Monday, January 16, 2012

Ιβανόφ : Η ΠΓΔΜ είναι εποικοδομητική στην διαδικασία εξεύρεσης λύσης της ονομασίας ....

"Η ΠΓΔΜ είναι εποικοδομητική  στην  διαδικασία  εξεύρεσης λύσης της ονομασίας, και το ίδιο αναμένεται από την Ελλάδα", είπε ο Πρόεδρος κ. Ιβανόφ  αναφορικά  με τον   νέο γύρο διαπραγματεύσεων του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς και των εκπροσώπων των δύο χωρών Jolevski (Зоран Јолевски) και Αδαμάντιο Βασιλάκη.

- "Είμαστε εποικοδομητικοί στη διαδικασία αυτή και  ο εκπρόσωπός μας (Jolevski ) έχει όλες τις οδηγίες και τις πληροφορίες που εμείς ως κρατικοί αξιωματούχοι του έχουμε επισημάνει . Διατηρούμε  συνέπεια στην διαδικασία, γεγονός που υποδηλώνει την εποικοδομητική στάση  μας και αναμένουμε από την άλλη πλευρά να  κάνει το ίδιο", δήλωσε ο κ. Ιβανόφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την επίσκεψή του στην Εθνική Τράπεζα της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Ιβανόφ δήλωσε ότι αν και στην κοινή γνώμη μπορεί να δημιουργήθηκε  μια διαφορετική αντίληψη  λόγω της μακρόχρονης στασιμότητας των διαπραγματεύσεων, ομως η διαδικασία θα πρέπει να θεωρείται ως σύνολο.

-" Αυτή η μεγάλη χρονική στασιμότητα   ίσως δημιουργεί  κάποιες διαφορετικές εντυπώσεις, αλλά εξετάστε την όλη διαδικασία στην ολότητα της. Για δύο δεκαετίες εμείς διαπραγματευόμαστε  και είμαστε πάντα σταθεροί στις αρχές μας , πάντα στην αναζήτηση  μιας λύσης, διότι το χρειαζόμαστε. Η άλλη πλευρά (Ελλάδα) δεν είναι τόσο πολύ ενδιαφερόμενη  να βρεθεί μια  λύση λόγω της τρέχουσας κατάστασή τους" - δήλωσε ο πρόεδρος Ιβανόφ.
-----

ΣΧΕΤΙΚΑ (ПЈРМ/PJRM/FYROM/БЮРМ  SITES):

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin