Thursday, April 26, 2012

Το Ζαγόρι και οι ομορφιές του θα φτάσουν στα πέρατα της γης! (Εικόνες της περιοχής καταγράφει διεθνές δορυφορικό κανάλι) ...



PEΠOPTAZ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΗ (proinoslogos gr)
• Στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου θα γίνουν γνωστές σύντομα οι ομορφιές της Ηπείρου και συγκεκριμένα του γραφικού Ζαγορίου, σε μια εποχή μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολη για τους επαγγελματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Αυτό θα καταστεί εφικτό μέσω του ταξιδιωτικού δορυφορικού σταθμού «Travel Channel International», συνεργείο του οποίου βρίσκεται ήδη στο Ζαγόρι, μετά από πρόσκληση του ΕΟΤ και κάνει γυρίσματα.
Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού κάλεσε στην Ελλάδα το  συγκεκριμένο δορυφορικό κανάλι, το οποίο εκπέμπει σε 118 χώρες και σε 20 διαφορετικές γλώσσες και υπολογίζεται ότι το πρόγραμμά του μεταδίδεται σε περίπου 60 εκατ. νοικοκυριά, στα πλαίσια της εκστρατείας που ετοιμάζει για την τουριστική προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.
Πέντε θεματικά φιλμ
Η εκστρατεία αυτή θα περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε θεματικών μικρών  φιλμ διάρκειας 60 δευτερολέπτων, που θα αφορούν αντίστοιχου αριθμού θεματικές εμπειρίες για την Ελλάδα, καθώς κι ένα θεματικό Σαββατοκύριακο εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένο στην Ελλάδα, με προβολή των πιο πρόσφατων παραγωγών του καναλιού για τη χώρα μας. Παράλληλα, το «Travel Channel International» θα  προβεί και στην παραγωγή ενός σποτ διαγωνισμού, το οποίο και θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της τρίμηνης διαφημιστικής καμπάνιας που θα «τρέξει» ο ΕΟΤ.

Είχε γίνει πρόταση
Ανάμεσα λοιπόν στις περιοχές της Ελλάδας που επέλεξε ο Οργανισμός να συμπεριλάβει στα τουριστικά φιλμάκια που θα προβάλλει το δορυφορικό αυτό κανάλι είναι και το Ζαγόρι. Η πρόταση είχε υποβληθεί προς τον  Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, από τοπικούς φορείς του Ζαγορίου, στη διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης που είχε γίνει στην περιοχή, παρουσία του.
Το τηλεοπτικό συνεργείο του καναλιού που βρίσκεται από προχθές στο Ζαγόρι, έκανε ήδη λήψεις σε πέτρινα γεφύρια, παραδοσιακούς οικισμούς και κυρίως στη χαράδρα του Βίκου, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στη θεματική ενότητα που θα αφορά παραδοσιακούς οικισμούς στην Ελλάδα και τουρισμό υπαίθρου.

Σημαντικά αποτελέσματα…
Η καμπάνια του ΕΟΤ μέσω του συγκεκριμένου δορυφορικού δικτύου αναμένεται να έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα, όσον αφορά την τουριστική προβολή του Ζαγορίου διεθνώς.
Εξάλλου, σε χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΤ Ηπείρου –υπογράφεται από τον προϊστάμενό του Γεώργιο Γκιώκα- και του Δήμου Ζαγορίου, η πρωτοβουλία αυτή χαρακτηρίζεται ως «η πιο σημαντική έως σήμερα για την προβολή της περιοχής μας σε παγκόσμιο επίπεδο».

-----------
video δείγμα:
1

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin