Thursday, July 12, 2012

Συμφωνία των τριών για επαναδιαπραγμάτευση

Τη συμφωνία τους ότι θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης επιβεβαίωσαν οι τρεις αρχηγοί κατά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Βγαίνοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η «αφετηρία» για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων του μνημονίου είναι η παράταση του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής. Ερωτηθείς για το πότε θα τεθεί το θέμα της επιμήκυνσης ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι «έχει ήδη τεθεί και θα τεθεί σε όλα τα επίπεδα». Επίσης, ερωτηθείς για τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος μετείχε στην σύσκεψη των αρχηγών, είπε ότι έχει την ικανότητα και την εμπειρία να εφαρμόσει τις αποφάσεις «που έχουμε συμφωνήσει οι πολιτικοί αρχηγοί».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι η προγραμματική σύγκλιση «ισχύει στο ακέραιο και με αυτή πορεύεται η κυβέρνηση» ενώ άφησε αιχμές εναντίον όσων «ανακάλυψαν όψιμα την επαναδιαπραγμάτευση» εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Η αναδιαπραγμάτευση θα γίνει. Πρόκειται για μία «σκληρή και επίμονη διαδικασία» ανάφερε ο κ. Κουβέλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να δοθεί μάχη για τα ειδικά μισθολόγια που ήταν δέσμευση του πρωθυπουργού.

Στον κοινό στόχο της επαναδιαπραγμάτευσης επικεντρώθηκε η συζήτηση των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου που θα επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα. Μετά την σύσκεψη των τριών αρχηγών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Η ενημέρωση του Πρωθυπουργού και των δύο πολιτικών αρχηγών από τον υπουργό οικονομικών για τα αποτελέσματα του Εurogroup επικεντρώθηκε στις βασικές πρωτοβουλίες και προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρξουν για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της επαναδιαπραγμάτευσης. Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει με αποφασιστικότητα πάνω στους άξονες της προγραμματικής σύγκλισης. Μετά την ενημέρωση συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από ελληνικής πλευράς για να προχωρήσει ή να επανέλθει σε τροχιά το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να γίνει νέα συνάντηση την επόμενη βδομάδα, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, για να εξειδικευθούν ακόμη περισσότερο οι ενέργειες αυτές».

Κλείνοντας ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι «Ήταν μια συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα, όπου υπογραμμίστηκε η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει πάνω στους άξονες της προγραμματικής σύγκλισης. Ο κοινός στόχος της επαναδιαπραγμάτευσης θα επιτευχθεί».

express gr

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin