Friday, August 24, 2012

Γιουρόπα Λιγκ : "Επτάψυχος" ο ΠΑΟΚ!

Η υπόθεση πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ παραμένει στα... χέρια του ΠΑΟΚ μετά την πρώτη αναμέτρηση με τη Ραπίντ Βιέννης, στο πλαίσιο των πλέι οφ της διοργάνωσης. Στον αγώνα που «σημαδεύτηκε» από τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν εντός του γηπέδου της Τούμπας λίγο πριν την ώρα έναρξης (21:30), ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 2-1 των Αυστριακών, που προηγήθηκαν με τον Άλαρ στο 25΄. Στο 69΄ ο Αθανασιάδης ισοφάρισε για τους Θεσσαλονικείς, ενώ στο 83΄ ο Κατσικάς χάρισε τη νίκη στο συγκρότημα του Γιώργου Δώνη. Από το 74΄ οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Λάζαρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στη Βιέννη.

   Απόλυτος ο έλεγχος για τον ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους παίκτες του να έχουν ρυθμό και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις να φτάσουν με σχετική άνεση στα καρέ του Κόνινγκσχόφερ. Περισσότερο παθητικός ο ρόλος της Ραπίντ, το ίδιο διάστημα, στον αγωνιστικό χώρο. Στο 2’ κεφαλιά του Κουμάλο έφυγε άουτ, κατάληξη που είχε και στο 6’ το διαγώνιο σουτ του Ετο. Στο 11’ ο τερματοφύλακας των Αυστριακών απέκρουσε σουτ του Λάζαρ έξω από την περιοχή, για να φτάσει το ματς στο 25’, όπου η Ραπίντ έκανε την πρώτη ουσιαστική προσπάθειά της και βρήκε στόχο. Ο Ιλντιζ βρέθηκε στην περιοχή, πάσαρε στον Αλαρ, ο οποίος με όμορφη ατομική ενέργεια, χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα με αντίπαλο τον Κατσικά, πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι και άνοιξε το σκορ.
   Στα λεπτά ως το ημίχρονο, με φανερό τον επηρεασμό από τον γκολ της Ραπίντ, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 45’+ με τον Αθανασιάδη. Ο διεθνής επιθετικός βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Κόνινγκσχόφερ, πλάσαρε στη γραμμή της μικρής περιοχής, έστειλε, όμως, την μπάλα έξω.
   Με επιθετικότερο προσανατολισμό επανέκαμψε στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ για το δεύτερο ημίχρονο, συμπεριφορά που συνέχισε να του δίνει την υπεροχή στο ματς. Στο 62’, μετά από σέντρα του Σαλπιγγίδη, η μπάλα έφτασε στο δοκάρι με κεφαλιά του Αθανασιάδη και επτά λεπτά αργότερα ήρθε η «λύτρωση», με δράστη τον τελευταίο. Ο φορ του «Δικεφάλου» τροφοδοτήθηκε εξαιρετικά από τον Λόρενς και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
   Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το γκολ, ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Λάζαρ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα (74’), το γεγονός, ωστόσο, περισσότερο πείσμωσε, παρά λύγισε τους «ασπρόμαυρους». Αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί σε θέση βολής στο 83’ ο Κατσικάς (μετά από σέντρα του Λόρενς και προσωρινή απόκρουση του Κάτζερ) και με δυνατό σουτ να παραβιάσει για δεύτερη φορά την εστία του Κόνινγκσχόφερ, δίνοντας έτσι τη νίκη στον «Δικέφαλο».

 Διαιτητής: Μάρινερ (Αγγλία)

Κόκκινη: Λάζαρ 74’ (δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες : Κουμάλο 56’ Σαλπιγγίδης 80’, Κατσικάς 86’ - Μπούργκσταλερ 23’, Σίμπελσμπεργκερ 30’,

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Eτο, Κουμάλο, Κατσικάς, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ, Γεωργιάδης (68’ Λόρενς), Ρομπέρ (46’ Φωτάκης), Αθανασιάδης, Γιάννου (46’ Σαλπιγγίδης)

ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ: Κόνινγκσχόφερ, Κάτζερ, Γκέρσον, Ζονλάιτερ, Σίμπελσμπεργκερ, Χάικινεν, Ιλντίζ, Άλαρ (82’ Μπόιντ), Χόφμαν (77’ Κούλοβιτς), Μπούργκσταλερ, Γκρόζουρεκ (65’ Σκράμελ).
24/8/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin