Thursday, August 23, 2012

“Ονειρο” η λύση του Κυπριακού επί Κυπριακής Προεδρίας λέει ο λεγόμενος (δήθεν)υπεξ

Ο λεγόμενος (δήθεν) υπουργός εξωτερικών του ψευδοκράτους Χουσεϊν Οζγιουργκούν (Hüseyin Özgürgün) ισχυρίστηκε ότι η ε/κ πλευρά είναι η μόνη που ευθύνεται για την μη επίτευξη λύσης στις απευθείας διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση του λεγόμενου υπουργείου εξωτερικών αναφέρεται ότι ο «υπέξ» δήλωσε πως αποτελεί όνειρο το να αναμένει κανείς την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό τώρα που η ε/κ πλευρά, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο λεγόμενος υπεξ είπε ακόμη ότι το τοπίο είναι ασαφές αναφορικά με το κυπριακό πρόβλημα εξαιτίας των προεδρικών εκλογών στην «νότια Κύπρο» ,κατά την έκφρασή του, ενώ και οι δηλώσεις των υποψήφιων για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν δίνουν καμία ελπίδα για το μέλλον της διαπραγματευτικής διαδικασίας, όπως ανέφερε.
Αναφορικά με τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη για κοιτάσματα υδρογονανθράκων, ο Χουσεϊν Οζγιουργκούν δήλωσε ότι οι Τ/κ είναι ισότιμοι εταίροι στην Κύπρο και έχουν τα ίδια δικαίωματα σε σχέση με τον φυσικό πλούτο του νησιού.
Είπε ότι οι έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας προκάλεσαν ένταση στην Κύπρο και στην περιοχή.
Ο λεγόμενος υπεξ δήλωσε, επίσης, ότι η πρόταση της τ/κ πλευράς για ίσο διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου του νησιού η οποία απορρίφθηκε, όπως είπε, από την ε/κ πλευρά, είναι ακόμη στο τραπέζι.
Ισχυρίστηκε, ακόμα, ότι η τ/κ πλευρά εξακολουθεί να επιθυμεί μια δίκαιη και διαρκή λύση του Κυπριακού, στη βάση των παραμέτρων του ΟΗΕ.
Ο λεγόμενος υπεξ αναφέρθηκε και στην σημασία της στήριξης που λαμβάνει το ψευδοκράτος από την Τουρκία και είπε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες ενδυνάμωσης των σχέσεων με την Αγκυρα.
Καταλήγοντας, ανέφερε πως δεν θα επιτρέψουν οι Τ/Κ να συνεχίσουν να ζουν ζήσουν κάτω από τη λεγόμενη απομόνωση....
23/8/12 
--

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin