Wednesday, June 27, 2012

Μέρκελ - Ολάντ: Η κατάσταση είναι σοβαρή - Θέλουμε περισσότερη Ευρώπη ...

Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι σοβαρή, παραδέχτηκε η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ. Θέλουμε περισσότερη Ευρώπη, πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της για δημοσιονομική και τραπεζική ένωση.
Κοινός στόχος είναι η εμβάθυνση της οικονομικής και πολιτικής ένωσης της ΕΕ, καθώς θέλουμε να πετύχουμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τόνισε από την πλευρά του ο Ολάντ και επέμεινε ότι στη σύνοδο θα τεθεί το θέμα της ανάπτυξης και των τρόπων που μπορεί να επιτευχθεί.
«Η Ευρώπη πρέπει να επιβεβαιώσει τη συνέχειά της, την ολοκλήρωσή της και την αλληλεγγύη της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Γαλλίας.
«Σήμερα βρισκόμαστε στην προηγουμένη ενός πολύ σημαντικού ευρωπαϊκού συμβουλίου, ήδη έχουμε εργαστεί πολύ. Υπήρξε πρόοδος, ιδίως σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη που υπήρξε αντικείμενο πολυάριθμων συζητήσεων, οι οποίες καρποφόρησαν. Το ευρωπαϊκό συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει», είπε ο Ολάντ στο κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων.
«Έχουμε επίσης συναίσθηση των μέτρων που οφείλουμε να προετοιμάσουμε για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα και εμείς επιθυμούμε, τόσο ο ένας, όσο και η άλλη, να εμβαθύνουμε την οικονομική, νομισματική και αύριο πολιτική, ένωση προκειμένου να φθάσουμε σε μία ολοκλήρωση και μία αλληλεγγύη, με την ολοκλήρωση όσο είναι απαραίτητη, την αλληλεγγύη όσο είναι δυνατή», τόνισε ο Ολάντ.
«Ιδού το πνεύμα που μας χαρακτηρίζει μία στιγμή όπου πολλοί κοιτάζουν την Ευρώπη. Θέλουμε να βεβαιώσουμε τη συνοχή, τη δύναμη, την ενότητα και την αλληλεγγύη της», κατέληξε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.
«Η κατάσταση είναι σοβαρή, έχουμε υποχρέωση να οικοδομήσουμε τη ρωμαλέα και σταθερή Ευρώπη του μέλλοντος», πρόσθεσε από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ.
«Έχουμε επιτελέσει σημαντικές προόδους ως προς το σύμφωνο για την ανάπτυξη, ευελπιστώ πως θα εγκριθεί αύριο», τόνισε η καγκελάριος. «Μας χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη, μας χρειάζεται μία Ευρώπη, η οποία θα λειτουργεί, οι αγορές το αναμένουν, μας χρειάζεται μία Ευρώπη που τα μέλη της θα βοηθούν το ένα το άλλο», κατέληξε.
Μετά τις δηλώσεις τους, ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος είχαν στους κήπους των Ηλυσίων μία συζήτηση μιάμισης ώρας, και κατόπιν πέρασαν στο τραπέζι του επισήμου δείπνου που παρέθεσε η γαλλική Προεδρία.
ethnos gr

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin