Sunday, April 22, 2012

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 4 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ: «Ντρέπομαι για την άνιση μεταχείριση κατά των χριστιανών και την κοροϊδία υπέρ των μουσουλμάνων» ...

«Σε στιγμές που ο λαός μας έχει ανάγκη από προβολή ενός νέου, διαφορετικού ήθους, το κοινοβούλιο δείχνει ότι δεν συνειδητοποιεί τις ευθύνες του για το που έφθασε η χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση.
Λάβρος κατά του υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Σηφουνάκη για την προεκλογική τροπολογία
ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος
Σε αναμονή της άρσης της τροπολογίας που αφορά στη μείωση προστίμων κατά 80% για τα μέλη
της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, οι τέσσερις μητροπολίτες

Σε αναμονή της άρσης της τροπολογίας που αφορά στη μείωση προστίμων κατά 80% για τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, τελούν οι τέσσερις μητροπολίτες που απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό. Το θέμα που ανέδειξε πρώτος ο «Χ» επιβεβαιώθηκε, αφού μόλις χθες δόθηκε στη δημοσιότητα επιστολή που υπογράφουν οι τέσσερις μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνός, Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου  Δαμασκηνός, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων και Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ 

«Είναι το παράπονο μας και η απορία μας, η διαμαρτυρία μας», είπε χθες μιλώντας στο «Χ» ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, εξηγώντας, ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά. Διευκρίνισε όμως ότι, «δεν διαμαρτυρόμαστε εναντίον των μουσουλμάνων και το γνωρίζετε καλά. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που έχουμε την αίσθηση της ευθύνης για να υπάρχει ισονομία, ισοπολιτεία και δικαιοσύνη απέναντι σε όλους και να μην γίνεται κανένας διαχωρισμός για τίποτα, πολύ περισσότερο για θέματα θρησκευτικής πίστεως στον τόπο μας που τον καμαρώνουμε κιόλας γιατί είναι πρότυπο πολυπολιτισμικής συνύπαρξης. Και αν υπάρχουν δυσκολίες εμείς πρώτα είμαστε που θέλουμε να αρθούν και να αισθάνονται όλοι την σιγουριά της πατρίδας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έρχεται λοιπόν ένας ανεύθυνος υπουργός, ο κ. Σηφουνάκης, ο οποίος φύτρωσε εκεί που δεν τον έσπειραν. Με  εκείνη την επαίσχυντη διαδικασία των τροπολογιών, που είναι ντροπή για το ελληνικό κοινοβούλιο, περιφρόνησε τον πολιτικό μας κόσμο, τους καθήλην αρμόδιους, τους βουλευτές της Θράκης και εκείνη την νύχτα που περνάγανε νόμους μέχρι τα ξημερώματα 2,5 βουλευτές. Μάλιστα μερικοί από αυτούς τους νόμους είναι επαίσχυντοι. Όταν τους καταλάβουμε θα πρέπει να ανατρέψουμε τα πάντα, σημαίνει ότι δεν διδάχτηκαν τίποτα τελικά οι πολιτικοί μας από την αίσχιστη μορφή διοικήσεως που ασκούσαν όλα αυτά τα χρόνια. Τίποτα δεν διδάχτηκαν; Έπιασαν στον ύπνο τους χριστιανούς βουλευτές, κορόιδεψαν τους μουσουλμάνους βουλευτές και έδωσαν αυτό το άδωρο δώρο, γιατί ουσιαστικά δε θα λύσει κανένα πρόβλημα, καθώς οι άνθρωποι δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας. Πρέπει να καταλάβουν και οι μουσουλμάνοι ότι τέλειωσε ο καιρός που ήταν τα πιόνια στα χέρια των πολιτικών πριν τις εκλογές και τους κορόιδευαν όλοι».

ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΔΙΚΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Για αίσθημα αδικίας σε βάρος των χριστιανών πολιτών που πρέπει να αποκατασταθεί έκανε λόγο ο μητροπολίτης Άνθιμος  χριστιανούς και ζήτησε να δοθεί λύση, «την θέλουμε όλοι. Ίσως κάποιοι βιαστικά για να καρπωθούν αυτό το γεγονός πολιτικά, κορόιδεψαν τους μουσουλμάνους της περιοχής και τους βουλευτές μουσουλμάνους και πέταξαν αυτή την πομφόλυγα. Δεν καταλάβαμε ακόμη ότι το εθνικό συμφέρον είναι πάνω από όλα, ο έρμος ο κομματισμός ακόμη δεν μας δίδαξε ότι κατέστρεψε την χώρα μας οικονομικά, μας εξευτέλισε, τώρα θα βάλουμε από κάτω δυναμίτη στα εθνικά μας θεμέλια;  Είναι ντροπή αυτό το πράγμα. Ντρέπομαι ως πολίτης για την άνιση μεταχείριση κατά των χριστιανών αλλά και κοροϊδία υπέρ των μουσουλμάνων». 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ

Αναλυτικά η επιστολή με αποδέκτες τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

«Εμείς, οι ποιμενάρχες των ιερών Μητροπόλεων της ακριτικής Θράκης, οι μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνός, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων και Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, εκφράζοντας τον προβληματισμό και την απογοήτευση του ευσεβούς λαού της περιοχής μας, ερχόμαστε σήμερα να τοποθετηθούμε επί του ζητήματος της γνωστής και αψυχολόγητης (στα πλαίσια του νέου Οικοδομικού Κανονισμού) τροπολογίας του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νικολάου Σηφουνάκη, δια της οποίας τα αυθαίρετα περιουσιακά στοιχεία της μουσουλμανικής μειονότητας δέχονται μείωση επί του επιβαλλόμενου προστίμου σε ποσοστό ΟΓΔΟΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ (80%), και δηλώνουμε τα εξής: 

Η ως άνω τροπολογία ψηφίστηκε σε ώρα κατά την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών απουσίαζε από το κοινοβούλιο, όσοι δε παρευρίσκονταν σε αυτό μάλλον ήταν βυθισμένοι ...... λόγω του προκεχωρημένου της ώρας. Αναρωτιόμαστε αν τέτοιες πρακτικές τιμούν το κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό κατ' επέκτασιν. Σε στιγμές που ο λαός μας έχει ανάγκη από προβολή ενός νέου, διαφορετικού ήθους, το κοινοβούλιο δείχνει ότι δεν συνειδητοποιεί τις ευθύνες του για το που έφθασε η χώρα.
Ανεξάρτητα βέβαια από το σεβασμό στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, η απαράδεκτη αυτή και αντισυνταγματική τροπολογία έρχεται να γκρεμίσει όλα όσα δεκαετίες τώρα χτίζουμε στην ακριτική Θράκη, η οποία με ουχί ολίγη προσπάθεια έχει καταστεί πρότυπο συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων. Εάν αυτή η τροπολογία βρει εφαρμογή, τότε χάνεται κάθε αίσθηση ισονομίας και ισοπολιτείας. Σε μία εποχή που η κομματοκρατία καταβαράθρωσε την υπόληψη του έλληνα και βύθισε την οικονομία στα τάρταρα και τον λαό σε ολοένα και διογκούμενη εξαθλίωση αντί για πολιτικές δικαιοσύνης και αλληλεγγύης οι κρατούντες, περνούν νομοσχέδια που παγιώνουν το αίσθημα της αδικίας, μη αναλογιζόμενοι τις συνέπειες, και μάλιστα σε μία ευαίσθητη και ακριτική περιοχή, όπως η Θράκη μας.

Αλλά, γιατί, κ. υπουργέ, αν υποθέσουμε πως το μέτρο αυτό είναι ορθό, να περιορίζεται η εφαρμογή του μόνο στη Θράκη; Αν το μέτρο αυτό θα ανακουφίσει τον λαό, γιατί να μην επεκταθεί η εφαρμογή του; Γιατί λ.χ. να μην ισχύσει για όλες τις ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας και για όλα τα ακίνητα όλων των Ελλήνων πολιτών ανεξαρτήτου θρησκεύματος. Γιατί, με άλλα λόγια, επιχειρείτε να διαφοροποιήσετε την Θράκη από τον υπόλοιπο εθνικό κορμό; Η Θράκη μας περισσεύει;;; Είναι κάτι «εξωτικό» που απαιτεί «ειδική» μεταχείριση; 

Θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι με την τοποθέτηση μας αυτή δεν παρεμβαίνουμε στο έργο της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου και δεν ερχόμαστε σε καμία αντιδικία με τους συντοπίτες μας μουσουλμάνους, με τους οποίους αναπνέουμε τον ίδιο αέρα, πατάμε τα ίδια χώματα και μοιραζόμαστε την κοινή μοίρα του ακριτικού μας τόπου. 

Απλώς θέλουμε να επισημάνουμε πως για την ομόνοια και την ειρήνη στην περιοχή, για την ανάπτυξη και την αλληλεγγύη, για την προκοπή και την πρόοδο, πρωτοβουλίες σαν αυτή του κ. υπουργού καλό θα ήταν να μην είχαν αναληφθεί ποτέ. Αναμένοντας την άρση της συγκεκριμένης τροπολογίας διατρανώνουμε την αγάπη μας και την προσήλωσή μας στον τόπο μας, για την ειρήνη και την προκοπή του οποίου θα αγωνιζόμαστε πάντοτε με όλες τις δυνάμεις μας, σε πείσμα των παραγόντων εκείνων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής που θα επιθυμούσαν το αντίθετο».

Η επιστολή κοινοποιείται στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τον πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων Φίλιππο Πετσάλνικο και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Δήμος Μπακιρτζάκης (xronos gr)

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin