Monday, July 30, 2012

Έρογλου: Να δοθούν ε/κ περιουσίες σε Τ/κ «δικαιούχους» στα κατεχόμενα

Με την ελπίδα ότι θα υπάρξει λύση είχε σταματήσει η κατανομή ισάξιας περιουσίας στα κατεχόμενα, για τους Τ/κ ιδιοκτήτες περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου σε συνάντηση με το «σύνδεσμο δικαιούχων περιουσιών ίσης αξίας», σημειώνοντας ότι αυτό είχε γίνει την εποχή πριν από τη δική του «διοίκηση».

«Αφού δεν φτάσαμε σε συμφωνία, πρέπει να επανεξετάσουμε την κατάσταση σε σχέση με αυτό το θέμα». Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, κατά τη συνάντηση ο «πρόεδρος» του «συνδέσμου», Τανέρ Ντερβίς, και τα μέλη του ζήτησαν στήριξη από τον Τ/κ ηγέτη και έγκριση της κατανομής ισάξιας περιουσίας επειγόντως και με δίκαιο τρόπο.
Ο κ. Ντερβίς υπενθύμισε ότι αυτό είχε σταματήσει το 2002 και επειδή ενεργώντας ατομικά δεν μπόρεσαν να έχουν ένα απτό αποτέλεσμα, αποφάσισαν το Δεκέμβριο του 2008 να ιδρύσουν το «σύνδεσμο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις πρώτες τους πράξεις ήταν να σταματήσουν επί της προηγούμενης «κυβέρνησης», την πώληση «ίσης αξίας περιουσιών», δηλαδή, ε/κ περιουσιών που θα διατίθεντο σε Τ/κ «δικαιούχους», οι οποίοι είχαν περιουσίες στις ελεύθερες περιοχές πριν το 1974. Εξακρίβωσαν, συνέχισε, ποιοι Τ/κ είναι όντως δικαιούχοι και διαπίστωσαν ότι υπάρχουν υφιστάμενες «περιουσίες ίσης αξίας» που μπορούν να δοθούν. Οι «κυβερνήσεις», ανέφερε, δεν είναι με το μέρος τους, καθώς βλέπουν ότι συνεχίζεται η μερική κατανομή αγροτικών τεμαχίων. «Συνεχίστηκε η προσφορά σε επενδυτές κολοσσιαίων πηγών. Επιπλέον, ξέρουμε ότι δόθηκαν τίτλοι ιδιοκτησίας σε άτομα που δεν είναι πραγματικοί ιδιοκτήτες, δεν είναι δηλαδή άτομα που άφησαν περιουσίες στο νότο».
Βρίσκονται, ανέφερε ο κ. Ντερβίς, σε διάλογο για το θέμα με τον «υπουργό εσωτερικών», Ναζίμ Τσαβούσογλου και θέλουν την έγκριση και του Τ/κ ηγέτη.
Ο κ. Ερογλου σημείωσε ο κ. Τσαβούσογλου βρίσκεται στο εξωτερικό και μόλις επιστρέψει θα συζητήσει το θέμα μαζί του. Αφού δεν φτάσαμε σε συμφωνία, πρέπει να επανεξετάσουμε την κατάσταση σε σχέση με αυτό το θέμα, σημείωσε λέγοντας ότι το σημαντικό είναι όσοι έχουν δικαίωμα σε περιουσίες ίσης αξίας να μπορέσουν να τις πάρουν. Εάν υπάρχουν αρκετοί πόροι (περιουσίες), κατέληξε, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί.

SigmaLive  30/7/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin