Tuesday, March 27, 2012

ΠΓΔΜ: Ο πρόεδρος της χώρας Γκ. Ιβάνοφ παρέστη σε δεξίωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου ....

1. Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ παρέστη στη δεξίωση που παρέθεσε, σήμερα, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.
Είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος της ΠΓΔΜ παρίσταται σε δεξίωση για την ελληνική εθνική επέτειο. Στη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία στα Σκόπια, παρέστησαν επίσης ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Φάτμιρ Μπεσίμι, ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, DUI, Αλί Αχμέτι, οι πρώην πρωθυπουργοί της ΠΓΔΜ Βλάντο Μπούτσκοφσκι και Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι, πρέσβεις ξένων χωρών στην ΠΓΔΜ, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα.
Ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Φάτμιρ Μπεσίμι θα επισκεφθεί αύριο την Πολυεθνική Ταξιαρχία Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG) που εδρεύει στη Λάρισα και στο περιθώριο της επίσκεψης αυτής θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλο
---------

2. Σκόπια: «Η Παπαδοπούλου εξεπλάγη όταν είδε τον Ίβανοφ στην ελληνική δεξίωση»

Μάρτιος 27, 2012.
Όταν ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ίβανοφ, εμφανίστηκε στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας, για την επέτειο της ελληνικής εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, έμεινε με το στόμα ανοιχτό από την απρόσμενη επίσκεψη του υψηλού επισκέπτη της, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.

Προφανώς ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και η ελληνίδα διπλωμάτης είπε ανοικτά ότι ήταν ο πρώτος πρόεδρος που υποδέχεται στην επέτειο της  ανεξαρτησίας  της Ελλάδας και ότι αποτελεί μεγάλη τιμή. Πρόσθεσε, ότι τα δύο κράτη, η FYROM και η Ελλάδα «είναι δύο κράτη που συνδέονται στενά με την παράδοση και τη φιλία».

Στη δεξίωση της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στα Σκόπια, παρέστησαν διπλωμάτες από άλλες χώρες, αλλά και επιχειρηματίες και ορισμένοι πολιτικοί των Σκοπίων.
--
----------
ΣΧΕΤΙΚΑ (ПЈРМ/PJRM/FYROM/БЮРМ/ARYM/ БЈР М  SITES): 
 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin