Thursday, June 7, 2012

Νίκος Παπαθανασίου για χρυσό: «Το ΤΕΕ θα παρέμβει, εφόσον η έρευνα αυτή οδηγήσει σε πρόταση εξόρυξης χρυσού» ...


Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης, κ. Νίκος Παπαθανασίου, κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις, που αφορούν στο ενδιαφέρον των «Χρυσορυχείων Θράκης» για την περιοχή της Μαρώνειας, υποστήριξε αρχικά πως η υποβολή της αίτησης για μεταλλευτικές έρευνες αποτελεί μια γραφειοκρατική διαδικασία, που την επιτρέπει ο ισχύον μεταλλευτικός κώδικας, και σκοπό έχει την δέσμευση της περιοχής για την απόκτηση προτεραιότητας έναντι άλλων εταιριών. Επισήμανε μάλιστα ότι υπάρχουν διαχρονικά περί τα 50 παρόμοια αιτήματα, που αφορούν το νομό Ροδόπης. Όπως εξήγησε, εφόσον η έρευνα αυτή οδηγήσει σε πρόταση εξόρυξης χρυσού, με υποβολή σχετικής μελέτης, εκεί θα παρέμβει το Τεχνικό Επιμελητήριο, για να καταθέσει επιστημονική άποψη, επανεξετάζοντας τα καινούργια δεδομένα που θα υποβάλει η ενδιαφερόμενη εταιρία, ξεκινώντας από μηδενική βάση.

«Δεν ευθύνεται το περιβάλλον για την ανεργία της περιοχής μας»

Περαιτέρω, ο κ. Παπαθανασίου διέκρινε πως οι εταιρίες τον τελευταίο καιρό έχουν επενδύσει πάρα πολύ στην ανεργία, προσφέροντας θέσεις εργασίας και εκφράζοντας την άποψη του ΤΕΕ, τόνισε πως «οι ελάχιστες θέσεις εργασίας, που θα δημιουργηθούν, από την άλλη μεριά κόβουν τις δυνατότητες ανάπτυξης από άλλες δραστηριότητες, που δεν έχουν αξιοποιηθεί ακόμα στην περιοχή μας». Άλλωστε, όπως υπογράμμισε, «δεν ευθύνεται το περιβάλλον για την ανεργία της περιοχής μας».



Συντάκτης:Θωμάς Σταμούλης
e-mail: paratiritis.stamoulis@gmail.com


Σχετικά Άρθρα«Υψώνουν τείχη» στο χρυσό οι κάτοικοι του δήμου Μαρώνειας- Σαπών

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin