Thursday, August 23, 2012

Το Περού σχεδιάζει νέο αεροδρόμιο κοντά στο Μάτσου Πίτσου

Ο πρόεδρος του Περού Ολάντα Ουμάλα ανακοίνωσε σχέδια για κατασκευή νέου, υπερσύγχρονου διεθνούς αεροδρομίου κοντά στην πόλη Κούσκο, στο νότιο Περού. Στόχος είναι να τονώσει τον τουρισμό στο Μάτσου Πίτσου, τη θρυλική ακρόπολη των Ίνκας, τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Η αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου («αρχαίο βουνό» στη γλώσσα Κέτσουα των Ίνκα) απέχει 80 χιλιόμετρα από το Κούσκο και θεωρείται το αντιπροσωπευτικότερο μνημείο του πολιτισμού των Ίνκας, ο οποίος χάθηκε με απότομο και κατά πολλούς δυσεξήγητο τρόπο.

Κατά μέσο όρο 3.000 τουρίστες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται καθημερινά το Κούσκο, την πρώην πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκα, καθώς και την κοντινή ακρόπολη του Μάτσου Πίτσου.

Το τωρινό αεροδρόμιο του Κούσκο δεν είναι σε θέση να δεχθεί μεγάλες πτήσεις εξωτερικού. Λειτουργεί μόνο με περιορισμένες πτήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς το περιορίζει η πόλη που περιστοιχίζεται από λόφους, με αποτέλεσμα τα μεγάλα αεροσκάφη να μην μπορούν να προσεγγίσουν.

«Χρειαζόμαστε ένα νέο αεροδρόμιο στο Κούσκο, γιατί το τωρινό είναι ανεπαρκές», δηλώνει ο πρόεδρος Χουμάλα. Ο πρόεδρος έχει ήδη θεσπίσει νόμο εν όψει της κατασκευής του νέου αεροδρομίου που επιτρέπει την απαλλοτρίωση γης στην πόλη Τσίντσερο, κοντά στο Κούσκο.

Η κυβέρνησή του θα πραγματοποιήσει επένδυση ύψους 460 εκατομμυρίων δολαρίων, πέραν των αποζημιώσεων που θα καταβάλει στους αγρότες, των οποίων η γη θα απαλλοτριωθεί για τις ανάγκες του έργου.

«Το νέο αεροδρόμιο όχι μόνο θα διευκολύνει την έλευση περισσότερων τουριστών, αλλά θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας, θα προωθήσει τον εκσυγχρονισμό και θα αναβαθμίσει τις γύρω κοινότητες», δηλώνει ο περουβιανός πρόεδρος. 
tovima gr
23/8/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin