Friday, July 27, 2012

«Δεν θα υποστείλω τη σημαία της αξιοπρέπειας»: Με αιχμές από τον Κ.Ζιαζιά η τελετή αλλαγής ηγεσίας στο ΓΕΣ

Με αιχμές από τον απελθόντα αρχηγό ΓΕΣ, Κ.Ζιαζιά, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη η τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του νέου αρχηγού ΓΕΣ, Κωνσταντίνου Γκίνη.

Ο κ.Ζιαζιάς επανέλαβε ότι υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους που άπτονται της αξιοπρέπειας και των θεσμικών διαδικασιών του στρατεύματος. Ευχαρίστησε τους πολιτικούς προϊσταμένους του, αναφέροντας τον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον υφυπουργό Κώστα Σπηλιώπουλο  και τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Γεωργίου.


Δήλωσε ότι δεν θα υποστείλει τη σημαία της αξιοπρέπειας και της τιμιότητας, λέξεις που έχουν χάσει την έννοιά τους. Πάντως, σημείωσε ότι κανένας δεν μπορεί να ξεριζώσει τις αρχές και αξίες που διέπουν το έθνος.


Ο στρατηγός Ζιαζιάς αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέσθηκε επί των ημερών του και επισήμανε ότι έκανε το καθήκον του απέναντι στους συναδέλφους του, στον εαυτό του και στο χωριό του.


Τέλος, απευθυνόμενος προς το νέο αρχηγό ΓΕΣ χαρακτήρισε επάξια την τοποθέτησή του στην ηγεσία του Στρατού Ξηράς.


Ο νέος αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης αναφέρθηκε στα θέματα που θα επικεντρωθεί η προσπάθειά του να ανταποκριθεί στην τιμή και την ευθύνη που απορρέουν από την ανάθεση της ηγεσίας του Στρατού Ξηράς στο πρόσωπό του, όπως είπε.


Μεταξύ άλλων είναι :


  • η ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού
  • η διατήρηση σε υψηλά επίπεδα των μέσων του στρατού
  • η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και
  • η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στελεχών
Τόσο ο απελθών αρχηγός ΓΕΣ όσο και ο νέος αρχηγός επισήμαναν την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησής για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Στην τελετή παρέστησαν σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ξένες αντιπροσωπείες, πρώην αρχηγοί και διοικητές κλπ. Ακολούθησε η επίδοση αναμνηστικών δώρων στον απελθόντα αρχηγό.
tanea gr

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin