Ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός LifeNews, με επίσημη επιστολή του, ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ να συνδράμει στην απελευθέρωση των δημοσιογράφων που κρατούνται στο Κραματόρσκ, στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

«Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι ο δημοσιογράφος Όλεγκ Σιντιάκιν και ο καμεραμάν Μαράτ Σαϊτσένκο, του τηλεοπτικού συνεργείου του LifeNews, θεωρούνται αγνοούμενοι από τις 18 Μαΐου, ενώ βρίσκονταν σε δημοσιογραφική αποστολή για να καλύψουν τις εξελίξεις στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας» αναφέρει η επιστολή του γενικού διευθυντή του LifeNews Άσοτ Γκαμπρελιάνοφ.
«Οι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού LifeNews βρίσκονταν στην Ουκρανία νόμιμα και εργάζονταν σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου χωρίς να παραβιάζουν τον νόμο. Σας ζητάμε να μας βοηθήσετε να ελευθερώσουμε τους δημοσιογράφους ενός ρωσικού καναλιού» γράφει στην επιστολή που απευθύνεται στον Λαβρόφ ο Γκαμπρελιάνοφ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, Κυριακή, ρεπορτάζ ανέφεραν ότι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τον Όλεγκ Σιντιάκιν και τον Μαράτ Σαϊτσένκο κοντά στο Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία. 

Όλες οι προσπάθειες για επαφή με τους δημοσιογράφους έχουν αποβεί άκαρπες. Η τελευταία φορά που επικοινώνησαν με το κανάλι τους ήταν 13.50 ώρα Μόσχας.
18/5/14