Thursday, December 15, 2011

Πρόεδρος ΠΓΔΜ : Ζητήματα συνδεδεμένα με κορυφαίες αξίες για μας - ταυτότητα, γλώσσα, πολιτισμό και Σύνταγμα,κυριολεκτικά δεν θέλουμε , και ούτε χρειάζεται να τα διαπραγματευτούμε με την Ελλάδα ....

Απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο, ο αρχηγός του κράτους (κ. Ιβάνοφ) μίλησε σχεδόν κυρίως για τις προκλήσεις της ασφάλειας της χώρας του και αναφέρθηκε μόνο επιφανειακά σε γεγονότα στο εσωτερικό επίπεδο.  Επικεντρώθηκε στην εξωτερική πολιτική,  και δεν συγχώρεσε το σφάλμα του αποκλεισμού στο δρόμο προς την ΕΕ.
Ο πρόεδρος κ. Ιβάνοφ, επικέντρωσε  στην ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης όλες τις ελπίδες της ενίσχυσης της διεθνούς θέσης της ΠΓΔΜ στη σημερινή (15/12/2011) ετήσια ομιλία του στο κοινοβούλιο. Με την απόφαση της Χάγης, άρχισε και τελείωσε την ομιλία του στο Κοινοβούλιο, προς το οποίο αναφέρεται για τρίτη φορά μετά την εκλογή του ως πρόεδρος, αλλά πρώτη φορά στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο. Ο κ. Ιβανόφ προσπάθησε να στείλει μηνύματα σε πολλές διευθύνσεις:

Στην Ελλάδα, είπε ότι "Ζητήματα  συνδεδεμένα με κορυφαίες αξίες για  μας -  ταυτότητα,  γλώσσα,  πολιτισμό και  Σύνταγμα,κυριολεκτικά δεν θέλουμε , και ούτε χρειάζεται να τα διαπραγματευτούμε."

Προς την διεθνή κοινότητα, εν τω μεταξύ, διεμήνυσε ότι, ξεκινώντας από την εκφρασμένη βούληση των πολιτών της ΠΓΔΜ, στο μέλλον δεν θα δεχτεί καμ
ία έκθεση που η "σλαβομακεδονική" γλώσσα και η ταυτότητα δεν γίνεται σεβαστή. Τέλος, ο αρχηγός του κράτους δήλωσε προτρέποντας τους πολίτες τους να είναι ήρεμοι, γιατί "κανείς δεν σε αυτό τον κόσμο μπορεί να πάρει αυτό που έχουμε -.Το όνομά μας, την ταυτότητά μας"

"Θα είμαστε σε θέση να πετυχαίνουμε τους στρατηγικούς μας στόχους . Το ερώτημα δεν είναι αν, αλλά πότε. Και τότε εμείς οι ίδιοι, ενωμένοι, θα δημιουργήσουμε ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική για το μέλλον μας ", δήλωσε ο κ.  Ιβανόφ.

Ο αρχηγός του κράτους (κ.  Ιβανόφ) ξεκίνησε την ομιλία του με την
θριαμβευτική για την ΠΓΔΜ απόφαση  Χάγης, σημειώνοντας ότι η ΠΓΔΜ κέρδισε μια σημαντική διπλωματική και νομική νίκη, η οποία, είπε, επιβεβαιώνει την αξιοπιστία της εξωτερικής μας πολιτικής. Σύμφωνα με τον ίδιο,  η στασιμότητα της ΠΓΔΜ στο δρόμο προς τις Βρυξέλλες δεν είναι δικό μας λάθος και  αποτυχία μας. "Πιστεύω ότι όλοι συμμεριζόμαστε την αίσθηση της νίκης του Δικαστηρίου της Χάγης. Δυστυχώς, το επόμενο βήμα για την ένταξη μας στην ΕΕ είναι μπλοκαρισμένο για τρίτη φορά, και όχι από δικό μας λάθος. Κάναμε ό, τι έπρεπε, ό, τι ζητήθηκε από εμάς",  είπε ο κ.Ιβάνοφ στους βουλευτές και συνέχισε με τις επιτυχίες της ΠΓΔΜ σε νομοθετικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ: 
1. Οι συνέπειες για Ελλάδα και Σκόπια είναι προδιαγεγραμμένες

 ΣΧΕΤΙΚΑ (ΠΓΔΜ  SITES):

Χάγη πριν και μετά

1. Груевски: Однесувањето на Грција не води кон решавање на спорот за името(Сител 14/12/2011) 
2. PJRM (FYROM) може да бара прием во ОН под уставното име (Дневник)
3. Робин О Нил советува PJRM да го обнови барањето за НАТО (Сител 11/12/2011) 
4. Хрватска напред, другите стој! (DW 9/12/2011)
5. Одлуката на судот во Хаг немаше влијание на лидерите на ЕУ (Сител 9/12/2011)
6. Хрватска стана 28. членка на Европската унија (Утрински весник 9/12/2011)
7. Денес Хрватска ќе влезе во ЕУ (Курир 9/12/2011)
8. PJRM оставена за догодина (Курир 9/12/2011)


No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin