περί άλλων «τυρβάζουν».
 Το κύριο και μοναδικό σήμερα ερώτημα των σκεπτόμενων Ελλήνων είναι που  οδηγούμεθα; Η συνέχιση της εφαρμογής των επιλεκτικών μέτρων λιτότητας ,δηλαδή να πληρώνουν οι συνεπείς και έντιμοι  και να διαφεύγουν κεκαλυμμένα   ή απροκάλυπτα , τα πάσης φύσεως « λαμόγια» ,οδηγεί σε κοινωνική έκρηξη τον λαό ,με ασύλληπτες συνέπειες! Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν, όλοι οι πολιτικοί μας, Και να αλλάξουν «σωστική στρατηγική».Με οικονομική εξαθλίωση του λαού και μόνο η Ελλάδα θα καταποντισθεί.
-
Για   να βγει η Ελλάδα από την ύφεση και να μπει σε τροχιά «ανάστασης  και ανάπτυξης»  χρειάζεται τόλμη και αποφασιστικότητα Το πρόβλημά μας είναι κυρίως πολιτικό-οργανωτικό- λειτουργικό .  Το  οικονομικό , είναι συνέπεια της  μη λειτουργίας του κράτους.
 Είναι επιτακτική Εθνική ανάγκη:
1.  -Να γίνουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές  στο κράτος με βάση τι αναγκαιεί .
2 .-Να εφαρμοστούν οι Νόμοι, σε όλες τις περιπτώσεις  και για όλους
3 .-Να σταματήσει η παραγραφή  αδικημάτων ή εγκλημάτων  Για όλες τις περιπτώσεις Για όλους να επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη   και μόνο
4 .- Να λειτουργήσει  η κρατική μηχανή ,στην ολότητά της, σωστά και παραγωγικά .Να αντιληφθούν οι πάντες, που πληρώνονται από το Δημόσιο ,οποιαδήποτε θέση και αν κατέχουν ,γιατί πληρώνονται και τι υποχρεώσεις έχουν. Όποιος δεν  θέλει να το καταλάβει να φεύγει αμέσως!
5 .-Να κινηθεί άμεσα η νόμιμη διαδικασία εναντίον όλων όσων  έβλαψαν οικονομικά το Ελληνικό Δημόσιο τα τελευταία 40 χρόνια  και ανεξαρτήτως θέσεως που κατείχαν ή κατέχουν. (Κλέφτες -Φοροφυγάδες-  Μαϊμού Εργαζόμενοι Μαϊμού συνταξιούχοι, Μαϊμού επιδοματολήπτες, -Μαϊμού ανάπηροι -Λαθρέμποροι  ενεχόμενοι σε μαύρη εργασία κτλ),να  δημευτούν ,άμεσα οι περιουσίες των, υπέρ του δημοσίου  και  τα ονόματά τους  να γίνουν γνωστά!   Όπως πληροφορούμεθα  καθημερινώς από  επίσημες  πηγές   ,μόνο το προϊόν της ζημιάς εκ της φοροδιαφυγής , ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 45 δις Ε.!!!! Όλοι οι ανωτέρω  είναι γνωστοί στο Ελληνικό κράτος !! Το κυρίαρχο   ερώτημα, σήμερα, για κάθε Έλληνα   είναι ,γιατί αυτοί μένουν στο απυρόβλητο και δεν συλλαμβάνονται; Γιατί δεν τους κατάσχονται οι περιουσίες;  Γιατί να πληρώνουμε εμείς και όχι και αυτοί!! Μέχρι πότε  θα συνεχίζεται  αυτή η αδικία ;
 6 .-Να καθιερωθεί ενιαίο μισθολόγιο ,για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους του Δημοσίου ,χωρίς ρουσφετολογικές παρεκκλίσεις και πολιτικά τερτίπια  καταστρατηγήσεώς  του με διάφορα «παραθυράκια»
7 .-Να καταργηθούν  όλα τα οικονομικά  και διοικητικά προνόμια σε όλους κλάδους του Δημοσίου και για όλους.
8.- Όλοι οι  εργαζόμενοι ,στον δημόσιο και ευρύτερο τομέα, να αξιολογούνται υποχρεωτικά κατ΄ έτος.
9 .-Να σταματήσουν οι οποιεσδήποτε  κομματικό-πολιτικές παρεμβάσεις σε όλους τους θεσμούς του κράτους ,προκειμένου τα πάντα να χαρακτηρίζονται από  αξιοκρατία και διαφάνεια.
 10 .--Να υπόκεινται όλοι οι Έλληνες στην ουσία του πόθεν έσχες . Και όχι μερικοί στην παρωδία, του τι έχεις !
11.- Να συγκροτηθεί ,από το ήδη υπάρχον δικαστικό δυναμικό ,ανεξάρτητο ειδικό τμήμα εκδικάσεως οικονομικών   κατά του κράτους εγκλημάτων προκειμένου να επισπεύδονται  οι διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης
12 .-Να ψηφισθούν νέοι Νόμοι με βαρύτατες ποινές ,για τους  πάσης φύσεως εγκληματίες.
13.-Να επαναπατρισθούν όλοι οι λαθρομετανάστες και να  μην υπάρχει ειδικό καθεστώς κινήσεως  και νοσηλείας των, εις βάρος των φορολογουμένων.
14 .--Να σταματήσουν οι διακανονισμοί  χρέους ,για όσους δεν εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους εγκαίρως και κατόπιν δευτέρας σκέψεως.

ΠΑΥΛΟΥ   ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ  ε.α

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin