Wednesday, April 4, 2012

ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ....

του Πανίκου Ελευθερίου * (ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.) 
-
Το δηλητήριο της κατοχής, μας το χορηγούν με διάφορους τρόπους, ένας εκ των οποίων είναι και το λεγόμενο απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα. Το τι γίνεται με την ανεξέλεγκτη κατάσταση των "εισαγωγών" από τα κατεχόμενα, είναι ένα δείγμα της τραγικής κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε και για την οποία ευθύνονται οι ανύπαρκτοι ηγέτες μας. Ορισμένοι δεν φαίνεται να συνειδητοποιούν την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και συνεχίζουν να ζουν στον κόσμο τους, έχοντας ως προτεραιότητα την… πορεία του Α.Π.Ο.Ε.Λ. στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (που όντως ήταν εντυπωσιακή και μας έκανε υπερήφανους).
Έχουμε την κατοχή, τον εποικισμό, τους λαθρομετανάστες που διοχετεύονται από τα κατεχόμενα και τις Αγγλικές Βάσεις, έχουμε ξεχειλίσει από κοινοτικούς που αφήνουν τους συμπατριώτες μας άνεργους, πληρώνουμε φόρο υποτελείας στους Τουρκοκύπριους, συνεχίζοντας να τους επιχορηγούμε ποικιλοτρόπως (ενώ αυτοί δεν έδωσαν τίποτε και καρπώνονται την ευρωπαϊκή ιδιότητα απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τον σφετερισμό των περιουσιών μας), ενώ εξευτελιστήκαμε εντελώς αγοράζοντας ρεύμα από τα κατεχόμενα.


Έχουμε την μοχθηρή πολιτική των Άγγλων που διατηρούν ανενόχλητοι τις βάσεις τους στην Κύπρο (επειδή ο ευέλικτος πρόεδρος μας τους έκανε δώρο την αναβολή της ανακίνησης του θέματος μέχρι  τις επόμενες γενεές) επειδή, όπως λέει το γνωστό ποίημα, «δεν είναι συνετό να ανοίξουμε δεύτερο μέτωπο με τους Εγγλέζους.  Έχουμε ηγέτες των οποίων το όραμα είναι η επίτευξη "συνεταιρικού κράτους Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας" (η οποία "λύση" είναι και ο στόχος της Τουρκίας – δεν είναι τυχαίο το ότι το 2004 η Τουρκία δέχθηκε το σχέδιο Ανάν).  Τρέμουμε με την ιδέα ότι θα δεχθούν οι Τούρκοι τις δικές μας προτάσεις (αυτές του Ευέλικτου Χριστόφια).

Είναι όντως τραγική η κατάσταση.  Ως πότε άραγε νομίζουμε ότι θα συνεχίζουμε να είμαστε κυρίαρχοι στην Κύπρο (αυτή που απέμεινε μετά το 1974); Θα μπορούμε να κυβερνούμε όταν θα είμαστε πια μια μειοψηφία; Θα αποκτήσουμε επιτέλους ηγέτες που θα καταθέσουν μακρόπνοο σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει κίνητρα για πολυτεκνία (για να αποφευχθεί ο επερχόμενος δημογραφικός μαρασμός);

Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση, όμως, όπως λέει και ο τίτλος ενός άρθρου, «οι ηγέτες συνεχίζουν να περιπαίζουν τον λαό».  Θα ήθελα να αναφέρω κι άλλα, για να περιγράψω την τραγικότητα των στιγμών (το έχω κάνει στο παρελθόν). Ελπίζουμε πραγματικά, αν κάποιοι νοιάζονται για την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού, να αφήσουν κατά μέρος τους κομματικούς υπολογισμούς τους και να συμφωνήσουν στην στήριξη ενός εκλέξιμου υποψήφιου που θα μπορέσει να μας γλιτώσει από μια ενδεχόμενη προεδρία του φανατικότερου (και αμετανόητου) εκ των ανανιστών Νίκου Αναστασιάδη.


* Πολιτικός αναλυτής, συνεργάτης
ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin