Saturday, April 21, 2012

Πλήθος κόσμου στο Παναξιακό Προσκύνημα της Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας ...

Με πλήθος κόσμου, εκπροσώπους των τοπικών αρχών, υποψηφίων βουλευτών και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παροναξίας, Καλλίνικου, ετελέσθησαν την Παρασκευή οι θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας της Αργοκοιλιώτισσας στην Κόρωνο Νάξου. Πολύς κόσμος, ξεκίνησε από την παραμονή για να φτάσει μετά από ώρες περπατώντας στην εκκλησία στα ορεινά της Νάξου. Δεν είναι λίγες οι πιστές που φτάνουν ξυπόλητες να προσκυνήσουν τη Χάρη της. Σημειώνεται, ότι γίνεται λιτανεία της ιερής εικόνας από το σημείο όπου βρέθηκε και αναβλύζει ύδωρ μέχρι το νέο ιερό ναό. 

         Στην Παναγία Αργοκοιλιώτισσα συρρέουν πιστοί από όλη τη Νάξο, ακόμη και από γειτονικά νησιά, ενώ οι εργαζόμενοι που κατάγονται από την Κόρωνο και τα γειτονικά χωριά στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν εργάζονται την ημέρα της εορτής της,   
"Νιά Παρασκευή", όπως χαρακτηριστικά ονομάζουν την ημέρα της εορτής,  ακόμη κι αν βρίσκονται στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις.

Την ίδια ημέρα εορτάζει και ο Μητροπολιτικός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής στη Χώρα Νάξου, όπου επίσης γίνεται λιτανεία της εικόνας στα παραδοσιακά στενά της Παλιάς Χώρας.
naxos-news gr

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin