Thursday, April 26, 2012

Μακεδονικές Οργανώσεις καλούν τα κόμματα να πάρουν θέση ...

Του Παναγιώτη Σαββίδη (protothema gr)

Να πάρουν επίσημα θέση για το θέμα των Σκοπίων, και εάν συμφωνούν με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας, ζητούν από τα κόμματα ενόψει εκλογών  Μακεδονικές Οργανώσεις  εντός και εκτός Ελλάδας.

«Οι Μακεδόνες, όπως όλοι οι Έλληνες, πιστεύουμε ότι κανένας πολιτικός και καμία Ελληνική Κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσει σε ονομασία των Σκοπίων που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία».  Όλοι όσοι συμμετέχετε ως υποψήφιοι στις εκλογές της 6ης Μαΐου, γνωρίζετε ότι με την παραπάνω εθνική θέση συντάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, όλου του πολιτικού φάσματος, όπως έχει διαπιστωθεί και επιβεβαιωθεί από πολλές και μάλιστα πρόσφατες δημοσκοπήσεις» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μακεδονικών Οργανώσεων, ζητώντας από την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές, να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος από την ολομέλεια της βουλής, με θέση ανάλογη με την απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών το 1992, αφού προηγουμένως ενημερώσει κατάλληλα τη διεθνή κοινότητα για τους λόγους αυτής της απόφασης.


Η Συντονιστική  Επιτροπή  Μακεδονικών Οργανώσεων, εκπροσωπεί περισσότερες από 150 μακεδονικές οργανώσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

protothema gr 
------------------------ 

ΣΧΕΤΙΚΑ (ПЈРМ/PJRM/FYROM/БЮРМ/ARYM/ БЈР М SITES):

Да не се прифаќа име што го содржи зборот *Македонија* - бара грчката дијаспора од новата грчка влада(kanal5)

***Кандидатите за пратеници на парламентарните избори во Грција да не се согласат со терминот "Македонија" во името на нашата земја - ова преку отворено писмо го бараат над 150 грчки организации, потпишани како македонски, а според информациите на Канал 5 претставници на грчката дијаспора. .....kanal5

 


No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin