Tuesday, December 13, 2011

Του ξέφυγε το… «Μακεδονία» αλλά τον επανέφεραν γρήγορα στην τάξη ....

της 'Εφης Γαλώνη

----

Ο λόγος για τον οικονομολόγο Gary Read ο οποίος μπορεί να παίζει τα οικονομικά ζητήματα στα δάχτυλα αλλά σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, έπεσε κάτω από τη βάση.

Μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής,  αναφέρθηκε στην Fyrom όπου και εκεί εφαρμόστηκαν μεταρρυθμίσεις για την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, αλλά σε μία αποστροφή του λόγου του απεκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» με αποτέλεσμα να δεχθεί τις παρατηρήσεις τριών βουλευτών.

Των κυρίων Πλεύρη και Πολατίδη από τον ΛΑΟΣ και του κ. Αποστολάκου από τη ΝΔ.

«Μία είναι η Μακεδονία και είναι η ελληνική επαρχία», σχολίασε ο κ. Πολατίδης ως βουλευτής Μακεδονίας, ενώ ο κ. Γρηγοράκος  έσπευσε να υπενθυμίσει στον γνωστό οικονομολόγο  ότι «η ελληνική πολιτεία δεν αναγνωρίζει το κράτος των Σκοπίων με το όνομα που εκείνος ανέφερε κι ότι τρία χρόνια πριν με ομόφωνη απόφαση δεν έγινε το κράτος αυτό δεκτό στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. με αυτό το όνομα»

briefingnews  gr

2. Αμερικανός αποκάλεσε τα Σκόπια "Μακεδονία" μέσα στη Βουλή

 Χρήστος Μπόκας

Συνεδρίαση της επιτροπής δημόσιας διοίκησης  

Να τινάξει  στον αέρα την συνεδρίαση της επιτροπής δημόσιας διοίκησης του ελληνικού κοινοβουλίου επιχείρησε ο αμερικάνος σύμβουλος της παγκόσμιας τράπεζας Γκάρι Ριντ αποκαλώντας τα Σκόπια «Μακεδονία». 

Αναλυτικά ο κύριος Ρίντ είχε κληθεί από τα μέλη της επιτροπής προκειμένου να μιλήσει «για ένα νέο μοντέλο διοίκησης» κατά την διάρκεια όμως της τοποθέτησης του υπέπεσε σε ένα σοβαρότατο λάθος που ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης καθώς δεν είναι μόνο ότι αποκάλεσε την Π. Γ. Δ. Μ. ως "Μακεδονία" αλλά ότι το έκανε μέσα στην καρδια του κοινοβουλίου.
Όπως ήταν φυσικό το γεγονός αυτό προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση των βουλευτών, πρώτοι οι Θανάσης Πλεύρης και Ηλίας Πολλατίδης μίλησαν για πρόκληση άνευ προηγουμένου ενώ ο κύριος Γρηγόρης Αποστολάκος σε αυστηρό ύφος είπε ότι «οφείλατε να γνωρίζατε ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει με το όνομα αυτό την συγκεκριμένη χώρα».

Ο αμερικανός σύμβουλος κατάλαβε από πρώτο χέρι τη σημασία του Μακεδονικού για την Ελλάδα και αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.

protothema gr 



 ΣΧΕΤΙΚΑ:
Paltalk com : Μαυσωλείο Παρακμής
 

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin