Thursday, August 30, 2012

Την τουρκική στάση στο θέμα των Αγνοουμένων κατήγγειλε η Ευρωβουλευτής Α. Παπαδοπούλου

Την αρνητική στάση της Τουρκίας στο θέμα των Αγνοουμένων κατήγγειλε εκ νέου η Ευρωβουλευτής (ΔΗΚΟ, Σ&Δ) Αντιγόνη Παπαδοπούλου σε συνάντηση που είχε με την Ευρωβουλευτή των Πρασίνων και Πρόεδρο της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας, Έλεν Φλοτρ και τον Γραμματέα της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Αλί Γουρταγκούλ.

Οπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο της Ευρωβουλευτού, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν μετά από πρωτοβουλία της κ. Παπαδοπούλου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων και Αδηλώτων Αιχμαλώτων Νίκος Σεργίδης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Οργάνωσης Νίκος Θεοδοσίου, η Κύπρια Ευρωβουλευτής υπέδειξε προς τους συνομιλητές της το γεγονός ότι η αρνητική στάση της τουρκικής πλευράς, κάθε άλλο παρά υποβοηθητική είναι στο δύσκολο έργο της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων.
Σημείωσε πως η Άγκυρα αρνείται να δώσει στοιχεία που κατέχει στα αρχεία της και παράλληλα δεν επιτρέπει τις εκταφές λειψάνων από ομαδικούς τάφους σε περιοχές στα κατεχόμενα, τις οποίες έχει κηρύξει σε στρατιωτικές ζώνες, ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς την τουρκική πλευρά για να συνεργαστεί στο σοβαρό αυτό ανθρωπιστικό θέμα.
Σύμφωνα πάντα με το δελτίο Τύπου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, με την κ. Παπαδοπούλου να τους ενημερώνει για τη στασιμότητα στις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού, αλλά και για το σκηνικό που δημιουργήθηκε μετά τη προσφυγή της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ.
onlycy com
30/9/12 
--
 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin