Saturday, August 18, 2012

Τον τόπο είναι που βλάπτουν τέτοιες συμπεριφορές

Η πολιτική χρειάζεται ήθος και πολιτισμένο πολιτικό λόγο, οι ύβρεις και οι ατάκες δεν εξυπηρετούν κανέναν προοδευτικό άνθρωπο και σκοπό

Η επένδυση στον χώρο του παλιού αεροδρομίου Λάρνακας από κινεζική εταιρεία σίγουρα θα αποφέρει πολλά οφέλη στην ανάπτυξη του τόπου, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που η οικονομία του τόπου έχει τόση ανάγκη.
Η εμπλοκή του πρέσβη Μάριου Ιερωνυμίδη στις διάφορες συναντήσεις, όπως έχει γίνει γνωστό, ξέφυγε από τα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του. Η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας ήδη από τη Δευτέρα 12 Αυγούστου αποφάσισε τον τερματισμό της απόσπασής του στο διπλωματικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Από την άλλη, η Υπουργός Εξωτερικών έχει διατάξει και πειθαρχική έρευνα σε βάρος του. Προς τι, λοιπόν, ο τόσος θόρυβος και η τόση κριτική; Είναι προφανές για κάθε καλοπροαίρετο κριτικό προς τα πού κατευθύνεται αυτή η προσπάθεια της αντιπολίτευσης.
Α. Να πληγεί η ίδια η Κυβέρνηση, ως ανίκανη να αντιμετωπίσει τα θέματα της οικονομίας.
Β. Να ακυρωθεί στη συνείδηση του κυπριακού λαού ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η Κυβέρνησή του, αλλά και το ΑΚΕΛ.
Με αυτόν τον τρόπο εκτιμούν ότι οι στόχοι τους ενόψει προεδρικών εκλογών ευκολύνονται.
Κάποιοι, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματος του Ιερωνυμίδη, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Αποκρύβουν συνειδητά το γεγονός ότι στην όλη διαδικασία εμπλέκονται πέντε Υπουργοί και ο Γενικός Εισαγγελέας, κάτι που, εκτιμούμε, διασφαλίζει ότι οι όλες διαδικασίες που ακολουθούνται να είναι ορθές και νομότυπες.
Το τόσο μένος με το οποίο πολεμάται κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης για να ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα και δυσκολίες που έχουν συσσωρευτεί, ένεκα της διεθνούς οικονομικής κρίσης και της σύνδεσης των κυπριακών τραπεζών με την Ελλάδα, δεν έγινε ποτέ προηγουμένως.
Πολεμήθηκε η επένδυση του Κατάρ παρά το Χίλτον, τώρα πολεμούν την κινεζική επένδυση που θα ανοίξει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε ανέργους.
Αλήθεια, για την επένδυση του Κατάρ κατηγορείτο η Κυβέρνηση ότι αγνοήθηκαν οι Κύπριοι επενδυτές και ότι τάχατες δόθηκε μισοτιμής η γη στην περιοχή. Ε καλά, και τώρα που ναυάγησε, γιατί δεν τρέχουν οι Κύπριοι επιχειρηματίες να επενδύσουν; Με τον ίδιο τρόπο και μένος που πολεμήθηκε η επένδυση του Κατάρ πολεμάται και τώρα η κινεζική επένδυση.
Κόπτονται άραγε για τη χρηστή διοίκηση, όπως λένε;
Πού είναι αλήθεια η ευαισθησία τους, όταν στη Βουλή ψηφίζουν υπέρ του ανοίγματος των αιθέρων, εξυπηρετώντας συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία και με προφανή στόχο να πλήξουν τις Κυπριακές Αερογραμμές;
Διερωτόμαστε ειλικρινά για το θράσος κάποιων να κριτικάρουν και να κατηγορούν ανελέητα τη σημερινή Κυβέρνηση για σκοπιμότητες, όταν τα ονόματά τους είναι μπλεγμένα με χαλαρώσεις στις θαλασσινές σπηλιές στην Πέγεια, χαλαρώσεις στους συντελεστές δόμησης στον Ακάμα, όπως επίσης στις προμήθειες οπλικών συστημάτων και ελικοπτέρων αλλά και αλλού.
Η πολιτική χρειάζεται ήθος και πολιτισμένο πολιτικό λόγο, οι ύβρεις και οι ατάκες δεν εξυπηρετούν κανέναν προοδευτικό άνθρωπο και σκοπό. Και η ακύρωση των όποιων επενδύσεων στον τόπο μας μόνο την οικονομία και τους ανέργους που δεν έχουν χρώμα και κομματική προέλευση βλάπτουν.

ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΟΥ
Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ
18/8/12 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin