Saturday, March 31, 2012

Μια πεντάρα για να σωθεί η Ελλάδα! ....

Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΕΜΟΣ (proinoslogos gr)
-
Η Ελεωνόρα Ζέελιγκ είναι μια σπουδαία επιστήμων, συμπατριώτισσα της κυρίας Μέρκελ, η οποία λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Είναι Γερμανίδα ιστορικός της επιστήμης και συγγραφέας. Ζει και εργάζεται στην Στουτγκάρδη. Έχει σπουδάσει Μαθηματικά, Φυσική, Φιλοσοφία και Λογοτεχνία. Έχει διδάξει στην Γερμανία και στην Γαλλία Ιστορία της Φυσικής και Ιστορία των Μαθηματικών, γι’ αυτό και ξέρει πολύ καλά πού βρίσκονται οι ρίζες των επιστημών αυτών.
Η σπουδαία αυτή ελληνίστρια γνωρίζει σε βάθος την προσφορά της Ελλάδας στην Ανθρωπότητα και υπενθυμίζει το οφείλει στην Ελλάδα η Ανθρωπότητα, συμπεριλαμβανομένης και της πατρίδας της της Γερμανίας. Όλα αυτά περιέχονται στο εκπληκτικό βιβλίο της με τον τίτλο: «Μια πεντάρα για να σωθεί η Ελλάδα».


Απευθύνεται στους Έλληνες λέγοντας: Στους γενναίους πολίτες της Ελλάδας που μας έχουν κάνει όλους Έλληνες: επειδή φαίνεται να σας έχει εγκαταλείψει προσωρινά η παροιμιώδης ελληνική εφευρετικότητα, επιτρέψτε μου να σας βοηθήσω εγώ. Το κάνω, εκτός των άλλων, και γιατί με ντροπιάζει το αίσχος που οι Γερμανοί συμπατριώτες μου «έφεραν» στον πολιτισμό μας: σας βρίζουν καθημερινά για τις οικονομικές σας δυσκολίες και σας απειλούν, ότι η χορήγηση των χρημάτων του Ευρ. Ταμείου δεν θα εγκριθεί.
Έχουν ξεχάσει οι ταλαίπωροι τι σας χρωστάνε; Όπως προφανώς και οι άνθρωποι ολόκληρου του πλανήτη έχουν ξεχάσει τι σας χρωστούν.
Πολύ ευχαρίστως θα άρχιζα με το κατηγορητήριο των συμπατριωτών μου, αλλά ξέρω ότι ο χρόνος πιέζει, γι’ αυτό καλύτερα να έρθω κατ’ ευθείαν στο θέμα. Είμαι όμως και λίγο σε απορία: γιατί εγώ και όχι εσείς, να φτάσω σ’ αυτήν τη λύση, την απλούστερη των λύσεων; Έχετε ξεχάσει τι σας χρωστάει η Δύση και ολόκληρος ο κόσμος; κανένα αεροπλάνο δεν θα μπορούσε να πετάξει, κανένα αυτοκίνητο να κινηθεί, καμία τηλεόραση να εκπέμψει, κανένα πλυντήριο να λειτουργήσει, αν δεν είχε υπάρξει ο πολιτισμός σας, ο πιο χαρισματικός πολιτισμός, με τον οποίο μας ευλόγησε ο Θεός.
Γιατί εσείς είσαστε οι εφευρέτες των Μαθηματικών (αίμα και σκελετό κάθε επιστήμης και προπάντων της τεχνολογίας) αλλά και της Φιλοσοφίας εφευρέτες είσαστε, δηλαδή των βάθρων πάνω στα οποία εδράζεται το σύνολο του πολιτισμού μας. Ζούμε, αναζωογονούμαστε και κερδίζουμε χρήματα από εσάς κι εσείς βυθίζεστε στη φτώχεια; Αυτό είναι άδικο, πολίτες της Ελλάδας, γι’ αυτό και σκέφτηκα το ακόλουθο σχέδιο διάσωσης των οικονομικών σας.
Να ανταμειφθείτε, Έλληνες, για την υπέροχη προσφορά των προγόνων σας, χωρίς την οποία εμείς εδώ στη Δύση δεν θα υπήρχαμε καν. Από εδώ και πέρα, ο καθένας που χρησιμοποιεί αρχαίες ελληνικές έννοιες και ονόματα θα πρέπει να πληρώνει για κάθε έννοια, για κάθε όνομα, πέντε λεπτά του ευρώ. Πέντε λεπτά του ευρώ δεν είναι πολλά για τον ιδρώτα, την εφευρετικότητα, την ιδιοφυία και την βαθύνοια, με τα οποία οι πρόγονοί σας δημιούργησαν έναν πολιτισμό και μας άφησαν μια κληρονομιά, χωρίς την οποία εμείς σήμερα θα ζούσαμε ακόμη στα δέντρα. Κι όταν μιλάω για κληρονομιά δεν έχω στο νου μου τα υλικά κατάλοιπα, τους μαρμάρινους ναούς και τα αγάλματα της Αφροδίτης. Όχι, την διανοητική – πνευματική κληρονομιά σας εννοώ.
Όταν κάποιος χρησιμοποιεί το όνομα Πλάτων, Αριστοτέλης ή Ηράκλειτος πρέπει να πληρώνει πέντε λεπτά. Όταν προφέρει την λέξη ιδέα πρέπει να μην ξεχνάει να ρίξει στον κουμπαρά πέντε λεπτά ή μάλλον δέκα. Το όνομα του έξυπνου Πυθαγόρα κοστίζει επίσης πέντε λεπτά. Αλλά για το θεώρημά του πρέπει οι άνθρωποι να πληρώσουν περισσότερα, ακριβώς για να εκτιμήσουν το σπουδαίο του επίτευγμα, που σήμερα φαίνεται στον καθένα μας παιχνιδάκι. Γιατί χωρίς το Πυθαγόρειο Θεώρημα δεν θα μπορούσε κανείς ούτε το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο να σχεδιάσει ούτε τραπέζι να φτιάξει, ούτε σπίτια με ορθές γωνίες να χτίσει.
Στη συνέχεια αναφέρει τα ονόματα όλων των μεγάλων σοφών, φιλοσόφων, αστρονόμων, μαθηματικών, γλυπτών, ζωγράφων, αρχιτεκτόνων, ποιητών, ιστορικών, τραγικών ποιητών, κλπ., καθώς και την αξία της προσφοράς καθενός.
Έκπληξη προκαλεί, όταν αναφέρει πόσες φορές συναντάται η κάθε λέξη: «Το καλό μας Google σημειώνει τεσσερσήμισι εκατομμύρια φορές συναντάται η λέξη Πλάτων. Αυτός ο αριθμός πολλαπλασιαζόμενος με πέντε λεπτά δίνει διακόσιες είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ.
Ας πάρουμε, όμως, και το δημιούργημα του Πλάτωνα, την έννοια «ιδέα», που βρίσκεται στο στόμα του καθενός μας. Η ιδέα σημειώνεται από το Google στα αγγλικά τριακόσια σαράντα έξι εκατομμύρια φορές και στα γερμανικά 67,3 εκατομμύρια φορές. Με μια απλή πρόσθεση δίνει 413,3 εκατομμύρια φορές. Αν τα πολλαπλασιάσει κανείς με δέκα λεπτά, προκύπτουν 41,33 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αυτή τη στιγμή σας ανήκουν.
Ας θυμηθούμε τώρα τον Όμηρο. Το όνομά του εμφανίζεται είκοσι οκτώ εκατομμύρια φορές στο Google. Και μπορείτε μόνοι σας να λογαριάσετε τι υπάρχει στις διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης στις διάφορες γλώσσες.
Μη ξεχάσετε τον Αρχιμήδη. Είναι ο Μαθηματικός από τις Συρακούσες. Χωρίς τις γνώσεις του κανένα πλοίο δεν θα μπορούσε σήμερα να κατασκευαστεί. Στο Google εμφανίζεται 2,2 εκατομμύρια φορές. Αλλά και τα ναυπηγεία, που εφαρμόζουν την Αρχή του Αρχιμήδη για τα βυθιζόμενα σώματα είναι υποχρεωμένα να σας πληρώνουν τέλη. Ακόμη ένα παράδειγμα: Ο Ευκλείδης, ο μεγαλύτερος γεωμέτρης όλων των εποχών, το κόσμημα της επιστήμης των μαθηματικών, εμφανίζεται στο Google μόνον εκατόν ενενήντα δύο χιλιάδες φορές. Όμως, αν πληκτρολογήσει κανείς Ευκλείδειος Κανών παίρνει εξήντα εκατομμύρια καταχωρήσεις! Συνολικά 90,4 εκατομμύρια φορές που πολλαπλασιαζόμενες επί πέντε λεπτά δίνουν 4,52 εκατομμύρια ευρώ.
Πολύ διεξοδικά αναφέρεται σχεδόν σε όλους τους μεγάλους άνδρες της ελληνικής αρχαιότητας και αποδίδει την τιμή που αξίζει καθένας χωριστά και όλοι μαζί. Και συνεχίζει: Είναι θέμα τιμής για όλες τις χώρες της Ευρώπης και της Δύσης, αλλά και υποχρέωση να γίνουν αλληλέγγυες προς την Ελλάδα αυτή την εποχή που η Ελλάδα έχει ανάγκη. Γιατί όλοι ζούμε από την κληρονομιά του μοναδικού πολιτισμού αυτής της χώρας, της οποίας τα αρχαία επιτεύγματα μας έκαμαν ό,τι είμαστε: Ηγέτιδες βιομηχανικές χώρες που αποφασίζουν για την τύχη όλης της γης.
Στη συνέχεια απευθύνεται σ’ εμάς τους Έλληνες και μας λέει τα εξής: «Πολίτες της Ελλάδας, σας συνέστησαν κάποιοι από τα γερμανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να πουλήσετε νησιά σας, κάτι φοβερό στο οποίο θέλω να αναφερθώ. Να πουλήσετε νησιά σας; Καλύτερα να αλλάξει ροή ο Νέκαρ (γερμανικό ποτάμι) και να κυλήσει πίσω στον Μέλανα Δρυμό και ο Ρήνος πίσω στην Ελβετία παρά έστω και ένα Ελληνικό νησί να πουληθεί ή να υποθηκευθεί!
Ποτέ, Έλληνες, δεν θα πουλήσετε την γη σας! Σ’ αυτήν την γη δημιουργήθηκε ο πολιτισμός που σήμερα μας τρέφει. Την είχε φυλάξει ως κόρην οφθαλμού δύο χιλιάδες χρόνια, την έχετε καλλιεργήσει και έχετε κάνει να βλαστήσει από το ξερό χώμα ελιά. Αυτή η γη δεν μπορεί, λοιπόν, τώρα να εκποιηθεί! Πώς; Να υποθηκεύσετε ελληνικά νησιά; Πόσες κουταμάρες θα ακούσουμε ακόμη από τους τραπεζίτες; Ποια ανόητα κεφάλια ανεχόμαστε σήμερα να μας ορίζουν κανόνες και να μας δίνουν οδηγίες; Οι ποιητές μας θα πέθαιναν για δεύτερη φορά αν τους άκουγαν να μιλάνε έτσι».

***
Αυτά τα λόγια τα λέει η Γερμανίδα καθηγήτρια με τη φωνή όλων των μορφωμένων Ευρωπαίων, εναντίον των τεχνοκρατών οικονομολόγων, απευθυνομένη στα «νούμερα», που ασχολούνται μόνον με τους αριθμούς…
Και τελειώνει η σπουδαία συμπατριώτισσα της κυρίας Μέρκελ με την εξής διαπίστωση: «Κάθε χώρα του Δυτικού κόσμου, που θέλει να λέγεται πολιτισμένη, που θεωρείται πολιτισμένη, δεν επιτρέπεται να αφήσει σήμερα την Ελλάδα μόνη της στην οικονομική ανάγκη που βρίσκεται. Γιατί, το να αγνοούμε την τεράστια συμβολή της Ελλάδας στον πολιτισμό μας είναι σαν να περιφρονούμε τον πολιτισμό μας».
----

ΣΧΕΤΙΚΑ: 

 

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin