Saturday, May 26, 2012

Το μήνυμα των «27» εν όψει εκλογών ...

ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΦΟΥΡΛΗ (agelioforos gr)
Θετική διάθεση των Ευρωπαίων ηγετών υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά μόνον υπό τον όρο ότι η χώρα μας θα τηρεί στο ακέραιο τις συμφωνίες, διαπίστωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, που ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που είχαν ενώπιον των δημοσιογράφων, όπου στην ερώτηση του Κ. Παπούλια για τα «νέα από την Εσπερία» ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός απάντησε ξεκάθαρα: «Οι Ευρωπαίοι εταίροι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτονόητο, όμως, θεωρούν ότι πρέπει να ανταποκριθούμε κι εμείς στις υποχρεώσεις μας».
Στις δηλώσεις του μετά το τετ-α-τετ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Π. Πικραμμένος επιχείρησε να καθησυχάσει τον κόσμο, σημειώνοντας ότι «αντίθετα από τη φιλολογία των ημερών και αντίθετα από όσα αναγράφονται αυτές τις μέρες στις εφημερίδες, όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θέλουν την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, συζητήσαμε εκτενώς και για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων που θα βοηθήσουν τη χώρα μας προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της καταπολέμηση της ανεργίας».
Σύσκεψη
Στην Αθήνα φτάνουν, πάντως, ανησυχητικά μηνύματα για την εικόνα που διαμορφώνεται στις αγορές εν όψει της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, ενώ στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προβληματίζονται έντονα για την παράλυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Ο Π. Πικραμμένος συναντήθηκε χτες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Ανάπτυξης, Γιάννη Στουρνάρα, και με τον υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη, προκειμένου να εξετάσουν εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.
Παράλληλα, στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στο Μέγαρο Μαξίμου και στα κομματικά επιτελεία στέκονται στο σαφέστατο μήνυμα που εκπέμπουν οι «27» μέσα από το κοινό ανακοινωθέν της άτυπης Συνόδου Κορυφής, όπου συνδέεται ευθέως το εκλογικό αποτέλεσμα και ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης που θα δεσμευτεί να υλοποιήσει στο ακέραιο τις συμφωνίες ως «προαπαιτούμενο» για να συνεχιστεί η στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα, με στόχο την επιστροφή στην ανάπτυξη. Πρόσθετη ανησυχία προκάλεσε η χτεσινή δήλωση εκπροσώπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλγκφαγκ Σόιμπλε, ότι η δόση του δανείου για τον Ιούνιο ύψους 5 δισ. ευρώ δε θα εκταμιευτεί πριν από το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
agelioforos gr

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin