Thursday, November 1, 2018

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δίπλα στον Σολωμό Σολωμού - Β. Ήπειρος: Υπόγεια εθνοκάθαρση

mnhmeio konstantinou katsifa
Μετά την δολοφονία του βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα από ειδικά σώματα της αλβανικής αστυνομίας ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες, ζούμε μέσα στην Ελλάδα ένα απίστευτο θέατρο του παραλόγου. Το οποίο μάλιστα αποτελεί το αποκορύφωμα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης που το ίδιο το ελληνικό κράτος επιδεικνύει εδώ και χρόνια απέναντι στην ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου.

Εγκατάλειψη που καθίσταται εγκληματική τα τελευταία χρόνια, καθώς η σωβινιστική κυβέρνηση Ράμα έχει εντείνει τις πολιτικές καταπίεσης με δημεύσεις περιουσιών, κρούσματα νοθείας στις κάλπες, και μια εκστρατεία κατατρομοκράτησης των μελών της μειονότητας με την επιβολή καθεστώτος ωμής αστυνομοκρατίας στις περιοχές όπου αυτή διαμένει –κατά παράβαση προφανώς κάθε διεθνούς συνθήκης περί της προστασίας και των μειονοτικών ελευθεριών.

Αυτό το κλίμα, εξάλλου, είναι που έσπρωξε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα να επιλέξει εδώ και χρόνια έναν δρόμο αντίστασης και αξιοπρέπειας, έστω και ατομικής, που τον οδήγησε στον θάνατο για το έθνος και την πατρίδα.

Η δε δολοφονία του επιβεβαιώνει την βάναυση καταπάτηση κάθε έννοιας ελευθερίας και δικαιώματος, από μια κυβέρνηση που έχει ούτως ή άλλως δυναμιτίσει πολλές φορές την κατάσταση στα Βαλκάνια με τον απροκάλυπτό της αλυτρωτισμό (που κατά το δοκούν στρέφεται εναντίον των Σέρβων, των Σκοπίων, αλλά και της Ελλάδας), που ελέγχεται για σωρεία υποθέσεων διαφθοράς και καταπάτησης των δικαιωμάτων των αντιφρονούντων στο εσωτερικό, και που έχει καταγγελθεί στην διάρκεια της θητείας της από την αξιωματική αντιπολίτευση για την εμπλοκή ανώτατων αξιωματούχων της στο… μεγαλεμπόριο της ηρωίνης που ελέγχει η αλβανική μαφία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τα πραγματικά γεγονότα της δολοφονίας, που αρχικώς προσπάθησε να συγκαλύψει η κυβέρνηση και η αστυνομία της γειτονικής χώρας  αρχίζουν σιγά σιγά να αποκαλύπτονται: Ο Κατσίφας ήταν εδώ και καιρό στοχοποιημένος από την αλβανική αστυνομία και το παρακράτος για τα φρονήματά του, και θύμα αλλεπάλληλων παρενοχλήσεων· οι απειλές και οι προσκλήσεις αυτών των μηχανισμών εντάθηκαν ενόψει του εορτασμού για τους πεσόντες του αλβανικού μετώπου, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου,

Δεν υπάρχει κανέναν τεκμηριωμένο στοιχείο ότι πυροβόλησε εναντίον των περιπολικών και των αστυνομικών, πέραν των σαθρών ισχυρισμών της αστυνομίας, και των αλλεπάλληλα αναθεωρημένων ρεπορτάζ που εκδίδουν τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ, αν και η τελετή για τους πεσόντες καλύπτονταν από διεθνή μέσα εξαιτίας της εκπροσώπησης των κρατών της Ελλάδας και της Αλβανίας σε υψηλότατο επίπεδο. Την προβοκάτσια επιβεβαιώνει η επιγενέστερη στάση της αλβανικής αστυνομίας που αρνείται τη συνδρομή των ελληνικών αρχών στην διαλεύκανση της υπόθεσης –αν και ο Κατσίφας είναι Έλληνας πολίτης και είναι υποχρεωμένη να το κάνει–, που έθετε προσκόμματα στην εξέταση του πτώματός του από τον ιατροδικαστή της οικογένειας, και που εν τέλει παρενέβη σε αυτό προκειμένου να εξαφανίσει τα πειστήρια της δολοφονίας του.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας εκτελέστηκε προς παραδειγματισμό από τα ένστολα τάγματα του αλβανικού (παρα)κράτους, σε μια επιχείρηση οργανωμένη από την αλβανική κυβέρνηση προκειμένου να στείλει «μήνυμα» στην μειονότητα και την ελληνική πλευρά.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι αυτή η μείζονα πρόκληση γίνεται σε συντονισμό με τον τουρκικό επεκτατισμό, που έχει μεταβάλει με τις ευλογίες της εκεί κυβέρνησης το αλβανικό κράτος σε προτεκτοράτο, με σκοπό την κατατρομοκράτηση και τον ‘συνετισμό’ της Ελλάδας σε ό,τι αφορά στην χάραξη ΑΟΖ στο Ιόνιο, την διαμάχη για τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο, και την διαμάχη για την κυπριακή ΑΟΖ.

Απέναντι σε αυτήν την εγκληματική προβοκάτσια, η στάση της ελληνικής κυβέρνησης είναι σκανδαλώδης: Κατ’ αρχάς  έβαλε τους παρευρισκόμενους αξιωματούχους, και κυρίως την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, να… διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μπροστά στο πρωτοφανές έγκλημα. Το δε υπουργείο Δημόσιας Τάξης της ηπειρώτισσας (!) Όλγας Γεροβασίλη κινητοποίησε την… ΕΛΑΣ έτσι ώστε να παρέχει άλλοθι στην αλβανική αστυνομία μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Πράγματι αυτό το ανθελληνικό χαλκείο διακινησε πληροφορίες που ήθελαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα να καταδικάζεται από δικαστήριο στην Ελλάδα για εμπόριο κάνναβης παρότι σύμφωνα με ρητή δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας, Κωνσταντίνου Γιοβανόπουλου, ο Κατσίφας κατά την ακροαματική διαδικασία είχε αθωωθεί πανηγυρικά από κάθε κατηγορία.

Οι  συγκεκριμένες πληροφορίες, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη του νεκρού, «ρίχνοντας νερό στον μύλο» της αλβανικής  προπαγάνδας, η οποία επιχειρεί μεθοδικά να παρουσιάσει το θύμα ως «Greek extremist» που διατηρεί σχέσεις με την Χρυσή Αυγή.

Εξαπολύοντας την στρατιά των προπαγανδιστικών παπαγάλων, αποπειράθηκε να δικαιολογήσει μια καραμπινάτη δολοφονία σπιλώνοντας την μνήμη του νεκρού, υποστηρίζοντας ότι αυτός ήταν «φασίστας», και ότι η ανεύθυνη στάση του έθεσε σε κίνδυνο τις σχέσεις των δυο χωρών – κατηγορίες τις οποίες είχε χρησιμοποιήσει το 1996 η κυβέρνηση Σημίτη, που σήμερα υποτίθεται ότι βρίσκεται στο στόχαστρο της τωρινής κυβέρνησης για τα οικονομικά της σκάνδαλα, για να διασύρει την μνήμη του Σολωμού Σολωμού, στο αντίστοιχο περιστατικό της δολοφονίας του από… υπουργούς του ψευδοκράτους στην Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας.

Έτσι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, ότι η ελληνική κυβέρνηση αθετεί τις συνταγματικές της υποχρεώσεις (να προστατεύει τους Έλληνες πολίτες, την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας κ.ο.κ.). Έτσι, οποιαδήποτε υποψία… πατριωτικού φρονήματος και αντίθεσης με τα όσα εκείνη συνομολογεί σε όλα τα μέτωπα των εθνικών μας θεμάτων, υπό την υψηλή εποπτεία των πρεσβειών και των δανειστών, αρκεί να μεταβάλει τον οποιονδήποτε σε πολίτη δεύτερης κατηγορίας, στόχο ιδεολογικών επιθέσεων και πρακτικών «δολοφονίας χαρακτήρων».

Μια πρακτική, που επαληθεύει τον χαρακτήρα του σημερινού καθεστώτος, ως μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης που αναλαμβάνει να υλοποιήσει όλα τα συμβόλαια γενικής εκποίησης της χώρας, είτε μιλούμε για την δημόσια περιουσία και τον πλούτο των τραπεζών, είτε για τους κοινωνικούς και τους φυσικούς πόρους της χώρας, είτε για την γεωπολιτική της αυτοδιάθεση και την ανεξαρτησία της.

Είναι σαφές πως αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη να προστατέψει την χώρα, και πως οποιαδήποτε άλλη, οποιουδήποτε άλλου κράτους θα ήταν πολύ σκληρότερη στην απάντησή της απέναντι στην βάναυση προβοκάτσια της αλβανικής κυβέρνησης, διακόπτοντας τις διπλωματικές της σχέσεις  έως ότου αυτή ζητήσει επίσημα συγνώμη για την δολοφονία του Κατσίφα, παύσει την πολιτική καταπίεσης της ελληνικής μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο, και επανέλθει στην διεθνή νομιμότητα τηρώντας τις συνθήκες που υπέγραψε.

Ευθύνες, βέβαια, έχουν και τα σε άλλη περίπτωση λαλίστατα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς και όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στα ανθρώπινα δικαιώματα, οι οποίοι σιωπούν ή ψελλίζουν ήξεις αφίξεις μπροστά σε αυτό το πρωτοφανές έγκλημα, μόνο και μόνο επειδή το θύμα είναι Έλληνας πολίτης. Αυτή τους η στάση, καθώς και η αδιαφορία την οποία επιδεικνύει το μεγαλύτερο μέρος του «πνευματικού κόσμου» και των κοινωνικών φορέων απέναντι σε αυτό το περιστατικό, είναι που συν τοις άλλοις επιτρέπει στην δημαγωγική εμφυλιοπολεμική πατριδοκαπηλία να το εκμεταλλεύεται προς εγχώρια κατανάλωση, για να διαφημίζεται ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Τα Ελληνικά δίκαια, ωστόσο, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητα της χώρας δεν μπορούν πλέον να προστατευτούν από το εγχώριο πολιτικό ματριξ που ζει στον δικό του παράλληλο κόσμο. Τα όσα συμβαίνουν στην Βόρειο Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θράκη, το Αιγαίο και την Κύπρο  θέτουν αμείλικτο το ζήτημα της συνέχειας του ελληνικού έθνους ως ελεύθερου και αυτοδιάθετου κράτους, ενώ σε συνδυασμό με την εσωτερική οικονομική, κοινωνική, και πολιτισμική κατάρρευση θέτουν ζήτημα επιβίωσης του ελληνισμού στα χρόνια και της δεκαετίες που μας έρχεται.
  ardin-rixi.gr- του Γιώργου Ρακκά
 31/10/18
----------

  • Β. Ήπειρος: Υπόγεια εθνοκάθαρση με τον Τσίπρα να σφυρίζει αδιάφορα

shmaia
 Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς κάνει η κυβέρνηση – και προσωπικά ο κ. Τσίπρας που τυγχάνει να κατέχει και το αξίωμα του υπουργού των Εξωτερικών – σχετικά με την τραγωδία στους Βουλιαράτες.

Το υπουργείο των Εξωτερικών έχει εκδώσει μια ανακοίνωση και προφανώς έχουν δοθεί οδηγίες στην πρεσβεία και στο προξενείο μας.

Όποιος, όμως, διαθέτει την ικανότητα να οσμίζεται, μυρίζει ότι κάτι δεν πάει καλά, νιώθει στην ατμόσφαιρα κάτι μεταξύ αμηχανίας και δυσφορίας.

Εκεί που πηγαίναμε να λύσουμε και το Αλβανικό ήλθε τώρα αυτό, ας το κρατήσουμε χαμηλά ένα πράμα. Να μην τους χαλάσει η μανέστρα, ένα πράμα.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους:

-Ο Τσίπρας που δεν χάνει ευκαιρία να διαφημίζει τις επικοινωνίες του με διάφορους ηγέτες παριστάνοντας τον… άρχοντα των Βαλκανίων, δεν έχει σηκώσει το τηλέφωνο να μιλήσει με τον Ράμα, παρά την προκλητική συμπεριφορά του τελευταίου (και της Παρτιζάν Τιράνων της οποίας διευθυντής είναι ο αδελφός του Αλβανού πρωθυπουργού). Οι μέρες περνούν και οι Αλβανοί κάνουν ό,τι θέλουν με τη σορό του άτυχου νέου.

-Η υπουργός Πολιτισμού Ζορμπά, που βρισκόταν στο χωριό την ημέρα του φονικού, προέβη σε μια αδιανόητη ανάρτηση, υποστηρίζοντας ότι ο Κατσίφας πυροβόλησε επειδή θεωρούσε ότι… η συμφωνία των δύο κυβερνήσεων να αποκαταστήσουν τη μνήμη των νεκρών ήταν προδοσία! Αποφάνθηκε μάλιστα η κ. Ζορμπά ότι «καμιά ελληνική σημαία δεν κατέβηκε, όλες ήταν υψωμένες»! Λες και ήξερε η Ζορμπά τι γίνεται στα μειονοτικά χωριά!

-Η ΕΛ.ΑΣ έσπευσε από την πρώτη στιγμή να μεταφέρει, δια «πηγών» της, ό,τι της σερβίρισε η αλβανική αστυνομία – ότι τάχα δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία και μαρτυρίες που να συνδέουν το συμβάν με την ύψωση της ελληνικής σημαίας. Και με δεύτερη παρέμβαση των «πηγών» η ΕΛ.ΑΣ δημοσιοποίησε προσωπικά δεδομένα του νεκρού, με τρόπο ντροπιαστικό, αποτρόπαιο και ιερόσυλο. Λες και είχε προβεί σε έρευνες η ίδια η ΕΛ.ΑΣ!

Αυτά δεν έχουν ξανασυμβεί στη χώρα. Ουδέποτε στο παρελθόν τόλμησε να αναμιχθεί σε τέτοιο ζήτημα, δηλαδή σε ζήτημα σχετιζόμενο με την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, άλλος πλην του πρωθυπουργού και του υπουργείου των Εξωτερικών.

Και προφανώς, ουδείς – άσχετος – θα διενοείτο να βγάλει και πόρισμα!

Όταν ετέθη για πρώτη φορά το θέμα τους γκρεμίσματος των περιουσιών της μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο, ο Σαμαράς τηλεφώνησε ο ίδιος στον Ράμα και όταν αργότερα τον συνάντησε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, του ξεκαθάρισε πως «ο σεβασμός των δικαιωμάτων της μειονότητας είναι μέρος της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ». Και πως «οι εθνικιστικές κορώνες των τσάμηδων είναι απαράδεκτες».

Υποχρεώθηκε τότε ο Ράμα να δηλώσει ότι εγγυάται προσωπικά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαβεβαιώνοντας δε ότι δεν υπήρξε πρόθεση να υποστεί βλάβη η ελληνική μειονότητα.

Τώρα βλέπουμε μια ένοχη αφωνία. Χάσαμε και τον Κοτζιά που δεν θα πήγαινε διακοπές αν δεν έλυνε το Αλβανικό – αφού διαχώριζε τους τσάμηδες σε… καλούς και κακούς! – και τελικά έφυγε για διακοπές διαρκείας.

Λοιπόν, για να τελειώνουμε:

Η Ελληνική Εθνική Μειονότητα είναι αναγνωρισμένη μειονότητα.

Το χωριό Βουλιαράτες Αργυροκάστρου είναι μειονοτικό χωριό με πλήρη δικαιώματα χρήσης των συμβόλων.

Ουδείς εξήγησε για ποιο λόγο την ημέρα της εθνικής γιορτής το χωριό είχε γεμίσει από αστυνομία και πώς τόσο γρήγορα έφθασαν επί τόπου οι ειδικές δυνάμεις και γιατί η αστυνομία βρέθηκε έξω από το σπίτι του Κατσίφα.

Απλές σκέψεις που κάποιοι δεν θέλουν να κάνουν. Επειδή τέσσερα χρόνια τώρα κάνουν ότι δεν βλέπουν ότι στην περιοχή διεξάγεται μια υπόγεια εθνοκάθαρση (όπως ευστόχως ανέφερε η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου), με καταστροφές κτισμάτων, υφαρπαγές περιουσιών, φθορά ελληνικών πινακίδων, εκφοβισμό όσων μιλούν ελληνικά, με αντικειμενικό σκοπό τον αφελληνισμό της Β. Ηπείρου.

Αλλά υπάρχει και χειρότερο – το οποίο επίσης κάνουν ότι δεν βλέπουν.

Εδώ και δύο χρόνια, στην περιοχή δρα ανενόχλητη η εθνικιστική ομάδα του Αλβανοκοσοβάρου Ταχίρ Βελίου «Κίνημα για τη Μεγάλη Αλβανία». Μια παρακρατική ομάδα που έχει δημιουργήσει ομάδες κρούσης και δρα με την ανοχή της αλβανικής κυβέρνησης και της αλβανικής αστυνομίας.

Τρομοκρατούν τη μειονότητα, ταπεινώνουν τους ηλικιωμένους όταν αυτοί μιλούν ελληνικά, ορμάνε μέσα στα σπίτια τους φωνάζοντας «μίλα αλβανικά», κατεβάζουν ή αρπάζουν τις ελληνικές σημαίες, τις σχίζουν, τις καίνε, τις βεβηλώνουν, φωτογραφίζονται πατώντας πάνω στις σημαίες, τις οποίες αποκαλούν «σκουπίδια» και «κουρέλια», βανδαλίζουν τις πινακίδες με ελληνικές ονομασίες. Και μετά φωτογραφίζονται με τα «λάφυρά» τους!

Δεν τα γνωρίζει αυτά η ελληνική κυβέρνηση; Δεν τα γνώριζε όταν έγινε το φονικό; Δεν γνώριζε η ΕΛ.ΑΣ ότι η Ελληνική Αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο του Βελίου, τον Αύγουστο του 2016, όταν επιχείρησε να περάσει τα σύνορα στην Κακαβιά για να πάει στα Γιάννενα να παρουσιάσει βιβλίο του;

Δεν τα γνώριζαν αυτά ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς όταν «έλυναν» και το Αλβανικό; Πάνω σε ποια βάση συζητούσαν;

Και βέβαια τα γνωρίζουν όλα μια χαρά, αλλά κάνουν την πάπια – ακόμη και σήμερα!

Γνωρίζουν ότι ο Βελίου διακηρύσσει πως η περιοχή της Τσαμουριάς τελεί υπό ελληνική κατοχή! Και ότι «θα υψώσουμε την αλβανική σημαία στην Πρέβεζα, όπου είναι τα πραγματικά σύνορα της Ενωμένης Αλβανίας». Και ότι «τον Νοέμβριο του 2018 η αλβανική σημαία θα υψωθεί στην Πρέβεζα»!

Γνωρίζουν ότι από τον Δεκέμβριο του 2016 πραγματοποιούν καταδρομικές επιχειρήσεις στις μειονοτικές περιοχές και στη Χειμάρρα.

Γνωρίζουν ότι στις 19 Ιανουαρίου 2017 χτύπησαν στην καρδιά της ελληνικής μειονότητας, στο χωριό Γεωργουτσάτες, και κατέβασαν τη σημαία από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Γνωρίζουν ότι εκείνον τον μήνα λεηλατήθηκαν πάνω από εκατό σπίτια στη Δρόπολη, χωρίς ούτε μια σύλληψη από τις αλβανικές αστυνομικές αρχές. Και ότι στις αυλές των λεηλατημένων σπιτιών έκαιγαν τις σημαίες που βρήκαν σ’ αυτά.

Γνωρίζουν ότι τον Μάιο του 2017 έκαψαν την ελληνική σημαία στα γραφεία της Ομόνοιας στους Αγίους Σαράντα και ότι τον ίδιο μήνα κατέστρεψαν στο χωριό Κρανιά το μνημείο του Θύμιου Λιώλη, πολεμιστή του 1913 και του 1940.

Γνωρίζουν, βλέπουν τις φωτογραφίες του Βελίου με τα λάφυρά του, ξέρουν ότι έχει στοχοποιήσει ακόμη και τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, ότι αποκαλούν «εισβολείς» όσους μιλούν ελληνικά.

Η αλβανική αστυνομία και το αλβανικό κράτος δεν έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, διότι παρακολουθούν αμέτοχοι την επιχείρηση τρομοκράτησης της μειονότητας.

Γι’ αυτό και τον Ιούνιο του 2017 τη μια μέρα συνέλαβαν τον Βελίου και την άλλη τον άφησαν ελεύθερο!

Δυο χρόνια τώρα όλα αυτά δεν τα ανέχεται μόνο η αλβανική κυβέρνηση, αλλά και η ελληνική, που τελικά αφήνει απροστάτευτη την μειονότητά μας.

Έκλειναν τα μάτια μπροστά στα καμένα σύμβολα και όταν συνέβη το κακό έστειλαν τη Ζορμπά να… μετράει τις σημαίες!
  elzoni.gr - Σοφία Βούλτεψη
 1/11/18
 --------

  • Εκτέλεση στους Βουλιαράτες - Η αλβανική αστυνομία βρήκε απλώς την ευκαιρία 

 Το χωριό Βουλιαράτες είναι αμιγώς ελληνικό παρόλο που βρίσκεται στην Αλβανία και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας είναι εθνική μειονότητα κι όχι θρησκευτική. Κατά συνέπεια όσοι δεν ξέρουν αυτό το ειδικό καθεστώς δεν μπορούν να κατανοήσουν το θέμα της ελληνικής σημαίας εντός Αλβανίας.

Στην πραγματικότητα σε όλα τα ελληνικά χωριά που βρίσκονται κοντά στο Αργυρόκαστρο βρίσκονται ελληνικές σημαίες και μεγάλοι σταυροί χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μάλιστα για μια εθνική εορτή όπως η 28η Οκτωβρίου 1940, όλοι περιμένουν περισσότερες σημαίες και τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας. Κατά συνέπεια το όλο πλαίσιο είναι ξεκάθαρο.

Όλοι όσοι προσπαθούν να μετατρέψουν σε ακραίο τον αδικοχαμένο Κωνσταντίνο Κατσίφα επειδή έβαλε σημαίες στο χωριό, απλώς δεν ξέρουν το πλαίσιο ή εσκεμμένα το ξεχνούν, για να έχουν μια δικαιολογία. Η αλήθεια όμως η ανείπωτη είναι ότι η αλβανική αστυνομία βρήκε απλώς την ευκαιρία να τον εκτελέσει μέσα σ' ένα ασαφές τοπίο διότι πολύ απλά ακολούθησε την ακραία προπαγάνδα που υπάρχει και προσπαθεί όσο περισσότερο μπορεί να μειώσει την εμβέλεια της ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε θύμα μιας κρατικής πολιτικής που σκέφτεται την έννοια της Μεγάλης Αλβανίας και την ένωσή της με το Κοσσυφοπέδιο ακόμα κι αν πρέπει να καταπατήσει αθώους στη Βόρειο Ήπειρο.
 OPUS - Ν. Λυγερός
---

Πάνω στο λόφο
Πάνω στο λόφο
μερικές πέτρες
σαν ένα λιτό μνημείο
δείχνουν
που εκτελέστηκε
ο Κωνσταντίνος
Κατσίφας
που πάλευε
όχι μόνο
για τη Βόρεια Ήπειρο
αλλά και για το Σκοπιανό
διότι ήταν
μαχητής του Ελληνισμού
που ποτέ
δεν ξέχασε
τις ρίζες του
όσο δύσκολες
και να ήταν
οι συνθήκες
που βίωνε
έτσι λοιπόν
θα τον θυμόμαστε.
 OPUS - Ν. Λυγερός

----

  • Δολοφονία Κατσίφα: Οι Αλβανοί παρακωλύουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης


mnhmeio
Οι αλβανικές αρχές είχαν πλύνει, ράψει και αλλοιώσει στοιχεία στη σορό του 35χρονου - Άγνωστο ακόμα παραμένει πότε ακριβώς θα επιστραφεί η σορός στους οικείους του Κωνσταντίνου, με πληροφορίες να κάνουν λόγο και για εντός της ημέρας

Όλο και περιπλέκεται η υπόθεση της δολοφονίας του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Οι γονείς και η αδελφή του βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα για να καταθέσουν, μετά από τις καταγγελίες τους για στοχοποίηση του θύματος και εκφοβισμό από τις αλβανικές αρχές μήνες πριν τον θάνατό του.

Οι γονείς του τα κατέθεσαν όλα αυτά, στο τελωνείο της Κακαβιάς, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο έδωσαν κατάθεση σε υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξαν πως λίγα εικοσιτετράωρα πριν την συμπλοκή που οδήγησε στον θάνατό του, ο 35χρονος Κωνσταντίνος είχε κληθεί να παρουσιαστεί σε αστυνομικό τμήμα για να του γίνουν συστάσεις για τις ελληνικές σημαίες που είχε τοποθετήσει στο χωριό. Οι μαρτυρικές αυτές καταθέσεις εντάσσονται στην προκαταρκτική εξέταση που έχει διατάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ιωαννίνων Αργύρης Δημόπουλος.

Άγνωστο ακόμα παραμένει πότε ακριβώς θα επιστραφεί η σορός στους οικείους του Κωνσταντίνου, με πληροφορίες να κάνουν λόγο και για εντός της ημέρας. Οι γονείς του, μέσω του προξενείου, ζήτησαν να κινηθούν οι διαδικασίες, αν και οι αρχές απαίτησαν τη φυσική τους παρουσία.

Αξίζει να θυμίσουμε πως ούτε ο Έλληνας ιατροδικαστής μπόρεσε να δώσει επαρκείς απαντήσεις, καθώς οι αλβανικές αρχές είχαν ήδη πλύνει, ράψει και αλλοιώσει στοιχεία στη σορό του ομογενούς. «Μας επετράπη για 5 περίπου λεπτά να κάνουμε επιστασία της σορού. Είδαμε δύο διαμπερή τραύματα στο χώρο της καρδιάς και κανένα άλλο σημαντικό πλήγμα, άξιο να περιγραφεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Κώστας Γιοβανόπουλος.

Η αλβανική πλευρά δεν παρακωλύει μονάχα την διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά και συνεχίζει να προκαλεί με αμφιλεγόμενες δηλώσεις και επιθετικές κινήσεις. Για του λόγου το αληθές, το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα την Ελληνίδα πρέσβη στα Τίρανα. Αυτή τη φορά, ζήτησαν εξηγήσεις για το κάψιμο μιας αλβανικής σημαίας στην Αθήνα, αξιώνοντας από την ίδια να υπάρξει καταδίκη από πλευράς Αθήνας για «πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών».

«Ζητήθηκε από την επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας να αποστασιοποιηθεί και συγχρόνως οι ελληνικές αρχές να καταδικάσουν τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων» αναφέρει το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών. Υπογράμμισε ακόμα «την ανάγκη οι ελληνικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν τη ζωή και την περιουσία των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα».

«Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα έρχονται μετά το θάνατο Κωνσταντίνου Κατσίφα στο Βουλιαράτι» σχολιάζουν τα αλβανικά ΜΜΕ. Από την άλλη, κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται το κινητό του 35χρονου, το οποίο ίσως έχει κατασχεθεί από τις αρχές της γείτονας χώρας.
 protothema.gr
 1/11/18

2 comments :

  1. Ελληνικές σημαίες κρατούσαν όσοι κατάφεραν να παρευρεθούν στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα – Ένταση προηγήθηκε στα σύνορα, όταν η ΕΛ.ΑΣ απώθησε ταξιδιώτες προς την Αλβανία και οι αλβανικές αρχές «μπλόκαραν» λεωφορεία...

    Σε κλίμα οδύνης έγινε το 40ήμερο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στις Βουλιαράτες. Πάνω από 500 φίλοι, συγγενείς αλλά και απλοί πολίτες, που κατάφεραν να φτάσουν στις Βουλιαράτες, παρά το «μπλόκο» των αλβανικών αρχών, κρατούσαν ελληνικές σημαίες και έψαλλαν μαζί με τον ιερέα, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες και το βίντεο που δημοσίευσε το thessnews.gr.

    Τραγική φιγούρα ήταν η μητέρα του ομογενή, που ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιος της δεν βρίσκεται κοντά της.

    Πάντως, μετά το τέλος του μνημοσύνου, στις Βουλιαράτες επικράτησε ηρεμία...........https://www.protothema.gr/greece/article/845526/mnimosuno-katsifa-edasi-sta-sunora-oduni-stous-vouliarates/
    8/12/18

    ReplyDelete
  2. Ένταση και συμπλοκές έξω από τον Ι.Μ Ναό του Αγίου Μηνά μετά το τέλος του μνημόσυνου του Κατσίφα με τουλάχιστον μια προσαγωγή ατόμου κάτω από άγνωστες συνθήκες και ενώ αστυνομικές δυνάμεις συνόδευαν ομάδα ατόμων που βγήκε από την εκκλησία για να αποφευχθεί θερμό τετ α τετ ανάμεσα στις δύο αντίπαλες πλευρές με ομάδα των ματ που ήταν παρατεταγμένη μπροστά από τους αντιεξουσιαστές.

    Υπήρξε μικροσυμπλοκή και το κλίμα φορτίστηκε όταν μία γυναίκα χτύπησε έναν από τους επικεφαλής αστυνομικούς που ήταν ντυμένος με πολιτικά ρούχα.

    Κατά την καταδίωξη των δραστών σημειώθηκε τουλάχιστον μια προσαγωγή ενός νεαρού που αποχώρησε τελικά σιδηροδέσμιος από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.

    Λίγα λεπτά αργότερα από τον χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού βγήκε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος που κατευθύνθηκε προς τους συγκεντρωμένους αντιεξουσιαστές προκειμένου να τους εξηγήσει ότι η εκκλησία δεν έχει θέση σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις.

    Ωστόσο ακολούθησε ένταση και υπήρξε προπηλακισμός ακόμη και στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Κρήτης όπου αποχώρησε πεζός εισπράττοντας όμως ύβρεις από τους συγκεντρωμένους.

    Από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ενώ στο σημείο ήταν και δύναμη της αστυνομίας.

    Πηγή: Νέα Κρήτη
    8/12/18

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin