Wednesday, July 4, 2012

Οι «Φίλοι της Ελλάδας» ετοιμάζουν φιλελληνικό μέτωπο στην ΕΕ

Βουλευτές και ευρωβουλευτές, ελληνικής καταγωγής και όχι μόνο, οργανώνονται για να ενισχύσουν τις ελληνικές θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Οπως γράφει η ελληνική έκδοση της Deutsche Welle, πρόκειται για μία ιδέα του Γερμανού ευρωβουλευτή Γιώργου Χατζημαργάκη, την οποία υποδέχθηκαν θετικά πολλοί ακόμη συνάδελφοί του και εκπρόσωποι στα εθνικά κοινοβούλια.
Στις προτεραιότητες τους, όπως τις περιγράφουν οι ίδιοι, αναδεικνύονται τόσο η ανάγκη να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις και ο εκσυγχρονισμός της χώρας, όσο και η αξιοποίηση του τεράστιου «οπλοστασίου» της Ελλάδας.

Γερμανία - Γιώργος Χατζημαρκάκης
«Αυτό που θέλαμε να κάνουμε είναι να είναι δείξουμε, και μάλιστα πριν από το καλοκαίρι, ότι υπάρχουν φίλοι της Ελλάδας, επειδή η άμεση ανάγκη είναι η προώθηση του τουρισμού. Το απλό σλόγκαν ήταν 'Αν θέλω να βοηθήσω άμεσα την Ελλάδα, θα περάσω τις διακοπές μου στην Ελλάδα και θα παροτρύνω και τους ψηφοφόρους μου να κάνουν το ίδιο» λέει ο ευρωβουλευτής.
Το μήνυμα αυτό μπορεί να «περάσει» μέσω δημοσιευμάτων σε τοπικές εφημερίδες της εκάστοτε εκλογικής περιφέρειας. Μετά την τουριστική σεζόν θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες χαμηλής πολιτικής, εκτιμά ο Ελληνογερμανός ευρωβουλευτής των Φιλελεύθερων.
«Το πρώτο θέμα ήταν ο τουρισμός, το δεύτερο θα είναι η πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Η ΟΥΝΕΣΚΟ διαθέτει λίστα μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς και η Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει καταφέρει να προωθήσει πολλά μνημεία, παρ΄όλο που διαθέτει τα περισσότερα. Το επόμενο εγχείρημα λοιπόν θα είναι να προωθήσουμε ένα συγκεκριμένο μνημείο, τη Σπιναλόγκα για παράδειγμα. Εκεί χρειαζόμαστε φίλους και βοήθεια. Εκεί ο κύκλος των 'Φίλων της Ελλάδας' θα παίξει μεγάλο ρόλο».
Γερμανία - Γιο Λάινεν
«Θέλουμε να εξηγήσουμε ότι δεν πρέπει να τιμωρούνται όσοι δεν ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Πράγματι η Ελλάδα αντιμετωπίζει προβλήματα, πράγματι κάποιοι έκαναν μεγάλα λάθη, αλλά σήμερα τιμωρείται χωρίς να φταίει ο εστιάτορας ή ο ξενοδόχος που εργάζεται σκληρά για τον ελληνικό τουρισμό. Πρέπει να το εξηγήσουμε αυτό, ιδιαίτερα στη βόρεια Ευρώπη, και να ζητήσουμε από τον κόσμο να δείξει συμπαράσταση στον ελληνικό λαό» επισημαίνει ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, πρόεδρος των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών.
Αυστρία - Αγκέλικα Βέρτμαν
«Προσωπικά θεωρώ το κομμάτι της εκπαίδευσης πολύ σημαντικό. Να εμπεδώσουμε στους νέους Έλληνες την ιδέα ότι η εκπαίδευση, η μόρφωση είναι το άλφα και το ωμέγα, ότι προσφέρει επαγγελματικές ευκαιρίες και στο εξωτερικό. Είναι σημαντικό για έναν νέο να μάθει ξένες γλώσσες, να κάνει πρακτική εξάσκηση για να αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία και γιατί όχι να στήσει μία δική του δουλειά ή ατομική επιχείρηση. Ξέρω ότι υπάρχουν γραφειοκρατικά ή άλλα εμπόδια, αλλά το πιο σημαντικό για τους νέους είναι να αναλαμβάνουν πρωτοβουλία», τονίζει η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής.
Λουξεμβούργο - Φρανκ Ενγκελ
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πολιτική που ασκήθηκε στην Ελλάδα επί δεκαετίες ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Άλλωστε τα εκλογικά αποτελέσματα έδειξαν ότι πολλοί έχουν απηυδήσει να κυβερνώνται από τους ίδιους ανθρώπους που τους οδήγησαν στη σημερινή απαξίωση. Από την άλλη όμως πρέπει να δούμε ότι στα μεγάλα κόμματα υπάρχει μία διαδικασία επαναπροσδιορισμού και αυτοκριτικής, όλοι γνωρίζουν ότι η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνάται με τον ίδιο τρόπο. Οπότε καλό είναι να δώσουμε στη νέα κυβέρνηση την ευκαιρία να δείξει τί μπορεί και τί θέλει να κάνει» τονίζει ο ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Κύπρος - Ελένη Θεοχάρους
«Με επιχειρήματα δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει κανένας. Εδώ φταίμε, τί επιχειρήματα να κινητοποιήσει κανένας; Αλλά σίγουρα έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Έχουν κατανοήσει ότι το να πληγεί ο ελληνικό λαός δεν θα είναι μία τιμωρία του συστήματος, απεναντίας θα είναι ένα κακό που δεν αξίζει να το υποστεί ο ελληνικός λαός. Και δεν μπορεί να αγωνιζόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την ευημερία, για την πρόοδο και την ανάπτυξη όλων των λαών του κόσμου και να παραγνωρίζουμε έναν λαό που, αν μη τί άλλο, έχει κάνει πολλούς αγώνες και για την ελευθερία και για τη δημοκρατία», σημειώνει η ευρωβουλευτής.
Συνολικά δεκαπέντε ευρωβουλευτές, Έλληνες και ξένοι, συμμετέχουν στην ομάδα φιλίας, όπως αναφέρει η DW.
-----------------------
  • Βέλγιο: Ιδρύθηκε, στις Βρυξέλλες, κύκλος ευρωβουλευτών «Φίλοι της Ελλάδας», με πρωτοβουλία του Γ. Χατζημαρκάκη

    ---------

    *Ιδρυση "Φίλων της Ελλάδας" στις Βρυξέλλες.

    Βρυξέλλες, 26 Ιουνίου 2012. 
    "Φίλοι της Ελλάδας
     
    - Η Ελλάδα δεν είναι μόνη: Η Ευρώπη είναι στο πλευρό της.

    Δέκα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του Κύκλου Ευρωβουλευτών "Φίλοι της Ελλάδας", σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
    Η δημιουργία του Κύκλου είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Γ. Χατζημαρκάκη (Γερμανία, ALDE), και αποσκοπεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την Ελλάδα και την ελληνική κουλτούρα.
    Βασικό θέμα της ιδρυτικής εκδήλωσης ήταν η επισήμανση της σοβαρής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα λόγω της τρέχουσας κρίσης, καθώς και η διαπίστωση ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί μόνο γενέτειρα της Δημοκρατίας, αλλά και ένα σύμβολο της θέλησης της Ευρώπης να παραμείνει ενωμένη και να αναπτύξει περαιτέρω την Ευρωπαϊκή ιδέα......chatzi.de/gr

     

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin