Thursday, August 2, 2012

Η ψυχολογία της Τρόικας

Ένα άτομο που μεγάλωσε μέσα σε μια τεράστια φτώχια και ανέχεια, ίσως να φθονεί την ευμάρεια ενός άλλου κράτους και να θέλει να εκδικηθεί
Πριν από λίγες εβδομάδες στα ΜΜΕ της Ελλάδας παρουσιάστηκε μια «ψυχολογική» έρευνα-δημοσκόπηση που έγινε στη Γερμανία, σε σχέση με την Ελλάδα. Ένα μεγάλο ποσοστό των Γερμανών και βορειοευρωπαίων κατεδείχθη πως φθονούσαν τους Έλληνες για τον ανάλαφρο και χαριτωμένο χαρακτήρα τους,....
το άπλετο χαμόγελο που βγαίνει εκ βάθους καρδίας και την ικανότητά τους να διασκεδάζουν χαρούμενοι, εν αντιθέσει με τους Γερμανούς που είναι συνέχεια «μούργοι», αγχωμένοι και ψυχικά ταραγμένοι.
Ίσως να υπήρχε, λέει η έρευνα, και ένα πάθος εκδίκησης προς τους Έλληνες μέσω των μέτρων.
Γιατί εσείς να χαμογελάτε και να ΄στε χαρούμενοι, τώρα να κλάψετε και να πονέσετε, ίσως να σκέφτονταν κάποιοι Ευρωπαίοι ή τροϊκανοί.
Όταν μέσα στην Τρόικα υπάρχουν άτομα που η χώρα τους μέχρι χτες βρισκόταν στην κλίκα του υπαρκτού σοσιαλισμού, πεινούσε και οι κάτοικοί τους είναι όλοι μετανάστες δευτέρας κατηγορίας, ίσως να ενυπάρχει και σε αυτούς μια μορφή φθόνου και εκδίκησης προς την ευμάρεια και «καλοπέραση» των Κυπρίων.
Ίσως έτσι μπορεί να ερμηνευθεί και το πάθος της τροϊκανής Ρουμάνας Ντέλια Βελκουλέσκου, να υπάρξει μείωση των μισθών κατά 25%, με τη λογική ότι στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ έτσι έγινε. Ένα άτομο που μεγάλωσε μέσα σε μια τεράστια φτώχια και ανέχεια, ίσως να φθονεί την ευμάρεια ενός άλλου κράτους και να θέλει να εκδικηθεί με το σκεπτικό «γιατί μόνο εμείς να υποφέρουμε, ας υποφέρουν κι άλλοι».
Παρότι διαφωνώ κάθετα με την πολιτική της παρούσας Κυβέρνησης και παρότι θεωρώ πως όντως πρέπει να υπάρξει μια εξυγίανση της οικονομίας μας, αλλά και να αλλάξει νοοτροπία ο σύγχρονος Κύπριος από το πάθος της υλιστικής του πλεονεξίας, θεωρώ πως πρέπει να υπάρξει μια αξιοπρεπής στάση των διαπραγματευτών, όπως της υπουργού κ. Σωτηρούλας Χαραλάμπους [1].
Πολύ φοβάμαι πως κάποιοι μέσα στην Τρόικα μισούν τον Ελληνισμό και πάσχουν από σύνδρομα εκδικητικότητας, και πως εδώ δεν ήρθαν για να βοηθήσουν, αλλά για να αποκομίσουν μόνο οφέλη και να καταστήσουν τον τόπο μας όπως το κράτος τους πριν από 20-30 χρόνια, όταν ήταν μέσα στη μιζέρια του κουμμουνιστικού καθεστώτος.
Ελπίζω ο Θεός να βοηθήσει και να φωτίσει τους διαπραγματευτές μας, γιατί δεν μπορεί ο απλός εργαζόμενος να πληρώσει τα σπασμένα μιας ολόκληρης οικονομικής κρίσης.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

SigmaLive/ΣΗΜΕΡΙΝΗ 1/8/12

-----------

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin