Thursday, May 10, 2012

Ήταν και μια επιλεγμένη στρατηγική από την πλευρά της Χρυσής Αυγής να μην εμφανίζονται και να μην μιλάνε....


«Το ποσοστό της Χρυσής Αυγής δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική της δύναμη»...(Παρατηρητής Της Θράκης)

6,97% και 21 έδρες πήρε η Χρυσή Αυγή την Κυριακή των εκλογών. Κάποιοι την ψήφισαν για πλάκα, κάποιοι για να τιμωρήσουν τα δυο μεγάλα κόμματα, κάποιοι ωστόσο την πιστεύουν. Καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο κανείς δεν γνώριζε τις θέσεις ή τα πρόσωπα της Χρυσής Αυγής. Το βράδυ των εκλογών πήραμε όλοι μια πρώτη γεύση από το νέο αυτό «φρούτο» που μπήκε στη βουλή, μέσα από το βίντεο που έπαιξε σε όλα τα δελτία ειδήσεων, με το μέλος του κόμματος να φωνάζει «εγερθήτω» και να απαιτεί το σεβασμό των δημοσιογράφων για τον γ.γ. κ. Μιχαλολιάκο. Έκτοτε με το νεοεισελθέν κόμμα άρχισαν να ασχολούνται από δελτία ειδήσεων μέχρι και η Τατιάνα Στεφανίδου.
Ο «ΠτΘ» ζήτησε τη γνώμη ενός δημοσιογράφου που βλέπει τα πράγματα νηφάλια χωρίς κορώνες. Ο κ. Γιάννης Ρουμπάτης μίλησε για το φαινόμενο αυτό, τονίζοντας παράλληλα και τα λάθη των υπόλοιπων κομμάτων, που έφεραν τη γιγάντωση του κόμματος του Μιχαλολιάκου σε αυτές τις εκλογές.

ΠτΘ: Πώς είδατε την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή και μάλιστα με 21 βουλευτές;
Γ.Ρ.:
Η εκλογή της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο είναι ένα τραγικό γεγονός. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η φασίζουσα δεξιά υπάρχει και καταγράφεται και μάλιστα σε κάποιες χώρες έχει μπει και στη βουλή, όπως στην Αυστρία, στη Δανία, την Ολλανδία. Ας μην μας ξαφνιάζει το γεγονός, είμαστε κι εμείς μια ευρωπαϊκή χώρα που έχει και τα καλά της και τα κακά της. Εξάλλου δεν πιστεύω ότι το ποσοστό που πήρε η Χρυσή Αυγή αντιπροσωπεύει την πραγματική της δύναμη. Κάποιοι που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή, το έκαναν για να τιμωρήσουν το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα. Ένα τμήμα αυτού του ποσοστού θα δείξει μια σταθερότητα, γιατί είδαμε ότι μεγάλα ποσοστά υπήρχαν τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου υπάρχουν προβλήματα με τους λαθρομετανάστες, όσο και αλλού.

ΠτΘ: Στα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής πιστεύετε ότι βοήθησε και το γεγονός ότι δεν προβλήθηκαν από τα μέσα; Αν βλέπαμε αυτούς τους ανθρώπους και ακούγαμε τις θέσεις τους προεκλογικά θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα;
Γ.Ρ.:
Ήταν και μια επιλεγμένη στρατηγική από την πλευρά της Χρυσής Αυγής να μην εμφανίζονται και να μην μιλάνε. Έγινε μια προσπάθεια, ώστε να μην γνωρίζει ο κόσμος τις θέσεις τους. Η συμπεριφορά τους αμέσως μετά την εκλογή τους, με το γνωστό βίντεο από τη συνέντευξη τύπου, έδωσε μια πρόγευση του τι ακριβώς είναι η Χρυσή Αυγή, ποιοι είναι οι τρόποι με τους οποίους λειτουργούν, οι συμβολισμοί που χρησιμοποιούν, θα δείξουν σύντομα ποιοι είναι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα εξαφανιστούν.

ΠτΘ: Πιστεύετε δηλαδή ότι θα παραμείνει στο κοινοβούλιο;
Γ.Ρ.:
Πιστεύω ότι είναι μια δύναμη η οποία αναμφίβολα θα εκφράζεται πολιτικά. Δεν γνωρίζω όμως αν στις επόμενες ή μεθεπόμενες εκλογές θα υπάρχει μέσα στο κοινοβούλιο. Πάντως είναι μια υπαρκτή πολιτική δύναμη η οποία θα πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά, θα πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που γιγάντωσε αυτό το φαινόμενο στην ελληνική κοινωνία. Όταν στον Αγ. Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας, μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν συστηματική πολιτική να βοηθούν τους γέροντες, να βοηθούν ανθρώπους με προβλήματα, να τους πηγαίνουν στην τράπεζα και να τους φέρνουν πίσω, με κάνει και αναρωτιέμαι οι νεολαίοι των μεγάλων κομμάτων δεν θα μπορούσαν να κάνουν ανάλογες κινήσεις; Γιατί άφησαν ανοιχτό το πεδίο σε άλλους να δείχνουν μια εικόνα που είναι στρεβλή; Είναι καιρός όλα τα κόμματα να δουν τι κάνουν για την κοινωνία. Τι κάνουν για τους ανθρώπους που πάσχουν ή δεινοπαθούν; Δεν χρειάζονται πάντα χρήματα για να βοηθήσεις κάποιον που υποφέρει.



Συντάκτης:Μαρία Λαμπρογιάννη 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin