Friday, August 31, 2012

Κομοτηνή: Με δάκρυα και συγκίνηση η αναχώρηση του υπέρβαρου στην Άγκυρα

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ
Στο πόδι όλος ο μαχαλάς, έσπευσε να τον αποχαιρετήσει και να του ευχηθεί τα καλύτερα
Επί του συντονισμού Τούρκος πρόξενος και ψευτομουφτής Κομοτηνής…
Τελικά έγινε σήμερα η επιχείρηση μεταφοράς του υπέρβαρου από τον Ήφαιστο Σερήφ Σιαχίν Μουσταφά με βάρος 360 κιλά και του γιου του Ταϊφούν που επίσης αντιμετωπίζει πρόβλημα βάρους αγγίζει τα 170 κιλά, με ασθενοφόρο που ήρθε ειδικά για το σκοπό αυτό από την Άγκυρα με πλήρωμα γιατρούς και διπλωμάτες. Στην αυλή του σπιτιού του στον Ήφαιστο γυναίκες, άνδρες και παιδιά, έβλεπαν το θέαμα της μεταφοράς του που έγινε με ειδικό τρόπο πάνω σε μεταλλικό φορείο σε τρίκυκλο, ενώ φωτογραφήθηκαν μαζί του, έκαναν δηλώσεις όλοι όσοι πρωταγωνίστησαν στην ιδέα της μεταφοράς του στην Τουρκία. 
Την σχετική είδηση κάλυψαν οι ανταποκριτές όλων των τουρκικών μέσων αλλά και μειονοτικοί συνάδελφοι που δίνουν μεγάλη δημοσιότητα στο γεγονός μέσω του ίντερνετ. Πάντως μόνο κλίμα χαράς δεν καταγράψαμε, αφού η συγκίνηση της οικογένειας και όλων ήταν έκδηλη. Μαζί με τον Σερήφ πάει και η γυναίκα του όπως και ο γιος τους, ενώ πίσω μένει η αδελφή του, η σύζυγος του γιου και τα εγγονάκια. 
Από νωρίς γιατροί τον εξέτασαν για να βεβαιωθούν ότι είναι σε θέση να μεταφερθεί, πήρε μαζί του όλα τα απαραίτητα για την υποστήριξή του στο αναπνευστικό και τα φάρμακα που χρειάζεται κι αναχώρησε προσβλέποντας στην ελπίδα για το καλύτερο όπως η μείωση των κιλών του. Ο Σερήφ δούλευε στα νιάτα του στην Αθήνα ως κλητήρας σε τράπεζα και συνταξιοδοτήθηκε εγκαίρως όταν άρχισε το βάρος να αυξάνεται και να τον καθηλώσει τελικά στο κρεβάτι.  Οι γιατροί που τον είχαν αναλάβει να τον αδυνατίσουν μέσα από διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές στο παρελθόν δεν αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επεμβάσεις λόγω της υπερβολικής παχυσαρκίας και των κινδύνων που ενείχαν. Χθες ο ίδιος του συναίνεσε σε άλλες μεθόδους που του πρότειναν και που θα διαρκέσουν μήνες  αφού η περίπτωσή του είναι αρκετά δύσκολη. Είναι όμως μόνο πενήντα χρονών κι έχει δικαίωμα να ζήσει. 
Κανένας δεν ήταν σε θέση να δώσει σαφή εικόνα για την επιστροφή του στην Ελλάδα. Το σίγουρο είναι ότι μια νέα σελίδα ανοίγει στην ζωή του και ότι τον συνοδεύουν οι ευχές για ό,τι καλύτερο. Στις φωτογραφίες του χρόνου ο Τσετίν Μάντατζη πρώην βουλευτής, ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπράμ Σερήφ σε πρώτο πλάνο και ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής κινήθηκαν περισσότερο, ενώ οι απλοί άνθρωποι της γειτονιάς συμπαραστέκονται και αυτούς που φεύγουν αλλά και αυτούς που μένουν.
Μελαχροινή Μαρτίδου
30/8/12
 ---

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin